Βολβοί: Όλα όσα Πρέπει να Ξέρετε για να Διαπρέψουν στον Κήπο σας

Κατηγορίες: OUTDOOR, ΦΥΤΑ

Βολβοί: Όλα όσα Πρέπει να Ξέρετε για να Διαπρέψουν στον Κήπο σας

Όπως διαλέγετε φυτά, έτσι πρέπει να ξέρετε να διαλέγετε και βολβούς αν θέλετε να έχετε επιτυχημένη ανθοφορία. Δείτε όλα όσα πρέπει να προσέξετε στην επιλογή τους αλλά και αργότερα στο φύτεμα.

Τι να προσέξετε στην επιλογή των βολβών Όταν αγοράζετε βολβούς προσέξτε να είναι φουσκωτοί και το βάρος τους να είναι ανάλογο με το μέγεθός τους. Αποφύγετε τους μαλακούς και ζουλιγμένους καθώς και τους ξερούς και αφυδατωμένους. Οι μεγαλύτεροι βολβοί συνήθως δίνουν τα εντυπωσιακότερα αποτελέσματα. Για παράδειγμα οι μεγαλύτερες τουλίπες και νάρκισσοι παράγουν μεγαλύτερα λουλούδια με ψηλότερα και παχύτερα κοτσάνια. Αλλά αν δεν έχετε πρόβλημα να περιμένετε ένα-δυο χρόνια για να δείτε τους βολβούς σας να πολλαπλασιάζονται μόνοι τους στον κήπο σας μπορείτε να πετύχετε ικανοποιητικά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας μικρότερα μεγέθη σε πολλά είδη βολβών που το χαμηλότερο κόστος τους τα κάνει μια καλή αγορά. Για μεγαλύτερη άνεση και λιγότερα προβλήματα, φυτέψτε στον κήπο μόνο ανθεκτικούς βολβούς που μπορούν να μείνουν στο έδαφος τον χειμώνα. Αυτοί οι σκληραγωγημένοι φθινοπωρινής φύτευσης βολβοί εγκλιματίζονται επίσης πιο εύκολα, πράγμα που σημαίνει ότι θα αναπαράγονται από μόνοι τους και θα ανθίζουν στο ίδιο μέρος κάθε χρόνο χωρίς να χρειάζονται μεταφύτευση.

thehomeissue_volvoi01

Διαλέξτε βολβούς που ταιριάζουν στο κλίμα της περιοχής που ζείτε.

Κάντε την καλύτερη αγορά

• Αν αγοράζετε βολβούς σε διάφορα είδη και χρώματα καλό είναι να τους ταξινομήσετε κατά είδος ή κατά χρώμα.
• Αν θέλετε να φυτέψετε διαφορετικούς τύπους βολβών, κοντά τον έναν με τον άλλο, αγοράστε βολβούς σε ένα χρώμα για να δημιουργήσετε ένα έντονο θέμα.
• Αγοράστε και φυτέψτε βολβούς όσο το δυνατό πιο νωρίς. Έτσι θα βρείτε καλύτερη ποιότητα βολβών στην αγορά αλλά και μεγαλύτερη ποικιλία.
• Αν θέλετε να φυτέψετε βολβούς σε ζαρντινιέρες και γλάστρες στα μπαλκόνια και τα παράθυρά σας, αγοράστε και χρησιμοποιείστε μικρούς, λεπτεπίλεπτους βολβούς.
• Οι ανεμώνες πρέπει πρώτα να μουλιάσουν λίγο στο νερό.
• Οι νεραγκούλες φυτεύονται με τα «ποδαράκια» προς τα κάτω.
• Οι νάρκισσοι πολλές φορές μπορούν να διαιρεθούν.
• Αγοράζετε βολβούς σε ποσότητες. Έτσι η αγορά σας θα είναι πιο συμφέρουσα οικονομικά.

thehomeissue_volvoi02

Βάλτε τους βολβούς ανά χρώμα για να δημιουργήσετε ένα έντονο θέμα.

Διαβάστε εδώ ποια γλάστρα να επιλέξετε και γιατί.

Πώς να φυτέψετε βολβούς Η πιο δύσκολη δουλειά είναι το ίδιο το φύτεμα του βολβού, καθώς μετά δεν δεν έχουν απαιτήσεις ούτε σε νερό ούτε σε σκάλισμα, μόνο υπομονή μέχρι να τους δείτε να ανθίζουν. Για καλοκαιρινά λουλούδια φυτεύουμε το φθινόπωρο και για χειμωνιάτικα την άνοιξη.

1. Προετοιμάστε το χώμα προσθέτοντας λίπασμα και οργανικές ουσίες. Σκάψτε το χώμα να αφρατέψει και είστε έτοιμοι για να τους φυτέψετε.

2. Ξεχωρίστε τους σε ομάδες των 6 και προσέξτε να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος ώστε να φυτευτούν όλοι στο ίδιο βάθος. Με ένα μικρό φτυαράκι ανοίξτε μια τρύπα περίπου τρεις φορές το πλάτος του βολβού – σε θερμά κλίματα λίγο πιο βαθιά και σε κρύα λίγο πιο ρηχά.

thehomeissue_volvoi04

Διαλέξτε βολβούς που είναι ανθεκτικοί και τον χειμώνα.

Όλοι οι βολβοί κάθε ομάδας πρέπει να είναι του ιδίου τύπου και χρώματος. Χρησιμοποιώντας ένα φτυαράκι ανοίξτε μια ομαδική τρύπα για κάθε ομάδα βολβών. Οι περισσότεροι βολβοί μπορούν να φυτευτούν σχετικά κοντά ο ένας με τον άλλο αν θέλουμε να βγουν όλοι μαζί.

13 συμβουλές που θα κάνουν το φύτεμα στη γλάστρα... παιχνίδι.

Οι βολβοί προτιμούν υγρό και αμμώδες χώμα και οπωσδήποτε με καλή αποστράγγιση. Βελτιώστε το χώμα σας προσθέτοντας τύρφη και άμμο. Μετά θάψτε τους βολβούς μέσα στην τρύπα τοποθετώντας τους με τις ρίζες προς τα κάτω. Αφήστε διάστημα μεταξύ τους ώστε να μην εμποδίζει ο ένας την ανάπτυξη του άλλου. Γεμίστε την τρύπα με χώμα. Αν όμως θέλετε να φυτέψετε βολβούς ανάμεσα σε άλλα λουλούδια θα κάνετε χωριστές τρύπες με φυτευτήρι. Ανοίξτε τρύπες λίγο βαθύτερες από το προτεινόμενο βάθος φυτέματος. Ρίξτε στην τρύπα λίγο λίπασμα και τοποθετείστε τον βολβό. Σκεπάστε με χώμα.

Αμέσως μετά το φύτεμα πιέστε το χώμα γύρω από τους βολβούς και ποτίστε το για να μουσκέψει, με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσουν καλή επαφή με το χώμα και υγρασία που βοηθά τις ρίζες τους. Τώρα, απλώς περιμένετε μέχρι να σας κάνουν την έκπληξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τουλίπες

.

Ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια μπορεί να βρίσκεται στον κήπο ή τη βεράντα σας. Φυτέψτε τους βολβούς της τη σωστή στιγμή και στη συνέχεια απολαύστε το λίκνισμά τους.

Δημιουργήστε τον Τέλειο Υποαλλεργικό Κήπο με Αυτά Τα Λουλούδια!

.

Τέρμα πια τα «σνιφ» και τα «αψού»: από σήμερα απολαμβάνετε και πάλι στον κήπο σας.

Μάθετε με Ποιούς Τρόπους η Σελήνη Επιδρά στα Φυτά σας

.

Δείτε πώς να εκμεταλλευτείτε τις φάσεις της σελήνης για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από τα λουλούδια και τις γλάστρες σας.

Ιδέες για να Μεταμορφώσετε το Σπίτι σας με Λίγα Μόνο Λουλούδια!

.

Δείτε τις πιο όμορφες ιδέες για να αξιοποιήσετε ένα μπουκέτο λουλούδια με διαφορετικούς τρόπους στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

13 Συμβουλές που θα Κάνουν το Φύτεμα στη Γλάστρα... Παιχνίδι

.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού ξεκινήσετε να φυτεύετε τα λουλούδια σας σε γλάστρες.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 Τρόποι για να Φτιάξετε με τα Λουλούδια σας Επαγγελματικές Συνθέσεις με το Τίποτε!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αφήστε τα Φυτά σας να Ποτίζονται μόνα τους όσο Λείπετε για Διακοπές με ένα Πανεύκολο Κολπάκι