Πώς να Καθαρίσετε Παλιές Μπογιές από Κουφώματα και Δάπεδα

Κατηγορίες: ΧΡΩΜΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πώς να Καθαρίσετε Παλιές Μπογιές από Κουφώματα και Δάπεδα

Η φρέσκια μπογιά αφαιρείται εύκολα από πατώματα και κουφώματα. Τι γίνεται όμως με τις παλιές μπογιές που υπάρχουν πάνω στο δάπεδο ή στα κουφώματα εδώ και μερικούς μήνες ή και χρόνια; Σας έχουμε τη λύση για το πώς να τους εξαφανίσετε.

Tip Για λεκέδες από μπογιά έως και δύο εβδομάδων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο νερό και ένα σφουγγάρι.

Για λεκέδες μηνών Οι περισσότεροι λεκέδες μπογιάς αφαιρούνται με ένα ξυραφάκι, λίγο νερό και σαπούνι. Βάλτε σε ένα μπολάκι νερό και λίγο υγρό πιάτων και περάστε με αυτό την επιφάνεια με τον λεκέ μπογιάς. Το σαπούνι θα βοηθήσει στη λίπανση της επιφάνειας και ο λεκές θα αφαιρεθεί πολύ πιο γρήγορα. Στη συνέχεια πάρτε το ξυραφάκι και βάλτε το σχεδόν παράλληλα (με μικρή κλίση και όχι κάθετα) δίπλα στον λεκέ. Τρίψτε με προσοχή για να μην χαράξετε το πάτωμα, το παράθυρο ή τα κουφώματά σας.

Οι μικροί λεκές μπογιάς αφαιρούνται με λίγο οινόπνευμα, νερό και σαπούνι. Τώρα αν το σπίτι σας δείχνει κάπως έτσι...ίσως χρειαστείτε και αρκετή υπομονή!

Οι μικροί λεκέδες μπογιάς αφαιρούνται με λίγο οινόπνευμα, νερό και σαπούνι. Τώρα αν το σπίτι σας δείχνει κάπως έτσι...ίσως χρειαστείτε και αρκετή υπομονή παράλληλα.

Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε μια ειδική ξύστρα επιφανειών που στην άκρη της έχει ξυράφι ή αιχμηρό πλαστικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ξύστρα αντί για απλό ξυράφι και με την ίδια ξύστρα μπορείτε να αφαιρέσετε ακόμα και λιωμένο κερί και άλλους ξεραμένους λεκέδες από το δάπεδο.

Αυτή είναι μια ξύστρα επιφανειών και μπορείτε να τη βρείτε σε χρωματοπωλεία.

Αυτή είναι μια ξύστρα επιφανειών και μπορείτε να τη βρείτε σε χρωματοπωλεία.

Διαβάστε επίσης:

Έξτρα tip Για μπογιά λάτεξ χρησιμοποιήστε λίγη αμμωνία (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία) ή καθαρό οινόπνευμα (θα βρείτε σε φαρμακεία). Το οινόπνευμα λειτουργεί θαυμάσια και σε ακρυλικές μπογιές και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε πάνω στην επιφάνεια που θέλετε βάζοντας λίγη ποσότητα πάνω σε ένα βαμβακερό πανάκι. Αφήστε το οινόπνευμα να δράσει για 30 δευτερόλεπτα και μετά ξύστε με ένα ξυραφάκι ή ένα μαχαίρι.

Βάψτε το Σπίτι Μόνοι σας: 7 Κόλπα για να το Κάνετε... Παιχνιδάκι

Προσοχή Πριν χρησιμοποιήσετε αμμωνία ή οινόπνευμα δοκιμάστε πρώτα σε μια μικρή γωνία της επιφάνειας που θέλετε να καθαρίσετε για να είστε σίγουροι πως δεν θα υπάρξει κάποιος αποχρωματισμός.

Στα ξύλινα πατώματα μην τρίβετε πολύ γιατί μπορεί να φθαρθούν. Αν φθαρθούν ελαφρώς, μπορείτε να τα ανανεώσετε με λίγο γυαλιστικό που θα βρείτε σε χρωματοπωλεία.

Στα ξύλινα πατώματα μην τρίβετε πολύ γιατί μπορεί να φθαρθούν. Αν φθαρθούν ελαφρώς, μπορείτε να τα ανανεώσετε με λίγο γυαλιστικό που θα βρείτε σε χρωματοπωλεία.

Tip Αν ένας λεκές είναι πολύ παλιός και δεν φεύγει εύκολα, δοκιμάστε να τον ζεστάνετε με πιστολάκι μαλλιών. Ρυθμίστε το πιστολάκι στη μέγιστη θερμοκρασία και κρατήστε το περίπου σε απόσταση 7-10 εκατοστών για 10-20 δευτερόλεπτα. Αυτό το τρικ λειτουργεί ιδιαίτερα σε λαδομπογιές καθώς τα έλαια που περιέχουν αρχίζουν να λιώνουν και έτσι αφαιρείται πιο εύκολα ο λεκές.

Διαβάστε εκατοντάδες άρθρα που θα σας λύσουν κάθε απορία για το χρώμα πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Έξυπνα Κόλπα για να Βάψετε το Σπίτι Μόνοι σας!

.

Προτού πιάσετε πινέλο, μάθετε ποια trick θα σας βοηθήσουν να γίνετε εξπέρ στο βάψιμο!

Ανοιξιάτικο DIY: Έτσι θα Αποκτήσετε την πιο Μοντέρνα Βεράντα!

.

Μετά από αυτήν την κατασκευή, όλοι θα συμφωνήσουν ότι η βεράντα σας δεν θα έχει υπάρξει ποτέ πιο φρέσκια και μοντέρνα.

Μπάνιο + Κουζίνα: DIY Εύκολη και Οικονομική Ανακαίνιση με 4 Έξυπνες Αλλαγές!

.

Ανακαίνιση σε δύο από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού χωρίς να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη!

Πριν & Μετά: Αυτή η Κουζίνα Έγινε Αγνώριστη Μόνο με Λίγο Χρώμα

.

Με ελάχιστα χρήματα μπορείτε να ανακαινίσετε ολοκληρωτικά την κουζίνα σας.

Βάψτε το Σπίτι σαν Επαγγελματίες με 8 Tips!

.

Μετά από αυτές τις συμβουλές θα θέλετε να πιάσετε πινέλο και να αρχίσετε το βάψιμο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πόσα Λίτρα Χρώμα Χρειάζεστε για να Βάψετε τους Χώρους σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ένα Χρώμα για Όλα τα Δωμάτια του Σπιτιού!