Κάθε Μικρός Χώρος Πρέπει να Έχει Αυτά τα 8 Πράγματα

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Κάθε Μικρός Χώρος Πρέπει να Έχει Αυτά τα 8 Πράγματα

Πολλοί από εμάς ζούμε σε μικρά σπίτια τα οποία θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο για να ζούμε πιο άνετα. Μικρός χώρος και άνεση δεν τα πάνε καλά μαζί γι' αυτό δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να τα βρούνε μεταξύ τους τέλεια!

Έπιπλα που έχουν διπλές και τριπλές χρήσεις Πώς θα σας φαινόταν να είχατε ένα έπιπλο το οποίο θα μπορούσε να έχει διάφορες χρήσεις; Μπορείτε, για παράδειγμα, να βρείτε coffee table το οποίο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κάθισμα ή κάποιο τραπέζι σαλονιού το οποίο θα έχει και έξτρα αποθηκευτικό χώρο.

Αποθηκευτικοί χώροι Κάθε μικρό σπίτι πρέπει να έχει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους για να είναι λειτουργικό. Η λύση είναι μια. Επενδύστε σε έπιπλα τα οποία έχουν κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους (κουτιά, σκαμπό). Το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι τι υπάρχει μέσα στο κάθε κουτί ή στον κάθε χώρο αποθήκευσης.

thehomeissue_mikrosxoros03

Με έναν μεγάλο καθρέφτη (που δεν πιάνει καθόλου χώρο) σε έναν τοίχο μπορείτε να κάνετε ένα δωμάτιο να δείχνει πολύ μεγαλύτερο από ότι είναι.

Μικρά τραπεζάκια κολλημένα στον τοίχο Ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να εξοικονομήσετε χώρο είναι να κολλήσετε τα μικρά τραπέζια στον τοίχο ενώ μπορείτε να βάλετε ράφια όπου θεωρείτε ότι χρειάζονται έτσι ώστε να μην πιάνετε καθόλου χώρο. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στην κρεβατοκάμαρά σας. Αντί για κομοδίνα μπορείτε να βάλετε ράφια στον τοίχο δεξιά και αριστερά του κρεβατιού έτσι ώστε να μην σας πιάνουν το χώρο ολόκληρα κομοδίνα. Και τη δουλειά σας θα κάνετε και θα είστε πιο άνετοι.

Διαχωριστικά δωματίων Αν θέλετε να χωρίσετε ένα δωμάτιο στη μέση μπορείτε απλά να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι έχετε δύο δωμάτια εκεί που απλά υπάρχει μόνο ένα. Βάλτε μια λεπτή βιβλιοθήκη και χωρίστε με αυτήν ένα δωμάτιο σε δύο. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με μια κουρτίνα που ξεκινάει από το ταβάνι και καταλήγει στο πάτωμα.

thehomeissue_mikrosxoros01

Μπορείτε να χωρίσετε έναν χώρο στα δύο με μια όμορφη κουρτίνα.

Μικρά έπιπλα Ξεχάστε τα μεγάλα και ογκώδη έπιπλα καθώς δεν είναι για το δικό σας σπίτι. Ακόμα και αν σας αρέσουν πολύ θα πρέπει να τα απαρνηθείτε μιας και τα πιο μικρά έπιπλα θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε πολύ χώρο.

Διαβάστε επίσης:

Ράφια στο μπάνιο Αν δεν έχετε καθόλου χώρο στο μπάνιο σίγουρα μπορείτε να βάλετε μερικά ραφάκια σε κάποιον από τους τοίχους του. Έτσι, θα μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα όσα μέχρι στιγμής καταχωνιάζετε σε κάποια άκρη της ντουλάπας σας και τα πηγαινοφέρνετε κάθε φορά που τα χρειάζεστε στο μπάνιο.

Εκμεταλλευτείτε κάθε χώρο Αν το σαλόνι σας είναι μικρό ξεκινήστε χρησιμοποιώντας μικροέπιπλα με έξτρα αποθηκευτικούς χώρους. Ενσωματώστε την τηλεόραση στον τοίχο έτσι ώστε να μην πιάνετε χώρο με κάποιο τραπεζάκι, προτιμήστε ένα μικρό τραπέζι για το κέντρο του τραπεζιού και βάλτε στους τοίχους του ράφια για να τοποθετήσετε ό,τι άλλο θέλετε να υπάρχει στο συγκεκριμένο χώρο.

thehomeissue_mikrosxoros02

Βάλτε μια μεγάλη βιβλιοθήκη που φτάνει μέχρι το ταβάνι για να χωρίσετε ένα δωμάτιο στα δύο.

Ολόσωμος καθρέφτης Ένας υπέροχος τρόπος για να μεγαλώσετε ένα δωμάτιο (για παράδειγμα το υπνοδωμάτιό σας) είναι να βάλετε σε έναν από τους τοίχους έναν ολόσωμο καθρέφτη. Μάλιστα μπορείτε να τον κρύβετε και με μια κουρτίνα όποτε νιώθετε πως δεν θέλετε να τον βλέπετε.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Νέα Μόδα στη Διακόσμηση της Κουζίνας Είναι Αυτή!

.

Οι πάγκοι από χαλαζία είναι το νέο τρεντ στην κουζίνα μας.

Αλλάξτε το Υπνοδωμάτιο του Σπιτιού σας με Λιγότερο από 20 Ευρώ

.

Το πιο οικονομικά ανανεωμένο υπνοδωμάτιο είναι αυτό!

7 Κοινά Διακοσμητικά Προβλήματα Βρίσκουν Λύση

.

Όχι δεν απαιτούνται υψηλά μαθηματικά για να λύσετε τα ποιο συνηθισμένα προβλήματα διακόσμησης.

Χρώμα στο Ταβάνι: Tips που Πρέπει να Ξέρετε Πριν το Τολμήσετε

.

Αυτές είναι οι πιο ωραίες αποχρώσεις για το ταβάνι του σπιτιού σας!

7 Trends Διακόσμησης που Έχουν Ήδη Ξεχωρίσει Φέτος!

.

Αυτά είναι τα 8 trends διακόσμησης που έχουν κατακλύσει το Pinterest.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 Κουζίνες που Αποδεικνύουν ότι μια Μικρή Αλλαγή Αρκεί!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

color blocking
Διακοσμήστε το Σπίτι σας με τη Νέα Εντυπωσιακή Τάση
More in ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, ΣΠΙΤΙ
Close