Αυξήστε τον Χώρο στο Μικρό σας Καθιστικό με Αυτές τις 6 Έξυπνες Λύσεις

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

Αυξήστε τον Χώρο στο Μικρό σας Καθιστικό με Αυτές τις 6 Έξυπνες Λύσεις

Τα μικρά καθιστικά γίνονται συχνά αιτία προβληματισμού σχετικά με το ποιος είναι ο καλύτερος σχεδιασμός έτσι ώστε να εξοικονομηθεί χώρος.

Πού πρέπει να μπουν τα έπιπλα, τι μπορεί να κάνει κανείς για να φαίνονται πιο ευρύχωρα και ποια είναι η σωστή διακόσμηση είναι λίγες μόνο από τις ερωτήσεις που ψάχνουν να βρουν την ιδανική απάντηση. Η αλήθεια είναι πως οι μικροί χώροι μπορούν να γίνουν εξίσου ελκυστικοί με τους μεγάλους, αρκεί να προσέξετε μερικά βασικά πράγματα και να γίνετε δημιουργικοί.

7 Oικονομικές Αλλαγές που θα Ανανεώσουν το Σαλόνι σας με το Τίποτε!

Δημιουργήστε αντανακλάσεις Οι καθρέπτες είναι από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε έναν χώρο να φαίνεται πιο ανοιχτός. Το κλειδί βρίσκεται στο πώς θα τους χρησιμοποιήσετε. Ιδανικά βάλτε τους απέναντι από κάποιο παράθυρο έτσι ώστε να αντανακλούν το φως και να δίνουν βάθος. Οι μικροί στρογγυλοί καθρέπτες του παρακάτω καθιστικού αποτελούν και μία εξαιρετική διακοσμητική πρόταση.

καθιστικό

Οι καθρέπτες είναι από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε έναν χώρο να φαίνεται πιο ανοιχτός.

Διατηρήστε το βλέμμα απασχολημένο Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να «αυξήσετε» τα τετραγωνικά ενός χώρου είναι να κρατάτε απασχολημένο το βλέμμα – έτσι ώστε να μην παρατηρεί το μέγεθος. Πάρτε για παράδειγμα το παρακάτω καθιστικό που χρησιμοποιεί έντονα χρώματα και μοτίβα, το ένα δίπλα στο άλλο.

καθιστικό

Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να «αυξήσετε» τα τετραγωνικά είναι να κρατάτε απασχολημένο το βλέμμα.

Coffee Table ή Ottoman; Ποιο από τα Δύο να Βάλετε στο Σαλόνι σας;

Αποφύγετε τα πόδια Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επιλέξετε έπιπλα που δεν έχουν πόδια και τοποθετήστε τα απευθείας πάνω στον τοίχο. Τα μεγάλα κομμάτια που «αιωρούνται» παραπλανούν το μάτι και το κάνουν να πιστεύει πως καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο απ’ ότι στην πραγματικότητα γιατί αφήνουν το πάτωμα ελεύθερο. Αν δημιουργηθεί η ανάγκη μπορείτε πάντα να εκμεταλλευτείτε το κενό από κάτω ως επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

καθιστικό

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επιλέξετε έπιπλα που δεν έχουν πόδια και τοποθετήστε τα απευθείας πάνω στον τοίχο.

Δημιουργήστε έναν τοίχο με βιβλία Για να μεταμορφώσετε έναν μικρό και μουντό χώρο σε ένα από τα αγαπημένα σας δωμάτια σκεφτείτε το ενδεχόμενο να διαμορφώσετε έναν κενό τοίχο σε μια μίνι βιβλιοθήκη. Θα σας παρέχει πολλές ευκαιρίες για αποθήκευση και επίσης θα δημιουργήσει ένα εφέ πολυτέλειας στον χώρο.

καθιστικό

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να διαμορφώσετε έναν κενό τοίχο σε μια μίνι βιβλιοθήκη.

Έτσι θα Κάνετε ένα Μεγάλο Σαλόνι να Δείχνει Μικρότερο και πιο «Χουχουλιάρικο»

«Κρύψτε» πράγματα Ο στόχος κάθε μικρού καθιστικού είναι να εκμεταλλευτεί κάθε σημείο του όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Η περιοχή, ας πούμε, κάτω από το coffee table (εκτός και αν έχει ράφια) μοιάζει κάποιες φορές να πηγαίνει χαμένη. Μπορείτε πάντα να την εκμεταλλευτείτε προσθέτοντας 2 πουφ.

καθιστικό

Ο στόχος κάθε μικρού καθιστικού είναι να εκμεταλλευτεί κάθε σημείο του όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.

Σκεφτείτε κατακόρυφα Τα διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα, οι μικρές κουβέρτες, τα κάδρα κλπ είναι απαραίτητα στοιχεία κάθε καθιστικού. Συχνά όμως δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να τα φιλοξενήσει. Θυμηθείτε ότι όσο περισσότερο χώρο αφήνετε ελεύθερο στο πάτωμα, τόσο μεγαλύτερο φαίνεται το καθιστικό σας. Αφήστε λοιπόν το πάτωμα να αναπνεύσει τοποθετώντας μια όρθια σκάλα πάνω στην οποία θα βάλετε τα αγαπημένα σας αντικείμενα. Με αυτόν τον τρόπο θα αξιοποιήσετε το ύψος και θα δημιουργήσετε χώρο που δεν θα μπορούσε να υπάρξει διαφορετικά.

καθιστικό

Αφήστε το πάτωμα να αναπνεύσει τοποθετώντας μια όρθια σκάλα.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να οργανώσετε μια βιβλιοθήκη στο σπίτι

.

Πάρτε ιδέες για να δημιουργήσετε μια πρακτικική βιβλιοθήκη και κυρίως για να βάλετε τάξη στις στοίβες βιβλίων που δημιουργούνται εδώ και εκεί μέσα σε όλο το σπίτι.

Τα πιο Ιδιαίτερα Coffee Table για το Σαλόνι σας!

.

Είναι γεγονός: το coffee table δε χρειάζεται να είναι κλασικό και... βαρετό για να είναι κομψό!

Ιδέες για να Οργανώσετε το Καθιστικό σας Χωρίς να Είναι στο Επίκεντρο η Τηλεόραση

.

Οργανώστε το καθιστικό σας χωρίς τηλεόραση και απολαύστε την παρέα των αγαπημένων σας ανθρώπων.

Οικογενειακό Καθιστικό και Σαλόνι: Υπάρχει Διαφορά;

.

Δείτε τις ομοιότητες και τις διαφορές που έχει ένα οικογενειακό καθιστικό και ένα σαλόνι.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

10 Aπίστευτες Ιδέες Διακόσμησης Πολύ Χαμηλού Budget

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

διαμέρισμα στο παρίσι
Ένα Ονειρεμένο Διαμέρισμα στο Παρίσι που Πρέπει να Δείτε!