Εκμεταλλευτείτε Σημεία της Κουζίνας σας που δεν Φαντάζεστε

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

Εκμεταλλευτείτε Σημεία της Κουζίνας σας που δεν Φαντάζεστε

Το να οργανώσετε σωστά το εσωτερικό ενός ντουλαπιού ή τον πάγκο της κουζίνας σας δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Τις περισσότερες φορές ο διαθέσιμος χώρος δεν είναι επαρκής, ενώ η ανάγκη σας να έχετε άμεσα δίπλα σας ό,τι υπάρχει πιθανότητα να χρειαστείτε, δημιουργεί ένα συνωστισμό από αντικείμενα και ηλεκτρικές συσκευές σε κοινή θέα, στοιβαγμένες, ενάντια στην διακόσμηση που θέλετε να έχει η κουζίνα σας.

Αν θέλετε τα αντικείμενα της κουζίνα να είναι πιο οργανωμένα, κρυμμένα ή ταιριαστό μέρος της συνολικής διακόσμησης, δείτε προσεκτικά τις παρακάτω ιδέες που σας υπόσχονται να τακτοποιήσετε έξυπνα τα αντικείμενα της κουζίνας σας, εκμεταλλευόμενοι σημεία και έπιπλα που μέχρι τώρα δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορούν να σας γίνουν απαραίτητα.

Μαυροπίνακας μέσα στο ντουλάπι Φτιάξτε τον δικό σας πίνακα μέσα στην κουζίνα πάνω στον οποίο μπορείτε να σημειώνετε με κιμωλία ό,τι θέλετε. Μπορεί να είναι είτε ποσότητες και δοσολογίες που θέλετε να θυμάστε, μια συνταγή που ξεχνάτε και φτιάχνετε συχνά ή η λίστα με τα ψώνια της επόμενης μέρας. Επειδή σκοπός είναι και να εξοικονομήσετε χώρο στην κουζίνα, φτιάξτε τον μαυροπίνακά σας στο εσωτερικό ενός ντουλαπιού. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να βάψετε την εσωτερική μεριά του ντουλαπιού με ειδικό σπρέι μαυροπίνακα που μπορείτε να προμηθευτείτε από ένα χρωματοπωλείο και κάθε φορά που θα χρειαστεί να σημειώσετε κάτι, απλά θα ανοίγετε το ντουλάπι. Εδώ θα βρείτε 6 ακόμα Τρόπους να Ανανεώσετε το Σπίτι σας με Μπογιά Μαυροπίνακα.

Φτιάξτε τον δικό σας πίνακα σημειώσεων μέσα στο ντουλάπι σας.

Φτιάξτε τον δικό σας πίνακα σημειώσεων μέσα στο ντουλάπι.

Οργάνωση μπαχαρικών στο φύλλο του ντουλαπιού Λατρεύετε να χρησιμοποιείτε μπαχαρικά στην μαγειρική σας αλλά κάθε φορά παιδεύεστε για να βρείτε αυτό που ψάχνετε μέσα στο ντουλάπι. Εκμεταλλευτείτε και πάλι το εσωτερικό ενός ντουλαπιού για να οργανώσετε εκεί τα μπαχαρικά σας. Θα χρειαστείτε μια μεταλλική, μαγνητική επιφάνεια ή ράγα, την οποία και θα στερεώσετε στο εσωτερικό του ντουλαπιού. Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε βαζάκια για τα μπαχαρικά σας με μεταλλικό καπάκι, το οποίο θα μαγνητίζει, θα κολλάει και θα στέκεται στο εσωτερικό του ντουλαπιού. Θα έχετε έτσι ένα ομοιόμορφο και οργανωμένο αποτέλεσμα καλά κρυμμένο. Μπορείτε, επίσης, να κολλήσετε ετικέτες σε κάθε βαζάκι με το όνομα του μπαχαρικού που βρίσκεται στο εσωτερικό του για να μην τα μπερδέψετε.

Τοποθετήστε τα βαζάκια με τα μπαχαρικά σας στο εσωτερικό ενός ντουλαπιού πάνω σε μαγνητική επιφάνεια.

Τοποθετήστε τα βαζάκια με τα μπαχαρικά σας στο εσωτερικό ενός ντουλαπιού πάνω σε μαγνητική επιφάνεια.

Διαβάστε επίσης:

Ηλεκτρικές συσκευές στη γωνία του πάγκου Εκμεταλλευτείτε την γωνία ενός πάγκου που σπάνια χρησιμοποιείτε υπό άλλες συνθήκες και συγκεντρώστε εκεί όλες τις συσκευές που χρειάζεστε να έχετε στον πάγκο, αλλά δεν είναι απαραίτητο να αντικρίζετε κάθε φορά που επισκέπτεστε την κουζίνα σας. Στη συνέχεια, μιας και ο στόχος είναι ο πάγκος να φαίνεται καθαρός και τακτοποιημένος, μπορείτε να παραγγείλετε σε έναν μαραγκό ένα μικρότερο φύλλο ντουλαπιού, όμοιο με τα φύλλα ντουλαπιών της υπόλοιπης κουζίνας, που θα καλύπτει των χώρο που έχετε κρύψει τις συσκευές. Δημιουργήστε έτσι ένα νέο ντουλάπι εκεί που δεν υπήρχε τίποτα άλλο παρά η γωνία που δημιουργούσε ο πάγκος σας κάτω από τα υπόλοιπα ντουλάπια.

Εκμεταλλευτείτε τη γωνία ενός πάγκου για να σχηματίσετε ένα νέο ντουλάπι.

Εκμεταλλευτείτε τη γωνία ενός πάγκου για να σχηματίσετε ένα νέο ντουλάπι.

Συρτάρι Φόρτισης Αν δεν θέλετε την ώρα που μαγειρεύετε να μπλέκετε με καλώδια φορτιστών που προέρχονται από τις ηλεκτρονικές συσκευές που φορτίζετε στις διαθέσιμες πρίζες της κουζίνας, φτιάξτε ένα συρτάρι αποκλειστικά για αυτό το σκοπό. Θα χρειαστείτε μόνο ένα πολύπριζο, το οποίο θα έχετε τοποθετήσει μέσα στο συρτάρι και το καλώδιο του οποίου θα το έχετε περάσει από την πίσω μεριά του συρταριού, έτσι ώστε να μην είναι εμφανές οπτικά και να μην δημιουργεί ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα, και θα το έχετε συνδέσει με την πιο κοντινή πρίζα. Έτσι κάθε φορά που θα θέλετε να φορτίσετε το τάμπλετ σας ή το κινητό σας, απλά θα τα βάζετε μέσα στο συρτάρι, ενώ ο πάγκος σας θα είναι τακτοποιμένος, χωρίς συσκευές που φορτίζουν πάνω του.. Δείτε εδώ ποιοι είναι οι 7 Λόγοι για τους Οποίους το Κινητό σας Ξεφορτίζεται Τόσο Γρήγορα.

Δεν χρειάζεται πια να απλώνετε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές στον πάγκο της κουζίνας όση ώρα φορτίζουν.

Δεν χρειάζεται πια να απλώνετε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές στον πάγκο της κουζίνας όση ώρα φορτίζουν.

Κρεμαστά βάζα κάτω από το ντουλάπι Αν λατρεύετε τα διακοσμητικά γυάλινα βάζα, τα οποία μπορείτε να γεμίζετε με ζυμαρικά, δημητριακά, μπαχαρικά και ο,τιδήποτε άλλο σας αρέσει, αλλά ο πάγκος σας είναι πολύ μικρός, μπορείτε να συνεχίσετε να τα έχετε μέρος της διακόσμησης της κουζίνας σας με τον παρακάτω τρόπο. Βιδώστε με μια βίδα και ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι το καπάκι του βάζου ακριβώς κάτω από ένα ντουλάπι και ακριβώς πάνω από τον πάγκο της κουζίνας. Το μόνο που θα χρειάζεται να κάνετε στη συνέχεια είναι να βιδώνετε και να ξεβιδώνετε το βαζάκι στο τοποθετημένο καπάκι κάθε φορά που χρειάζεστε το εσωτερικό του. Και τα κρεμαστά σας βάζα είναι έτοιμα να εντυπωσιάσουν.

Εξοικονομήστε χὠρο από τον πάγκο της κουζίνας, κρεμώντας τα διακοσμητικά βάζα.

Εξοικονομήστε χὠρο από τον πάγκο της κουζίνας, κρεμώντας τα διακοσμητικά βάζα.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάντε τη Μικρή σας Κουζίνα Θαυματουργή με τα Κόλπα που σας Δίνουμε!

.

Για να κάνετε τη μικρή κουζίνα να φαίνεται μεγαλύτερη δεν χρειάζεται να ρίξετε κανέναν τοίχο, μόνο καλύτερη οργάνωση με αυτά τα 6 tips.

6 Τρόποι για να Τακτοποιήσετε την Κουζίνα σας σε 5 Λεπτά

.

Δείτε πως θα τα διορθώσετε τα πιο συνηθισμένα λάθη οργάνωσης που κάνουν την κουζίνα σας να δείχνει ακατάσταστη.

Ανακαίνιση Κουζίνας: Έξυπνες και Εύκολες Ιδέες για Πλήρη Ανανέωση!

.

Στο δεύτερο μέρος του μεγάλου αφιερώματός μας για την κουζίνα σας έχουμε ακόμα περισσότερους οικονομικούς τρόπους για να την ανανεώσετε με ελάχιστο κόπο!

Οργάνωση Κουζίνας: 10 Τρόποι για να Κάνετε τη Ζωή σας πιο Εύκολη

.

Έτσι θα οργανώσετε τέλεια ακόμα και την πιο μικρή κουζίνα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Λίγο Σπρέι Αρκεί για να Αλλάξετε Αυτά τα 20 Αντικείμενα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

ντουλάπια
Έξυπνοι Τρόποι για να Χωρέσετε Πολύ Περισσότερα Πράγματα στα Ντουλάπια της Κουζίνας σας