5 Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε αν Έχετε Μικρή Κουζίνα

Κατηγορίες: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

5 Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε αν Έχετε Μικρή Κουζίνα

Η κουζίνα είναι από τους σημαντικότερους χώρους του σπιτιού, καθώς εκτός από το μαγείρεμα, αποτελεί και τον χώρο που συχνά συγκεντρώνονται τα μέλη της οικογένειας και περνάνε χρόνο μαζί. Ωστόσο αν η κουζίνα σας είναι μικρή, θα χρειαστεί να την οργανώσετε με τρόπο που να μπορεί να σας φιλοξενήσει χωρίς να σας κουράζει και χωρίς να σας δυσκολεύει στις καθημερινές δραστηριότητες. Και – ασφαλώς – θα πρέπει να αποφύγετε τα συνηθισμένα λάθη που θα κάνουν τη μικρή σας κουζίνα να φαίνεται ακόμα... μικρότερη.

Σας παραθέτουμε, λοιπόν, τα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε για να εκμεταλλευτείτε τον χώρο όσο γίνεται καλύτερα και να μετατρέψετε την κουζίνα σας σε ένα δωμάτιο λειτουργικό και άνετο για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Κάντε Ολική Μεταμόρφωση στην Κουζίνα σας με Στιλ!

Φωτισμός

Ο καλύτερος φίλος ενός μικρού χώρου είναι το φως. Αν η κουζίνα σας έχει παράθυρα ώστε να μπαίνει φυσικό φως, αφήστε το να μπει και να γεμίσει τον χώρο, αποφεύγοντας να βάλετε σκούρες κουρτίνες. Αν από την άλλη δεν είστε από τους τυχερούς που μπαίνει το φως του ήλιου στην κουζίνα σας, δεν χρειάζεται να απογοητεύεστε. Το τεχνητό φως μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα.

Βάλτε δυνατό και πολύ φως στην κουζίνα σας και προσθέστε, εκτός από τον κεντρικό φωτισμό, φωτιστικά πάγκου, προβολάκια ή led. Θα κάνει την κουζίνα σας να φαίνεται μεγαλύτερη και ταυτόχρονα θα σας εξυπηρετήσει και στις δραστηριότητές σας.

Αυτό είναι το No1 Μυστικό για να Αποκτήσετε την πιο Ενδιαφέρουσα Κουζίνα

Ντουλάπια και ράφια

Οι μικρές κουζίνες μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα κλειστοφοβικές όταν υπάρχουν παντού τριγύρω ντουλάπια στο ύψος του κεφαλιού. Σκεφτείτε να αντικαταστήστε μερικά ντουλάπια με ράφια και χρησιμοποιήστε βάσεις για κούπες, μαγνητικές βάσεις στήριξης μαχαιριών και θήκες για τα μπαχαρικά για να ανοίξει ο χώρος και να μειώσετε το οπτικό ύψος. Προσπαθήστε όμως να μην το παρακάνετε και να βρείτε τη σωστή ισορροπία. Η υπερβολική έκθεση σκευών και αντικειμένων μπορεί να οδηγήσει σε υπερφόρτωση του χώρου. Βρείτε την ιδανική αναλογία.

7 Tips για να Αποκτήσετε την Κουζίνα των Ονείρων σας!

Έκθεση μικροσυσκευών

Το να αφήσετε μερικές από τις συσκευές τις κουζίνας σας εκτεθειμένες, σίγουρα θα δημιουργήσει ένα ωραίο στυλ. Μια μηχανή espresso, για παράδειγμα, μπορεί να αποτελέσει μια ωραία διακοσμητική πινελιά στην κουζίνα σας. Ασφαλώς δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε στα ντουλάπια συσκευές όπως ο φούρνος μικροκυμάτων. Ωστόσο, η τοστιέρα σας ή το multi δεν έχουν λόγο να είναι σε εμφανή σημεία. Περιορίστε, λοιπόν, τις συσκευές που έχετε εκτός αποθηκευτικού χώρου σε αυτές που χρησιμοποιείτε καθημερινά και σε αυτές που ομορφαίνουν την κουζίνα σας και φυλάξτε τις υπόλοιπες σε μη ορατό μέρος.

Έτσι θα Φτιάξετε μια Πολυτελή Κουζίνα με τους πιο Οικονομικούς Τρόπους

Χρώματα

Σε όλους τους μικρούς χώρους, άρα και στην κουζίνα σας, σημαντικό ρόλο παίζει η γκάμα των χρωμάτων που χρησιμοποιείτε ή... που δεν χρησιμοποιείτε! Είναι σημαντικό να περιορίσετε σημαντικά τα χρώματα της κουζίνας σας διότι τα πολλά διαφορετικά χρώματα κάνουν τον χώρο σας να μοιάζει διεσπαρμένος. Διαλέξτε ένα χρώμα και διατηρήστε το σε όλα τα ντουλάπια. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με τα χρώματα, αλλά να θυμάστε πως είναι καλό να περιοριστείτε σε ένα.

Μικρές Χαριτωμένες Κουζίνες που Δίνουν Έμπνευση για τη Διακόσμηση της Δικής σας

Τοίχοι

Εκμεταλλευτείτε τους τοίχους! Η κουζίνα σας είναι μικρή και πρέπει να εκμεταλλευτείτε όλους τους χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των τοίχων. Προμηθευτείτε κρεμάστρες τοίχων ή άγκιστρα, καθώς είναι κατάλληλα για να κρεμάσετε μικρά σκεύη και παράλληλα να αφήσετε τον χώρο να αναπνέει. Τα εξαρτήματα οργάνωσης τοίχου μπορούν να σας λύσουν τα χέρια και να αποτελέσουν μια έξυπνη και λειτουργική λύση για να κάνετε τους τοίχους σας χρηστικούς και να διατηρήσετε την κουζίνα σας απόλυτα οργανωμένη.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλα τα Tips για να Αποκτήσετε τα Έπιπλα Κουζίνας των Ονείρων σας

.

Φτιάξτε βήμα-βήμα την κουζίνα των ονείρων σας με τη βοήθεια των ειδικών της LEROY MERLIN.

Αυτή Είναι η Κίνηση που θα σας Χαρίσει την πιο Οργανωμένη Κουζίνα

.

Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό των ανθρώπων με πολύ οργανωμένες κουζίνες.

Τα "Ναι" και τα "Όχι" για μια Οργανωμένη και Όμορφα Διακοσμημένη Κουζίνα!

.

Τα μυστικά και τα κόλπα που σας δίνουμε θα σας λύσουν τα χέρια.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Διακοσμήστε το Σπίτι σας από το Μηδέν Ακολουθώντας Αυτούς τους 5 Κανόνες!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

χολ
Οι πιο Όμορφες Διακοσμητικές Ιδέες για Στενά Χολ και Διαδρόμους!