«Τι Έπιπλα Μπορώ να Βάλω σε μια Μακρόστενη Σαλοκουζίνα;»

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Τι Έπιπλα Μπορώ να Βάλω σε μια Μακρόστενη Σαλοκουζίνα;»

Η αναγνώστριά μας, Μάτα Τίτο, από τη Θεσσαλονίκη, μας ρωτάει το εξής: «Τι έπιπλα θα μπορούσα να βάλω σε μια μακρόστενη σαλοκουζίνα για να είναι πιο λειτουργικός ο χώρος;»

Όλοι οι μακρόστενοι χώροι παρουσιάζουν μικρές προκλήσεις που αν αντιμετωπιστούν σωστά, τότε μπορούν να γίνουν λειτουργικοί και καλαίσθητοι.  Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: στόχος σας είναι ο μακρόστενος χώρος να δίνει την αίσθηση ότι είναι λιγότερο μακρόστενος απ’ ότι στην πραγματικότητα. Βασικός κανόνας για να το πετύχετε αυτό είναι να μην κολλήσετε όλα τα έπιπλα στους τοίχους. Έχοντας αυτό κατά νου, ας δούμε κάποια πράγματα που αφορούν πιο συγκεκριμένα την ερώτησή σας.

Μικρή Κουζίνα: Δείτε Μερικές Κουζίνες Απίστευτα Στιλάτες για Όλα τα Γούστα!

Ο δικός σας χώρος περιλαμβάνει το σαλόνι και την κουζίνα σας, πράγμα που σημαίνει ότι με κάποιο τρόπο πρέπει αυτά τα δύο να διαχωριστούν. Αν και δεν έχουμε πλήρη εικόνα του χώρου σας, συνήθως μια πολύ καλή λύση, η οποία είναι και ιδιαίτερα πρακτική, είναι να βάλετε μια διαχωριστική νησίδα μεταξύ κουζίνας και σαλονιού. Η νησίδα αυτή μπορεί να μπει κάθετα στο μήκος του χώρου σας και να διαμορφώσει ουσιαστικά δύο μικρότερους χώρους, όπως μπορείτε να δείτε ενδεικτικά στην παρακάτω φωτογραφία.

σαλοκουζίνα

Βάλτε μια διαχωριστική νησίδα.

Μπορείτε, μάλιστα, αν ο χώρος σας το επιτρέπει να τοποθετήσετε στη μέση ένα μικρό μπαρ, αφήνοντας διαδρόμους δεξιά και αριστερά, όπως είναι στην παρακάτω φωτογραφία.

σαλοκουζίνα

Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μπαρ στη μέση του χώρου.

Το Trick Ενός Διάσημου Διακοσμητή για να Κάνετε την Κουζίνα σας Ομορφότερη σε 10 Λεπτά!

Αυτά τα breakfast bars θα σας δώσουν τη δυνατότητα να διαχωρίσετε τους χώρους σας και θα σας εξασφαλίσουν επιπλέον χώρο εργασίας στην κουζίνα σας. Ταυτόχρονα, σε συνδυασμό με μερικά σκαμπό, είναι μία εξαιρετική λύση για να φτιάξετε έναν χώρο που θα μπορείτε να τρώτε ή να πιείτε το ποτό σας. Αν ο χώρο που μένει στην κουζίνα σας είναι επαρκής, μπορείτε να τοποθετήσετε και ένα τραπέζι κουζίνας. Διαφορετικά, εκμεταλλευτείτε το χώρισμα αυτό για να βάλετε ένα μεγαλύτερο τραπέζι  που θα λειτουργεί και ως το βασικό τραπέζι φαγητού. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από την παρακάτω φωτογραφία.

σαλοκουζίνα

Βάλτε ένα μεγαλύτερο τραπέζι.

Έξυπνες και Εύκολες Ιδέες για Πλήρη Ανανέωση στην Κουζίνα!

Όσο για τον χώρο του καθιστικού σας, μπορείτε να δείτε αυτά τα Tips για να Διακοσμήσετε το Μακρόστενο Καθιστικό σας που σίγουρα θα σας δώσουν ιδέες. Να θυμάστε πως οι σαλοκουζίνες θεωρούνται ενιαίοι χώροι και θα πρέπει να τους συνδέσετε διακοσμητικά. Συχνά, ένας κοινός χρωματικός συνδυασμός που θα βρίσκεται στην κουζίνα και στο σαλόνι σας (πχ τα φωτιστικά της κουζίνας μπορούν να έχουν ένα κοινό χρώμα με τα καλύμματα του καναπέ σας), είναι αρκετός για να δώσει την αίσθηση της ενοποίησης στον χώρο σας.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανανεώστε τα Παλιά Ντουλάπια της Κουζίνας σας Χωρίς να τα Βάψετε

.

Με ελάχιστο κόστος και χωρίς βάψιμο, ανακαινίστε τα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Τα Μεγαλύτερα Λάθη που Κάνετε στη Διακόσμηση του Σαλονιού σας

.

Επειδή ακόμα και οι πιο έμπειροι διακοσμητές κάνουν λάθη, διαβάστε για να γνωρίζετε ποιες είναι οι παγίδες που κρύβει η διακόσμηση ενός καθιστικού.

Η Νέα Μόδα στη Διακόσμηση της Κουζίνας Είναι Αυτή!

.

Οι πάγκοι από χαλαζία είναι το νέο τρεντ στην κουζίνα μας.

Αυτα Είναι τα 5 Διακοσμητικά Λάθη που δεν Τολμούν να Κάνουν Ποτέ οι Στιλάτοι Άνθρωποι! 

.

Κάθε στιλάτος άνθρωπος προσέχει να μην κάνει αυτά τα διακοσμητικά λάθη στο σπίτι του.

«Πώς Μπορώ να Διαχωρίσω την Κουζίνα μου από την Είσοδο του Σπιτιού;»

.

Έτσι μπορείτε να οριοθετήσετε την κουζίνα σας όταν βρίσκεται σε εννιαίο χώρο μαζί με την είσοδο και το καθιστικό.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δείτε το Κάθε Δωμάτιο του Σπιτιού να Μεταμορφώνεται με Αυτή την Αλλαγή στο Πάτωμα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να Κάνετε την Μικρή σας Είσοδο να Δείχνει Πολύ Μεγαλύτερη!