Μακρόστενο Καθιστικό; Διακοσμήστε το με Αυτά τα Tips!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Μακρόστενο Καθιστικό; Διακοσμήστε το με Αυτά τα Tips!

Η διακόσμηση των μικρών χώρων είναι κάτι με το οποίο πολλοί από εμάς ερχόμαστε αντίμετωποι. Τι γίνεται, όμως, με τα μακρόστενα σαλόνια; Η διακόσμηση των μακρόστενων σαλονιών ενέχει πάντα τον κίνδυνο να δημιουργηθεί το εφέ «τούνελ» - όχι ό, τι καλύτερο όταν θέλετε να δημιουργήσετε έναν άνετο και ζεστό χώρο.

Τα «Ναι» και τα «Όχι» του Διακοσμητή που Κατάφερε να Ενώσει την Ανατολή με τη Δύση

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να ελαχιστοποιήσετε τέτοιου τύπου αστοχίες και να φτιάξετε ένα όμορφο καθιστικό το οποίο θα απολαμβάνετε πάντα!

Δημιουργήστε έναν διάδρομο Όλοι οι μακρόστενοι χώροι χρειάζονται έναν διάδρομο από τον οποίο θα μπορείτε να περάσετε. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να περπατάτε σε ζιγκ-ζαγκ για να καταφέρετε να διασχίσετε το δωμάτιο. Προτιμήστε να τον δημιουργήσετε στη μία πλευρά του χώρου και όχι στη μέση – θα δημιουργήσει πιο ζεστή ατμόσφαιρα.

Δημιουργήστε ένα διάδρομο.

Βάλτε τα έπιπλα μακριά από τους τοίχους Επειδή ο χώρος σας είναι μακρόστενος, δεν σημαίνει ότι πρέπει να «κολλήσετε» τα πάντα στους τοίχους. Βρείτε τουλάχιστον μια μεριά του δωματίου, απομακρύνετε τα έπιπλα από τον τοίχο και βάλτε τα στη μέση. Σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη, δεν θα δημιουργηθεί αστάθεια, αλλά ο χώρος σας θα γίνει πιο φιλικός.

Βάλτε τα έπιπλα μακριά από τους τοίχους.

Κάθε Μικρός Χώρος Πρέπει να Έχει Αυτά τα 8 Πράγματα

Χρησιμοποιήστε μερικά κομμάτια με καμπύλες ή με οβάλ σχήμα Οι στρογγυλές και απαλές ακμές θα εξομαλύνουν το εφέ που κάνει το καθιστικό σας να μοιάζει με διάδρομο του bowling. Μερικές μεγάλες λάμπες ή στρογγυλά τραπεζάκια μπορούν να βοηθήσουν.

Χρησιμοποιήστε μερικά κομμάτια με καμπύλες ή με οβάλ σχήμα.

Βάλτε κάτι κάθετα στο μήκος του δωματίου Αντί, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε έναν μακρόστενο καναπέ κατά μήκος του δωματίου, προτιμήστε δύο μικρότερους οι οποίοι θα τοποθετηθούν κάθετα. Αν, ωστόσο, αποφασίσετε να βάλετε τον καναπέ κατά μήκος, χρησιμοποιήστε μερικές καρέκλες κάθετα στο μήκος για να «σπάσουν» τα εφέ του τούνελ.

Βάλτε κάτι κάθετα στο μήκος του δωματίου

Διαιρέστε τον χώρο Αν ο χώρος σας είναι ιδιαίτερα μακρόστενος, χωρίστε τον σε μικρότερες περιοχές – ίσως ένα μικρό καθιστικό και ένα μικρό γραφείο. Σκεφτείτε πως θα χρησιμοποιήσετε τον χώρο και διαιρέστε τον με βάση αυτό.

Διαιρέστε τον χώρο.

Ένα Μικρό Διαμέρισμα Ούτε 40 τμ για Ζευγάρι που Κλέβει τις Εντυπώσεις! 

Αξιοποιήστε τον κατακόρυφο χώρο Οδηγήστε το μάτι προς τα πάνω για να εκμεταλλευτείτε το ύψος τους χώρου. Βάλτε πράγματα ψηλά, όπως για παράδειγμα ράφια με βιβλία. Ή δημιουργήστε χωροταξίες με έργα τέχνης που φτάνουν σχεδόν ως το ταβάνι. Κρεμάστε τις κουρτίνες στο σημείο που ο τοίχος ενώνεται με το ταβάνι. Γενικά, δημιουργήστε την οφθαλμαπάτη του ύψους.

Αξιοποιήστε τον κατακόρυφο χώρο.

Να είστε αποτελεσματικοί Στα στενόμακρα καθιστικά, ο βασικός εχθρός είναι η ακαταστασία. Έστω και μικρός βαθμός ακαταστασίας μπορεί να δημιουργήσει οπτικό χάος. Γι αυτό προσπαθήστε κάθε πράγμα να έχει τον χώρο του. Ακόμα και μικρή καρέκλα μπορεί να γκρεμίσει όσα έχετε χτίσει!

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτό το Υπέροχα Διακοσμημένο Σπίτι σας Δίνει Απίστευτες Ιδέες Διακόσμησης!

.

Υπάρχουν πολλές ιδέες που μπορείτε να "κλέψετε" από αυτό το μικροσκοπικό σπίτι στη Florida. Δείτε ποιές είναι αυτές!

Δεν Έχετε Είσοδο Σπιτιού, Κανένα Πρόβλημα! 9+ Λύσεις για Πολύ Μικρούς Χώρους

.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε όταν δεν έχετε είσοδο στο σπίτι σας.

Αυτή Είναι η Νέα Μόδα στους Καναπέδες για το 2021!

.

Εσείς θα βάλετε έναν τέτοιο καναπές στο σπίτι σας;

Γωνιακός Καναπές: Έτσι Πρέπει να τον Τοποθετείτε στο Σαλόνι σας

.

Ο καναπές-γωνία πρέπει να τοποθετηθεί σωστά έτσι ώστε να κολακεύει τον χώρο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ολόφρεσκοι και Ξεχωριστοί Τρόποι για να Βάλετε Κάδρα στη Διακόσμησή σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Υπνοδωμάτιο: 6 Συμβουλές για να το Διακοσμήσετε σαν Επαγγελματίας Διακοσμητής!