6 Τρόποι για να Τακτοποιήσετε την Κουζίνα σας σε 5 Λεπτά

Κατηγορίες: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

6 Τρόποι για να Τακτοποιήσετε την Κουζίνα σας σε 5 Λεπτά

Η κουζίνα είναι το δωμάτιο του σπιτιού που δείχνει πάντα ακατάστατο, γιατί χρησιμοποιείται πιο πολύ από κάθε άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Μπορεί, λοιπόν, το σπίτι σας να είναι πεντακάθαρο αλλά υπάρχουν μερικά συνηθισμένα λάθη οργάνωσης που κάνουν την κουζίνα να δείχνει ακατάστατη. Δείτε πως θα τα διορθώσετε.

Τακτοποιημένοι χώροι που στην πραγματικότητα είναι ατακτοποίητοι Μπορεί πάνω στους πάγκους της κουζίνας να επικρατεί τάξη, όμως αυτό δε σημαίνει πως υπάρχει όντως οργάνωση. Το να έχετε έναν πάγκο γεμάτο με βαζάκια, δοχεία και κουτιά (έστω και τακτοποιημένα!) δεν σημαίνει πως είστε τακτικοί, αλλά πως απλά δε αντέχετε την πλήρη αταξία. Ξεκινήστε να πετάτε όλα όσα δεν χρειάζεστε και οργανωθείτε καλύτερα ώστε να αδειάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο οι πάγκοι της κουζίνας σας.

thehomeissue_kouzina

Ξεκαθαρίστε τις σημειώσεις στο ψυγείο Κρατήστε μόνο ένα σημειωματάριο πάνω στο ψυγείο και δεσμευτείτε ότι θα γράφετε εκεί μόνο όσα χωράνε σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος χαρτιού. Μόλις η λίστα γεμίσει θα πρέπει είτε να πάτε να τα ψωνίσετε ή κάτι να αφαιρέσετε. Είναι αγχωτικό το θέαμα ενός ψυγείου γεμάτο με μαγνητάκια, τηλέφωνα, καταλόγους και ατελείωτες λίστες για ψώνια.

Φτιάξτε έναν πίνακα σημειώσεων Συνήθως αυτά που γράφονται πάνω στο ψυγείο δεν τα βλέπουν πολλοί. Γι’ αυτό φτιάξτε έναν μικρό πίνακα και τοποθετήστε τον σε κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού. Έτσι όλοι θα ξέρουν πως αν θέλουν να δουν τις ή τα ψώνια που έχουν να κάνουν.

Αυτό είναι το No1 Μυστικό για να Αποκτήσετε την πιο Ενδιαφέρουσα Κουζίνα

Ξεκαθάρισμα ντουλαπιών Αδειάστε όλα τα ντουλάπια της κουζίνας και ξεκαθαρίστε όλα όσα βρίσκονται εκεί μέσα. Πετάξτε τα τρόφιμα που έχουν λήξει και δώστε σε φίλους πράγματα που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Η τάξη ξεκινάει από μέσα προς τα έξω γι’ αυτό και τα ντουλάπια πρέπει να είναι τα πρώτα που πρέπει να είναι τακτοποιημένα.

d

Τακτοποιήστε τα ντουλάπια σας για να βρίσκετε εύκολα όλα όσα θέλετε.

Οργάνωση αποθηκευτικών χώρων Το να ρίχνετε μέσα στα συρτάρια της κουζίνας ό,τι δεν χρειάζεστε, δεν είναι οργάνωση. Αν δυσκολεύεστε να οργανώσετε τα συρτάρια σας, τότε τοποθετήστε μέσα σε αυτά άλλα κουτιά ή δοχεία για μεγαλύτερη ευκολία στη διατήρηση της τάξης.

Οργάνωση πρώτα, ψώνια μετά Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν θέλουν να οργανώσουν την κουζίνα τους κάνουν το εξής λάθος. Ψωνίζουν διάφορα αντικείμενα που θα τους βοηθήσουν στην οργάνωση του χώρου πριν καλά-καλά ξεκαθαρίσουν την κουζίνα τους. Πρώτα πρέπει να καταλάβετε τις ανάγκες της κουζίνας σας και μετά να βγείτε για ψώνια αγοράζοντας αντικείμενα που θα την κάνουν ακόμα πιο οργανωμένη.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μικρή Κουζίνα: Έξυπνες Λύσεις για να Κερδίσετε Χώρο

.

Υπάρχουν ιδέες διακόσμησης που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε τις μικρές κουζίνες σας σε όμορφους, λειτουργικούς χώρους. Δείτε μερικές από αυτές.

«Σκέφτομαι να Βάλω Νησίδα στην Κουζίνα μου; Τη χρειάζομαι όμως;»

.

Προτού αποφασίσετε να δώσετε τόπο... στη νησίδα, σκεφτείτε αν πράγματι αποτελεί την πιο πρακτική λύση για την κουζίνα σας.

Ανανεώστε τα Παλιά Ντουλάπια της Κουζίνας σας Χωρίς να τα Βάψετε

.

Με ελάχιστο κόστος και χωρίς βάψιμο, ανακαινίστε τα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Διατηρήστε τους Πάγκους της Κουζίνας Πεντακάθαρους με Αυτά τα Μυστικά!

.

Με αυτούς τους τρόπους θα έχετε πάντα καθαρό και άδειο τον πάγκο της κουζίνας σας!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

2 Tips για να Διώξετε Άμεσα τη Μυρωδιά της Υγρασίας από την Ντουλάπα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ποιο Φυτό είναι Ιδανικό για το Υπνοδωμάτιο