Κι όμως, το Χρώμα που Εξουδετερώνει τους Ρύπους και το Καυσαέριο Υπάρχει και Είναι Αυτο!

Κατηγορίες: ΧΡΩΜΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Κι όμως, το Χρώμα που Εξουδετερώνει τους Ρύπους και το Καυσαέριο Υπάρχει και Είναι Αυτο!

Από τον Σπύρο Σούλη

Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγα πως υπάρχει ένα χρώμα που μπορεί να εξουδετερώσει ρύπους και καυσαέρια; Κι όμως, υπάρχει και είμαι εδώ για να σας δώσω όλες τις λεπτομέρειες.

Επιλέγοντας να βάψετε με το χρώμα Master της ελληνικής εταιρείας KRAFT Paints είστε σίγουροι πως έχετε διαλέξει χρώμα κορυφαίας ποιότητας που θα δώσει αξία στον χώρο που ζείτε.

Το χρώμα Master έχει ήπιες φωτοκαταλυτικές ιδιότητες, δηλαδή συμβάλλει στην εξουδετέρωση καυσαερίων και ρύπων που υπάρχουν μέσα στο σπίτι, ενώ ταυτόχρονα παρέχει και ισχυρή αντιμικροβιακή δράση (πιστοποιημένη μάλιστα από επίσημο φορέα στο εξωτερικό). Έτσι, βάφοντας απλά τους χώρους με Master θα συμβάλλετε στη δημιουργία μιας περισσότερο υγιεινής ατμόσφαιρας μέσα στο σπίτι σας! Πρωτοποριακό!

Επίσης, πρόκειται για χρώματα που μου αρέσουν πολύ γιατί είναι απόλυτα καλυπτικά, αντέχουν στο συχνό πλύσιμο και έχουν ένα υπέροχο ματ φινίρισμα  Επιπλέον, διατίθενται σε χιλιάδες υπέροχες αποχρώσεις που μου αρέσουν (πάρτε έμπνευση εδώ).

Ας δούμε, όμως, μαζί ποια είναι τα βήματα για τη σωστή διαδικασία βαψίματος

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία του βαψίματος του σπιτιού σας (το φθινόπωρο είναι ιδανική εποχή για να το κάνετε) θα πρέπει να κάνετε μια σωστή προετοιμασία των τοίχων σας.

thehomeissue_xrwma01

Οι τοίχοι δεν πρέπει να έχουν καθόλου σκόνη πριν ξεκινήσετε να τους βάφετε.

Καλό ξεσκόνισμα Το πρώτο πράγμα που κάνουμε στην αρχή είναι να καθαρίσουμε όλους τους τοίχους που έχουμε σκοπό να βάψουμε. Θέλετε οι επιφάνειές σας να είναι καθαρές από σκόνες και υπολείμματα αλλά και στεγνές. Για να ξεσκονίσετε τους τοίχους σας βάλτε απλά ένα κομμάτι ύφασμα πάνω σε μια σκούπα και περάστε όλους τους τοίχους σας από πάνω μέχρι κάτω έτσι ώστε να απομακρυνθούν οι σκόνες. Επίσης μην ξεχνάτε πως τα Master χρώματα της KRAFT Paints είναι πολύ ανθεκτικά στο συχνό πλύσιμο με απορρυπαντικά ενώ είναι και άοσμα. Για μένα αυτές είναι δύο πολύ σημαντικές ιδιότητες. 

Προετοιμασία τοίχων Για να έχετε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα πρέπει να προετοιμάσετε καλά την επιφάνεια που θέλετε να βάψετε. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να ξύσετε, να γεμίσετε τρύπες, βαθουλώματα και ρωγμές που μπορείς να υπάρχουν έτσι ώστε να μην υπάρχει καμιά ατέλεια στην επιφάνειά σας. Αυτό το βήμα δεν το ξεχνάω ποτέ μιας και είναι από τα πιο σημαντικά. Το θετικό με τα Master χρώματα της KRAFT Paints είναι πως και κάτι μικρό στον τοίχο να σας ξεφύγει δεν θα φαίνεται μιας και το ματ φινίρισμα μπορεί να «κρύψει» αποτελεσματικά τις ατέλειες.

Εργαλεία βαφής Για να βάψετε μόνοι σας χωρίς τη βοήθεια ειδικού θα χρειαστείτε ένα πινέλο, ένα ρολό ή και ένα πιστόλι airless τα οποία θα βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε χρώματα. Για να καθαρίσετε όλα τα εργαλεία σας μετά το τέλος του βαψίματος θα χρειαστείτε απλά ζεστό νερό και σαπούνι.

Tip: Αν λερώσετε με τη βαφή τα ρούχα σας τότε θα πρέπει να γνωρίζετε τα ακόλουθα. Το πλαστικό χρώμα Master βγαίνει πολύ εύκολα από τα ρούχα γιατί είναι βάσεως νερού και δεν περιέχει επικίνδυνους διαλύτες. Ειδικά αν ο λεκές δεν έχει προλάβει να στεγνώσει η δουλειά σας είναι πολύ εύκολη. Πλένετε το ρούχο σας με άφθονο νερό και το τρίβετε ελαφρά. Αν, όμως, ο λεκές έχει στεγνώσει θα πρέπει να λάβετε πιο δραστικά μέτρα. Δοκιμάστε να ρίξετε οινόπνευμα εντριβής πάνω στο λεκέ και να τρίψετε το ρούχο σας ελαφρά. Αν δεν βγει με την πρώτη επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί.

Χρόνος στεγνώματος Ένας τοίχος για να στεγνώσει μετά το βάψιμο θα χρειαστεί γύρω στις 1-2 ώρες.

thehomeissue_xrwma04

Για να στεγνώσει ένα φρεσκοβαμμένο δωμάτιο θα χρειαστεί να περάσουν 1-2 ώρες.

Βάψιμο Πριν ξεκινήσετε το βάψιμο αραιώστε το χρώμα προσθέτοντας το πολύ 150ml καθαρό νερό βρύσης (περίπου μισό ποτήρι του νερού) για κάθε λίτρο χρώματος. Ανακατέψτε καλά και ξεκινήστε. Άποψή μου είναι να εφαρμόζετε δύο στρώσεις βαφής για τέλειο αποτέλεσμα. Μετά το τέλος της δουλειάς σας κλείστε καλά το δοχείο και θα μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε ξανά στο μέλλον αν το χρειαστείτε. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να το αποθηκεύσετε σε δροσερό περιβάλλον.

Ματ αποτέλεσμα Αν αγαπάτε τα ματ χρώματα -εμένα μου αρέσουν πολύ- τότε τα Master χρώματα της KRAFT Paints έχουν όλα όσα ψάχνετε σε ένα χρώμα. Χαρίζουν ένα απίστευτα όμορφο και ομοιόμορφο ματ αποτέλεσμα που όμοιό του δεν έχετε δει ξανά.

Ζωντανό χρώμα που δεν ξεθωριάζει Το πρώτο πράγμα που κοιτάω σε ένα χρώμα όταν είμαι σε φάση επιλογής είναι να είναι ζωντανό, να μην ξεθωριάζει και να μην χάνει τη λάμψη του. Το λαμπερό λευκό του Master και οι χιλιάδες ζωντανές αποχρώσεις του αντέχουν στο χρόνο και το κιτρίνισμα.

thehomeissue_vapsimo01

Αυτό το χρώμα έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, πιστοποιημένη από το διεθνώς αναγνωρισμένο ινστιτούτο IMLS.

Παιδικό δωμάτιο Κάτι πολύ σημαντικό που θέλω να τονίσω και πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στο μυαλό σας είναι πως ένα παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι βαμμένο με χρώματα τα οποία θα βοηθούν να κρατήσετε μακριά από το παιδί σας ρύπους, μικρόβια και καυσαέρια. Άλλωστε πόσο να αερίσετε το δωμάτιο του μικρού σας τους χειμερινούς μήνες που οι θερμοκρασίες είναι τόσο χαμηλές;

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ελλάδα παρατηρείται αύξηση της συχνότητας περιπτώσεων άσθματος στα παιδιά τα τελευταία 10 χρόνια. Έρευνες του 1988 και του 2002 έχουν δείξει πολύ ανησυχητικά αποτελέσματα μεταξύ των οποίων και ότι περίπου το 10% των παιδιών που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας πάσχουν από άσθμα ενώ στη Θεσσαλονίκη το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει στο 11,7%. Φανταστείτε πόσο έχουν ανέβει τα ποσοστά σήμερα που έχουν περάσει και 15 χρόνια από τότε.

Επειδή τα πράγματα, όμως, συνεχώς εξελίσσονται, η KRAFT Paints είναι εδώ για να σας προμηθεύσει με μια σειρά χρωμάτων τα οποία συμβάλλουν στη δημιουργία μιας πιο υγιεινής ατμόσφαιρας μέσα στο σπίτι σας! Διαλέξτε μία από τις χιλιάδες μοναδικές αποχρώσεις Master για τους τοίχους του παιδικού δωματίου και διακοσμήστε τον χώρο με χρωματιστά διακοσμητικά για να του δώσετε χαρακτήρα.

thehomeissue_xrwma05

Το γαλάζιο είναι ένα από τα χρώματα που ηρεμούν τα παιδιά είτε είναι αγόρια είτε κορίτσια.

Χρώματα όπως είναι το ανοιχτό πράσινο και το γαλάζιο -που είναι ιδανικά για παιδικό δωμάτιο και αγοριού και κοριτσιού- είναι υπέροχες επιλογές που θα κάνουν τα παιδιά σας να περνάνε το χρόνο τους στο δωμάτιό τους.

Πάρτε έμπνευση και βρείτε τις αποχρώσεις που σας ταιριάζουν εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trend: Το χρυσό στη διακόσμηση

.

Η μόδα για άλλη μια φορά οδηγεί τις τάσεις και μας βοηθά να εξοικειωθούμε με ό,τι θεωρούμε πιο δύσκολο να υιοθετήσουμε μόνοι μας.

Χρώματα που δεν Αγαπάτε αλλά Αποτελούν Μεγάλη Τάση!

.

Αυτά τα χρώματα μπορεί να τα θεωρείτε ξεπερασμένα αλλά διεκδικούν και πάλι μια θέση στην καρδιά και στο σπίτι σας!

Μικρή Κουζίνα: Δείτε Πώς θα την Κάνετε να Φαίνεται πολύ Μεγαλύτερη

.

Κι όμως: η κουζίνα σας δε χρειάζεται να είναι λευκή για να δείχνει πιο μεγάλη κι άνετη.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Χρώμα: Το Trend του 2017 και Πώς θα το Υιοθετήσετε Σωστά στη Διακόσμηση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βάψτε με Αυτά τα Χρώματα και Κάντε Οικονομία στη Θέρμανση