Τα "Ναι" και τα "Όχι" για μια Οργανωμένη και Όμορφα Διακοσμημένη Κουζίνα!

Κατηγορίες: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

Τα

Κουζίνα! Όλοι μας μπαίνουμε κάθε μέρα σε αυτήν και περνάμε αρκετό χρόνο από την καθημερινότητά μας είτε τρώγοντας είτε συζητώντας είτε μαγειρεύοντας. Θέλουμε, λοιπόν, αυτός ο χώρος να είναι πάντα καλά οργανωμένος και όμορφα διακοσμημένος έτσι ώστε να χαιρόμαστε να τον βλέπουμε αλλά και να κάνουμε τις δουλειές μας με χαρά μέσα σε αυτόν. 

DO Εάν δεν έχετε ξεχωριστό δωμάτιο για τραπεζαρία και η κουζίνα σας είναι μικρή εξοικονομήστε χώρο με ένα στρογγυλό τραπέζι.

Ένα στρογγυλό τραπέζι είναι ιδανικό για μικρές κουζίνες.

- Το στρογγυλό τραπέζι επειδή έχει μόνο κεντρικό πόδι, ακόμα και αν διαλέξετε μικρή διάσταση δεν είναι τόσο περιοριστικό στο πόσα άτομα θα χωρέσουν.

- Επίσης επειδή δεν έχει γωνίες όταν μπει σε μια γωνία αφήνει περισσότερο χώρο κενό απ’ ότι μια κλασική ορθογώνια τραπεζαρία.

DO Ένα παγκάκι από τη μεριά του τοίχου θα δώσει στιλ, θα αυξήσει τις καθιστικές θέσεις και θα σας εξοικονομήσει χώρο.

DON’T Σε στρογγυλό τραπέζι θα βάλετε παγκάκι μόνο εάν υπάρχει τοίχος για να τοποθετηθεί μπροστά. Εάν για παράδειγμα το τραπέζι ήταν στο κέντρο του δωματίου τότε θα ήταν προτιμότερο να τοποθετήσετε καρέκλες περιμετρικά.

Σε πολλά σπίτια υπάρχει το πρόβλημα είτε περιορισμένης αποθήκευσης είτε περιορισμένου χώρου εργασίας.

Οργάνωση Κουζίνας: 10 Τρόποι για να Κάνετε τη Ζωή σας πιο Εύκολη

Μια πολύ μικρή νησίδα μπορεί να εξυπηρετήσει ακόμα και αυτούς που έχουν μια αρκετά μικρή κουζίνα.

DO Μια μικρή νησίδα ή ένα τρόλεϊ κουζίνας είναι η λύση ακόμα και για την πιο μικρή κουζίνα.

- Τοποθετήστε επάνω όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που πριν είχατε πάνω στον πάγκο γιατί τις χρησιμοποιείτε καθημερινά. Όπως μηχανή του καφέ, βραστήρας, τοστιέρα κ.α.

- Τοποθετήστε εκεί όλα τα κατσαρολικά σας και κερδίστε χώρο στα ντουλάπια σας.

Ό,τι και αν αποθηκεύσετε εκεί στην ουσία έχετε έναν εξτρά χώρο αποθήκευσης και εξτρά χώρο εργασίας που μπορείτε να τον μεταφέρετε ανάλογα τις ανάγκες σας μέσα στην κουζίνα.

DON’T Μην προσπαθήσετε να το ταιριάξετε με την υπόλοιπη κουζίνα. Ένα τρόλεϊ είναι ένα ξεχωριστό έπιπλο και δεν είναι απαραίτητο να είναι ίδιο με την κουζίνα σας. Μπορεί να ταιριάζει απλά χρωματικά.

Κερδίστε χώρο αδειάζοντας όλο το συρτάρι που έχετε τις κουτάλες, τις πιρούνες και όλα αυτά τα μεγάλα σε όγκο αντικείμενα.

5 Τips για να Κάνετε τον Πάγκο της Κουζίνας σας πιο Λειτουργικό

Με τη βοήθεια μιας ράγας θα μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετό χώρο.

DO Βιδώστε σε όλο το μήκος πάνω από το πάγκο της κουζίνας ράγα με γαντζάκια και κρεμάστε τα.

Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να τοποθετήσετε στην ράγα αυτή καλαθάκια για τα μπαχαρικά σας ή να κρεμάσετε τις κούπες σας.

Οργάνωση: Αυτά τα Tips θα Μεταμορφώσουν τα Ντουλάπια της Κουζίνας σας

DO Εάν τα σκεύη σας δεν έχουν τρύπα και δεν ενδείκνυνται για κρέμασμα, τότε βάλτε τα σε ένα βάζο και τοποθετήστε το σε μια γωνιά στον πάγκο της κουζίνας.

Μερικά βάζα μπορούν επίσης να λύσουν το θέμα της αποθήκευσης.

DO Μπορείτε να κάνετε μια ωραία σύνθεση με το βάζο αυτό τοποθετώντας το σε ένα ψάθινο καλάθι και γεμίζοντας το καλάθι και με ό,τι άλλο πιστεύετε ότι χρησιμοποιείτε συχνά. Αλάτι, πιπέρι, καφέ, κάποιο αρωματικό φυτό. Έτσι ακόμα και αν χρειαστείτε περισσότερο χώρο την ώρα που μαγειρεύετε μπορείτε να μεταφέρετε όλο μαζί το καλάθι στην τραπεζαρία.

DON’T Μην το κάνετε σε ένα πλαστικό καλάθι γιατί θα φαίνεται σαν να τα στριμώξατε σε μια λεκάνη. Θα βρείτε ψάθινο καλαθάκι για το ψωμί στη λαϊκή με 1€.

DIY Δώστε χρώμα στην κουζίνα σας με φυσικό τρόπο και εξοικονομήστε χώρο στα ντουλάπια σας.

Δείτε πόσο όμορφα δείχνουν τα φρούτα μέσα στις κορνίζες.

Θα χρειαστείτε 2-3 κορνίζες και μια ξύλινη σανίδα. Θα κόψετε 4 κομμάτια από την ξύλινη σανίδα ώστε να σχηματίσετε ένα κουτί στο ίδιο μέγεθος με την κορνίζα. Ενώστε τα δύο μεγαλύτερα κομμάτια και το ένα μικρότερο μεταξύ τους με μικρές γωνιές (που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη σιδηρικών) δημιουργώντας ένα Π. Με γωνιές βιδώστε το στον τοίχο σαν να κρεμάτε το Π ανάποδα. Κολλήστε μπροστά την κορνίζα. Τοποθετήστε μέσα φρούτα και λαχανικά που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κλείστε από πάνω το καπάκι.

Εκμεταλλευτείτε Σημεία της Κουζίνας σας που δεν Φαντάζεστε

-Μπορείτε να βάψετε την κατασκευή σας σε ό,τι χρώμα σας αρέσει. Το λευκό όμως θα δώσει ζωντάνια σε ό,τι χρώμα και αν επιλέξετε.

DON’T Μην τοποθετήσετε την κατασκευή σας σε σημείο που το βλέπει άμεσα ο ήλιος γιατί θα ανεβαίνει η θερμοκρασία, θα δημιουργούνται υδρατμοί και τα τρόφιμα δεν θα διατηρούνται σωστά.

Κρεμάστε τις πετσέτες σας με στιλ και τα πιο μοντέρνα γαντζάκια φτιαγμένα από εσάς ειδικά για την κουζίνα.

Με μερικά παλιά πιρούνια μπορείτε να δημιουργήσετε τις πιο όμορφες κρεμάστρες.

DIY Πάρτε 2-3 πιρούνια. Μπορείτε να αγοράσετε από την λαϊκή για να μην χαλάσετε το καλό σας το σερβίτσιο.

7 Τρόποι με τους Οποίους το Χρώμα Βοηθάει στην Οργάνωση του Σπιτιού

-Με μια πένσα λυγίστε την βάση του πιρουνιού να δημιουργήσετε το σημείο που θα κρεμάτε την πετσέτα.

-Στον τοίχο τοποθετήστε 2 καρφάκια ακριβώς στην αρχή της λαβής αριστερά και δεξιά και κρεμάστε το πιρούνι.

-Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με κουτάλι.

Τις περισσότερες φορές η βάση αποστράγγισης για τα πιάτα είναι αυτή που κοιτάμε να μαζέψουμε πρώτη όταν έχουμε κόσμο. Φτιάξτε μια σούπερ βάση αποστράγγισης για να διακοσμεί τον πάγκο σε κάθε περίπτωση.

Αυτή η πιατοθήκη από ξύλινες κρεμάστρες είναι και στιλάτη και πολύ λειτουργική.

DO Θα χρειαστείτε 8 ξύλινες κρεμάστρες. Αφαιρέστε το μεταλλικό γάντζο από όλες. Στις 5 αφαιρέστε και την ξύλινη οριζόντια ράβδο. Οι δύο κρεμάστρες θα τοποθετηθούν ανάποδα και όλες οι άλλες κανονικά.

10+1 Τρόποι για να Οργανώσετε τα Ράφια της Κουζίνας

Με βίδες στερεώστε τις δύο εξωτερικές κρεμάστρες με τις δύο αμέσως επόμενες εσωτερικές. Με τις ξύλινες ράβδους θα κρατήσετε όλες τις κρεμάστρες ενωμένες μεταξύ τους.

DON’T Όταν τοποθετείτε πιάτα μην την αφήνετε χωρίς ένα βετέξ από κάτω γιατί τα νερά θα λιμνάσουν και θα φουσκώσουν οι άκρες που πατάνε κάτω.

DO Εάν έχετε χρωματιστές ηλεκτρικές συσκευές μην τις κρύβεται στα ντουλάπια. Τοποθετήστε τις στον πάγκο ή σε ένα τρόλεϊ, εάν δεν έχετε αρκετό χώρο, όπως σας αναφέραμε και πριν. Θα δώσει χρώμα και υπέροχο στιλ στην κουζίνα σας.

Αν έχετε χρωματιστές ηλεκτρικές συσκευές βγάλτε τις στους πάγκους για να τους ομορφύνετε.

DON’T Αποφύγετε να τις τοποθετήσετε κοντά στην ηλεκτρική κουζίνα γιατί θα λερώνονται συχνά κατά τη διάρκεια που μαγειρεύετε και η επιμονή μετά να αφαιρέσετε τα λάδια μπορεί να επηρεάσει το χρώμα τους.

Το ότι είναι μεγάλη τάση να φαίνονται τα τρόφιμα ενώ τόσα χρόνια τα κρύβαμε στα ντουλάπια, μας βολεύει και εξυπηρετεί κάθε μικρό χώρο.

Οι πιο Έξυπνες Ιδέες για να Οργανώσετε Αποτελεσματικά την Κουζίνα σας

Ένα τρόλεϊ είναι πάντα χρήσιμο σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Πόσο μάλλον στην κουζίνα.

DO Σε μια απλή φρουτιέρα μεταλλική τοποθετήστε όλα τα τρόφιμα που μέχρι τώρα στριμώχνατε στα ντουλάπια.

- Για να φαίνονται ωραία και τακτοποιημένα θα χρειαστεί να τοποθετήσετε το κάθε τρόφιμο σε βάζο. - Εξοικονομείτε χώρο, έχετε άμεση και ευκολότερη πρόσβαση όταν χρειάζεστε κάτι, αποθηκεύεται τα τρόφιμα με μεγαλύτερη ασφάλεια απ’ ότι σε ανοιγμένα σακουλάκια και δίνεται χρώμα και στιλ στην κουζίνα σας.

DON’T Μην πετάτε παλιά βάζα τροφίμων, πλύντε τα και χρησιμοποιήστε τα.

Οργάνωση Σπιτιού: Δείτε τα Tips Αποθήκευσης που Βλάπτουν Σοβαρά τη Διακόσμηση

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε συχνά όταν βάζουμε τα τρόφιμα στα βαζάκια είναι:

1) να μην γνωρίζουμε πότε λήγει το τρόφιμο και

2) ότι δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα τρόφιμα που μοιάζουν οπτικά όπως πχ. το σιτάρι και το ταμπουλέ ή το ρύζι γλασέ και το μακρύκοκκο.

Τα παλιά βαζάκια θα σας χρησιμεύσουν πολύ.

DON’T Η ετικέτα δεν είναι καλή λύση γιατί όταν το βάζο αδειάσει θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε πάλι για το ίδιο τρόφιμο ή θα πρέπει να βγάλουμε την ετικέτα πράγμα που πολλές φορές δεν είναι εύκολο.

DO Βάψτε τα καπάκια με σπρέι μαυροπίνακα. Έτσι με μια κιμωλία θα μπορείτε κάθε φορά να σημειώνεται τι περιέχει το βάζο, την ημερομηνία λήξης ή ό,τι άλλο σας βοηθάει.

Το κλασικό πρόβλημα που υπάρχει στην οργάνωση του ψυγείου είναι όλα αυτά τα πλαστικά μπουκάλια που στην ουσία ή τα γυρνάτε ανάποδα για να κατέβει το περιεχόμενο και αυτά πέφτουν ή τα τοποθετείτε όρθια και κάθε φορά που θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε παλεύετε να κατέβει το περιεχόμενο.

Μια χάρτινη αυγοθήκη θα σας εξυπηρετήσει πολύ στην οργάνωση του ψυγείου.

DO Τοποθετήστε στο ράφι του ψυγείου ένα κομμάτι από χάρτινη αυγοθήκη. Εάν αγοράσετε αυγά από την λαϊκή θα σας τα βάλουν σε μια τέτοια.

Βάλτε όλα τα μπουκάλια εκεί γυρισμένα ανάποδα το καθένα σε ξεχωριστή θέση. Έτσι θα είναι πάντα σε όρθια θέση.

Κάντε το Καθάρισμα της Κουζίνας Μετά το Μαγείρεμα Εύκολη Υπόθεση!

DON’T Μην τοποθετήσετε κάποιο που μπορεί από το καπάκι να έχει διαρροή.

Tip Προστατέψτε τα σκεύη σας από τη φθορά με κάτι που όλοι έχετε σπίτι και τα τελευταία χρόνια δεν ξέρατε πώς να αξιοποιήσετε. Όταν αποθηκεύετε αντικολλητικά σκεύη το ένα πάνω στο άλλο δημιουργείτε φθορά που πιθανόν να μην είναι ορατή. Τοποθετήστε ενδιάμεσα ένα από τα σεμεδάκια της γιαγιάς και προστατέψτε τα με ρετρό αισθητική.

Για να προστατέψετε τα τηγάνια από τη φθορά -αν συνηθίζετε να βάζετε το ένα πάνω από το άλλο- μπορείτε να τα διαχωρίσετε με μερικά σεμεδάκια.

Το σφουγγάρι, το σαπούνι, το συρματάκι, το βετέξ, είναι πράγματα που τα έχετε μέσα στο νεροχύτη συνήθως ή δίπλα στην βρύση. Ακόμα δεν έχετε βρει την κατάλληλη θέση για αυτά και με το να τα έχετε μέσα στα νερά αναπτύσσονται βακτήρια.

Δείτε Ποια Είναι τα Αντικείμενα που Όλοι οι Οργανωμένοι Άνθρωποι Έχουν στο Σπίτι τους

Ένας δίσκος-τουρτιέρα μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμος δίπλα στον νεροχύτη.

DO Σε ένα δίσκο-τουρτιέρα τοποθετήστε μια απορροφητική πετσέτα και πάνω εκεί τακτοποιήστε τα. Η επιφάνεια που καταλαμβάνουν τώρα είναι υπερυψωμένη με αποτέλεσμα να μην καταλαμβάνουν χώρο στον πάγκο σας και να μην βρέχονται κάθε φορά που ανοίγετε τη βρύση.

DON’T Μην βάλετε μια απλή πετσέτα κουζίνας γιατί δεν θα μπορεί να στεγνώσει γρήγορα λόγω της σύνθεσής της και με τον καιρό θα δημιουργηθεί μούχλα.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οργάνωση Σπιτιού: Αλλάξτε σε Μια Μόνο Μέρα το Σπίτι σας!

.

10 στόχοι για να ολοκληρώσετε τον καθένα σε μία μέρα και να οργανώσετε τέλεια το σπίτι σας!

Πώς να Οργανώσετε μια Κουζίνα με Λίγα (ή Καθόλου) Ντουλάπια

.

Έξυπνες ιδέες που ίσως δεν είχατε σκεφτεί για να οργανώσετε την κουζίνα σας!

Τα 9+1 Ιδιοφυή Αντικείμενα Οργάνωσης που θα Βρείτε στο Amazon!

.

Κάναμε έρευνα αγοράς και σας έχουμε τα πιο χρήσιμα αντικείμενα!

Αξιοποιήστε τους Ανεκμετάλλευτους Χώρους του Σπιτιού με Αυτούς τους Έξυπνους Τρόπους

.

Έτσι θα βάλετε σε τάξη τους χώρους του σπιτιού που ξεχνάτε ότι υπάρχουν!

8 Πράγματα που Πρέπει να Υπάρχουν στην Κουζίνα σας!!

.

Δείτε ποια αντικείμενα παίρνουν θετική ψήφο για την παραμονή τους στην κουζίνα σας και ποια απειλούνται με άμεση αποχώρηση.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Η Μόδα στη Διακόσμηση των Ραφιών του Σπιτιού!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

κουρτίνες
Πρέπει Τελικά οι Κουρτίνες να Ακουμπάνε στο Πάτωμα ή Όχι;