Τουλίπες

Κατηγορίες: OUTDOOR, ΦΥΤΑ

Τουλίπες

Ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια μπορεί να βρίσκεται στον κήπο ή τη βεράντα σας. Φυτέψτε τους βολβούς της τη σωστή στιγμή και στη συνέχεια απολαύστε το λίκνισμά τους.

Ως τόπος καταγωγής της τουλίπας όλοι έχουμε στο μυαλό μας την Ολλανδία. Ιστορικά όμως υπήρξε το έμβλημα της Κωνσταντινουπόλης, ενώ τη συναντάμε και σε πολλές βυζαντινές εικονογραφήσεις. Στους όμορφους κήπους γύρω από τον Κεράτιο Κόλπο πρωτοκαλλιεργήθηκε όταν την έφεραν από τα βάθη της Ανατολής. Τόπος καταγωγής της φαίνεται ότι είναι η κεντρική Ασία.

Επιλέξτε υγιείς βολβούς χωρίς χτυπήματα. Οι τουλίπες χρειάζονται φως, γι’ αυτό επιλέξτε ένα μέρος με πλούσιο φως για να αναπτυχθούν καλά. Η καταλληλότερη θέση είναι η βορινή πλευρά του κήπου και της βεράντας σας ή όποια άλλη προστατεύεται από δυνατούς ανέμους.

Το έδαφος πρέπει να είναι αμμώδες γιατί προσφέρει καλύτερη αποστράγγιση. Μαζί με τους βολβούς της τουλίπας δεν μπορείτε να βάλετε κανένα άλλο φυτό, γιατί δεν θα καταφέρουν να αναπτυχθούν μαζί. Διαβάστε τις σχετικές οδηγίες στη συσκευασία με τους βολβούς, ωστόσο μια φύτευση με έξι βολβούς είναι καλή.

Το βάθος που θα τους τοποθετήσετε πρέπει να είναι τρεις φορές το ύψος του βολβού. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται όλοι ακριβώς στο ίδιο βάθος, έτσι ώστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν την ίδια στιγμή. Ποτίστε και καλύψτε με χώμα. Στη συνέχεια ποτίζετε σύμφωνα με τις οδηγίες – όχι συχνά γιατί θα σαπίσουν.

Ενα μήνα αργότερα, τοποθετήστε ένα στρώμα από σάπια φύλλα, προκειμένου να βοηθήσετε το χώμα να παραμείνει δροσερό το καλοκαίρι και προστατευμένο από την παγωνιά το χειμώνα. Οι βολβοί χρειάζονται περίπου 14 εβδομάδες για να αναπτυχθούν.

Αν θέλετε να φυτέψετε τουλίπες στη γλάστρα, πρέπει ο βοβλός να φυτευτεί τουλάχιστον σε βάθος 10 εκατοστών, οπότε διαλέξτε μια αρκετά βαθιά. Στη γλάστρα το πότισμα θα πρέπει να είναι πιο τακτικό, καθώς δεν μπορεί να διατηρήσει την υγρασία.

Μόλις αρχίζει η ανθοφορία τους βοηθήστε τα φυτά με λίπασμα. Αν κάποια μαραθούν μην τα κόψετε, αφήστε τα να πέσουν μόνα τους. Οι βολβοί της τουλίπας μπορούν να μείνουν εναλλακτικά και στο χώμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να ξαναβλαστήσουν το φθινόπωρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολβοί: Όλα όσα Πρέπει να Ξέρετε για να Διαπρέψουν στον Κήπο σας

.

Βολβοί: Όλα τα μυστικά για να διαλέξετε τους καλύτερους και να τους φυτέψετε για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Δείτε την «Έξυπνη» Γλάστρα που Ποτίζει Μόνη της τα Φυτά σας

.

Μάθετε για μια γλάστρα που μπορεί να ποτίζει μόνη της το φυτό σας για 3 ολόκληρες εβδομάδες.

Πώς να κλαδέψετε την αναρριχόμενη τριανταφυλλιά

.

Η αναρριχόμενη τριανταφυλλιά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και ωραία είδη. Το κλάδεμά της ωστόσο απαιτεί προσοχή, πρέπει να είναι ελαφρύ και με δεξιοτεχνία για να μην τραυματίσει το φυτό. Δείτε πώς θα το καταφέρετε, προτού το επιχειρήσετε.

Μάθετε με Ποιούς Τρόπους η Σελήνη Επιδρά στα Φυτά σας

.

Δείτε πώς να εκμεταλλευτείτε τις φάσεις της σελήνης για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από τα λουλούδια και τις γλάστρες σας.

13 συμβουλές που θα κάνουν το φύτεμα στη γλάστρα... παιχνίδι

.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού ξεκινήσετε να φυτεύετε τα λουλούδια σας σε γλάστρες.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ισπανικό ταμπεραμέντο