Μικρή Κουζίνα: 9 Tips για να την Οργανώσετε Άψογα

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

Μικρή Κουζίνα: 9 Tips για να την Οργανώσετε Άψογα

Η καλή οργάνωση μιας μικρής κουζίνας αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα, που αν καταφέρετε να το κερδίσετε θα κάνετε πολύ πιο εύκολη τη ζωή σας στο μαγείρεμα αλλά και το συμμάζεμα του χώρου.

Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τη μικρή σας κουζίνα με τον πιο εύκολο και εγγυημένο τρόπο.

Κάντε μια καλή εκκαθάριση

Πριν ξεκινήσετε την οργάνωση πρέπει να απαλλαγείτε από τα πράγματα που δεν χρειάζεστε. Όπως ισχύει με τις ντουλάπες των ρουχων, έτσι και εδώ αδειάστε ολα τα ντουλάπια και τα συρτάρια και ξεφορτωθείτε ό,τι έχει χαλάσει, λήξει ή δεν χρησιμοποιείτε πλέον. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσετε χώρο και θα έχετε μόνο τα πράγματα που όντως θα σας φανούν χρήσιμα.

 Αποθηκεύστε τα εποχιακά είδη ψηλά

Ξεχωρίστε στην άκρη τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούνται συχνά. Για παράδειγμα χριστουγεννιάτικα κουπάτ για μπισκότα και το σετ σερβιρίσματος για τη βεράντα που βγαίνει μόνο το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να μένουν στα κεντρικά σας ντουλάπια. Μια λύση είναι να τα τοποθετήσετε σε ένα κουτί και να τα βάλετε στην αποθήκη, στον αποθηκευτικό χώρο ενός πολυμορφικού επίπλου ή στο πατάρι.

Αν δεν θέλετε να τα απομακρύνετε από την κουζίνα τοποθετήστε τα ψηλά στα ράφια δηλαδή σε σημεία που δεν έχετε άμεση πρόσβαση ή ακόμα και πάνω από τα ντουλάπια αν βέβαια υπάρχει κενό και δεν φτάνουν μέχρι το ταβάνι. Αυτό θα ελευθερώσει περαιτέρω χώρο στην κουζίνα για τα καθημερινά απαραίτητα.

Επιλέξτε τους κατάλληλους διοργανωτές συρταριών και ντουλαπιών

Οι μικρές κουζίνες χρειάζονται και τους κατάλληλους διοργανωτές. Ανάλογα με τις ανάγκες αναζητήστε τα κατάλληλα εξαρτήματα που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χώρο και να μειώσετε την ακαταστασία.

Για παράδειγμα μπορεί να έχετε περισσότερο ανάγκη από επιπλέον εσωτερικά ράφια για να οργανώσετε τα ποτήρια και τα πιάτα.

Αν όμως επικρατεί το χάος στα συρτάρια από τα εργαλεία κουζίνας τότε θα χρειαστείτε τα κατάλληλα διαχωριστικά.

Εξίσου χρήσιμοι θα σας φανούν και οι περιστρεφόμενοι δίσκοι.

Χρησιμοποιήστε ένα τρόλεϊ

Όταν τα ντουλάπια δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες σας τότε πάρτε ένα τρόλει. Εκεί μπορείτε να οργανώσετε οτιδήποτε περισσεύει πάνω στον πάγκο. Από τρόφιμα μέχρι κούπες και πιάτα, το μικρό αυτό αντικείμενο υπόσχεται να σας βοηθήσει να διατηρείτε τον χώρο σας καλά τακτοποιημένο.

Προσθέστε ράφια

Εάν η μικρή κουζίνα σας έχει κάποιο κενό χώρο στον τοίχο, τοποθετήστε ράφια για να αποκτήσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο . Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε μια ψηλή λεπτή ραφιέρα.

Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος των φύλλων των ντουλαπιών

Τοποθετήστε γάντζους ή μικρές ράγες στο πίσω μέρος των φύλλων των ντουλαπιών σας για να κρεμάσετε γάντια φούρνου, κουτάλια ή σανίδες κοπής.

Ελέγξτε αν σας εξυπηρετεί η διάταξη

Προφανώς και δεν εννοούμε να ξηλώσετε τα ντουλάπια και να βάλετε καινούργια. Αυτό που πρέπει να τσεκάρετε είναι αν όντως σας εξυπηρετεί το σημείο όπου έχετε αποθηκευμένα τα πράγματά σας. Για παράδειγμα οι κατσαρόλες καλό είναι να βρίσκονται κοντά στον φούρνο και τα πιάτα και τα ποτήρια στο ντουλάπι πάνω από το πλυντήριο πιάτων.

Διατηρήστε τον πάγκο καθαρό

Αν δεν θέλετε η μικρή σας κουζίνα να δείχνει μονίμως ακατάστατη τότε θα πρέπει ο πάγκος να δείχνει άδειος ακόμα και αν έχετε επάνω τη μηχανή του καφέ, το λάδι, το ξύδι και τους μύλους για το αλάτι και το πιπέρι.

Για να μη δείχνει ακατάστατη καλό είναι να τα οργανώσετε όλα αυτά σε γωνίες και να οριοθετήσετε τον χώρο χρησιμοποιώντας στιλάτους δίσκους και μικρά ράφια.

Τοποθετήστε ράγα πάνω από τον νεροχύτη ή τον πάγκο

Μια ράγα με γάντζους θα σας βοηθήσει να βάλετε σε τάξη τον πάγκο της κουζίνας και να τα τακτοποιήσετε τα μπαχαρικά σας ή άλλα αντικείμενα που δεν χώρεσαν στα ντουλάπια σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 Πράγματα που Πρέπει να Υπάρχουν στην Κουζίνα σας!!

.

Δείτε ποια αντικείμενα παίρνουν θετική ψήφο για την παραμονή τους στην κουζίνα σας και ποια απειλούνται με άμεση αποχώρηση.

Δεν Έχετε Πάγκους στην Κουζίνα; Σας Έχουμε τη Λύση!

.

Όσο πιο μικρός είναι ο χώρος της κουζίνας σας τόσο πιο δύσκολο είναι να έχετε τους πάγκους και τους αποθηκευτικούς χώρους που χρειάζεστε.

7 Μικροσκοπικές Κουζίνες που Είναι Ανατριχιαστικά Στιλάτες

.

Αυτές οι μικροσκοπικές κουζίνες θα σας εμπνεύσουν απίστευτα!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

σκανδιναβική διακόσμηση
Σκανδιναβική Διακόσμηση: Φέρτε στον Χώρο σας το Πιο Διαχρονικό Στιλ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 DIY Καθαριστικά με Βάση το Αλάτι!