Ανανεώστε την Κουζίνα σας με Έξυπνες και Εύκολες Ιδέες!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

Ανανεώστε την Κουζίνα σας με Έξυπνες και Εύκολες Ιδέες!

Η κουζίνα είναι το δωμάτιο που χρησιμοποιείται περισσότερο από τα υπόλοιπα, και γι' αυτό συνήθως τη βαριόμαστε γρήγορα. Δείτε μερικούς εύκολους και οικονομικούς τρόπους για να την ανανεώσετε με ελάχιστο κόπο!

Ανανεώστε τα παλιά ντουλάπια σας 
Ξύλινα ντουλάπια Αν τα ντουλάπια σας είναι ξύλινα (και όχι μελαμίνη) μπορούν να βαφτούν. Αν αποφασίσατε να το κάνετε χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία να είστε προετοιμασμένοι, διότι απαιτεί δεξιοτεχνία για να μην σας τρέξει η μπογιά και φυσικά χρόνο, καθώς θα πρέπει να περάσετε τη βάση με αστάρι, να το αφήσετε να στεγνώσει καλά και στη συνέχεια να περάσετε το χρώμα. Βάλτε ένα χρώμα έντονο ή βάψτε τα ντουλάπια λευκά. Στα ντουλάπια που έχουν τζάμι βάλτε έντονο χρώμα μόνο στην πλάτη.

thehomeissue_ananeosiKouzina_02

Βάλτε ταπετσαρία στο εσωτερικό των ντουλαπιών και κάθε φορά που ανοίγετε ένα ντουλάπι θα φαίνεται αυτή η ωραία λεπτομέρεια.

Ντουλάπια με ταπετσαρία Βάλτε ταπετσαρία στην πλάτη των ντουλαπιών σας και δώστε τους στιλ! Αν θέλετε να φαίνεται περισσότερο και δεν έχετε τζάμια στα ντουλάπια σας, αφαιρέστε τις πόρτες, κάντε τα ανοιχτά (παρακάτω θα δείτε πόσο μόδα έχει γίνει αυτή η νέα τάση). Τέλος, έχετε ντουλάπια με ταμπλά; Βάλτε στην εσοχή τους ή προεξοχή τους ταπετσαρία και ταιριάξετε τη με μια άλλη ταπετσαρία που θα τοποθετήσετε στο εσωτερικό των ντουλαπιών σας.

thehomeissue_ananeosiKouzina_03

Αν θέλετε ακόμα μεγαλύτερη αλλαγή, τότε βάλτε ταπετσαρία στα πορτάκια πίσω από το τζάμι και μέσα ακόμα μια που να ταιριάζει!

Ντουλάπια ανοιχτά Αφήστε τα πιάτα και τα ποτήρια σας να φαίνονται. Ξεφορτωθείτε το ντουλάπι με τον ταμπλά που έχει ξεπεραστεί, και σίγουρα έχετε βαρεθεί. Αν πάλι θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε μερικές πόρτες από τα ντουλάπια σας. Έτσι θα μπορείτε να έχετε κλειστά ντουλάπια για τα πράγματα που δεν θέλετε να φαίνονται και ανοιχτά ντουλάπια – (σαν ράφια πλέον) με πράγματα που θα είναι πάντα τακτοποιημένα και θα κοσμούν την όψη της κουζίνας σας. Βάψτε το εσωτερικό των ανοιχτών ντουλαπιών και θα δίνουν χρώμα και στιλ στην κουζίνα σας. Ακόμα, στα ράφια μπορείτε να βάλετε τα βιβλία μαγειρικής σας και άλλα κουζινικά διακοσμητικά.

thehomeissue_ananeosiKouzina_02b

Κάποια ντουλάπια έχουν μείνει ανοιχτά και -εκτός από πιάτα και ποτήρια- έχουν τοποθετηθεί βιβλία μαγειρικής.

Ντουλάπια σε στιλ μαυροπίνακα Αν τα ντουλάπια είναι ξύλινα, όπως είπαμε προηγουμένως, και έχετε όρεξη και χρόνο για μαστορέματα, βάψτε μερικά ντουλάπια της κουζίνας σας με μπογιά μαυροπίνακα. Προτιμήστε τα ντουλάπια που εσωτερικά έχουν πολλά πράγματα, για να σημειώνετε τι εμπεριέχει εσωτερικά ή τα ντουλάπια που έχουν σε εύκολο οπτικό πεδίο για να μπορείτε γράφετε σημειώσεις, όπως τα τρόφιμα για το super market ή κάτι που θέλετε να πείτε σε κάποιο μέλος της οικογένειάς σας. Αν πάλι δεν έχετε ξύλινα ντουλάπια, μπορείτε να κολλήσετε αυτοκόλλητο που θα βρείτε στο εμπόριο.

thehomeissue_ananeosiKouzina_04

Τα ντουλάπια έχουν όψη μαυροπίνακα. Γράψτε τι περιέχει κάθε ντουλάπι μέσα ή ζωγραφίστε τα με κιμωλία!

Κουρτίνα στα ντουλάπια Είναι μια πιο παλιά εικόνα κουζίνας, αλλά επανέρχεται δυναμικά, ειδικά στα εξοχικά σπίτια! Τολμήστε τα έντονα χρώματα και συνδυάστε τα ποτήρια ή τα πιάτα σας.

thehomeissue_ananeosiKouzina_05

Η κουρτίνα με τις κόκκινες ρίγες καλύπτει το άνοιγμα του ντουλαπιού ενώ κάποιες κούπες και πιάτα με κόκκινες ρίγες και πουά ισορροπούν το χρώμα στον χώρο.

Κάντε μόνοι σας ανακαίνιση στα πλακάκια σας
Βάψτε τα Στο εμπόριο θα βρείτε ειδικό χρώμα για πλακάκια. Ο τρόπος είναι πολύ εύκολος και πραγματικά θα αλλάξει ριζικά η όψη της κουζίνας σας. Αν όμως θέλετε κάτι πραγματικά μοντέρνο και πρακτικό… βάψτε τα με μπογιά μαυροπίνακα.

thehomeissue_ananeosiKouzina_06

Τα πλακάκια είναι βαμμένα με μπογιά μαυροπίνακα.

Βάλτε αυτοκόλλητα για πλακάκια Βρείτε αυτοκόλλητα για πλακάκια. Στην αγορά θα βρείτε ωραία σχέδια ή έτοιμες εκφράσεις που σας αντιπροσωπεύουν. Ακόμα μπορείτε να βρείτε μία εικόνα στο internet και να την δώσετε για εκτύπωση στη διάσταση που έχει το πλακάκι σας.

thehomeissue_ananeosiKouzina_07

Βάλτε τα αυτοκόλλητα ακριβώς πάνω από τα παλιά πλακάκια και αφήστε τους αρμούς να φαίνονται. Θα είναι σαν να έχετε αλλάξει τα πλακάκια!

Ξηλώστε τα πλακάκια σας και μην βάλετε καινούργια! Βάψτε τον καθρέφτη της κουζίνας σας (το κενό ανάμεσα στα κάτω και τα πάνω ντουλάπια) καθώς και την υπόλοιπη κουζίνα με πλαστικό χρώμα και βάλτε πλακάκια μόνο στον τοίχο πάνω από τις εστίες. Έτσι η κουζίνα θα δείχνει πιο μεγάλη γιατί δεν θα διακόπτεται από άλλο υλικό. Έπειτα στον τοίχο μπορείτε να βάλετε αυτοκόλλητο με μια παράσταση.

Οικονομικές Διακοσμητικές Ιδέες
Δώστε χρώμα στη κουζίνα και στο τραπέζι σας, με χρώμα στα πιάτα Τα λευκά πιάτα είναι πολύ ωραία και ιδανικά για όλες τις ώρες. Τολμήστε, όμως, να δώσετε λίγο χρώμα στα πιάτα και αμέσως θα αλλάξει η όψη των ντουλαπιών σας εσωτερικά. Αν μάλιστα έχετε ανοιχτά ντουλάπια ράφια θα τα κοσμήσουν υπέροχα! Επιλέξτε ένα σχέδιο με δύο χρώματα που σας αρέσουν.

thehomeissue_ananeosiKouzina_08

Δείτε τα λευκά ποτήρια πόσο αδιάφορα δείχνουν δίπλα στα άλλα χρωματιστά πιάτα και ποτήρια. Έτσι μπορείτε να "ζωντανέψετε" ακόμα και μια ολόλευκη κουζίνα.

Ανανεώστε την εικόνα του παλιού σας ψυγείου Βαρεθήκατε την εικόνα του ψυγείου σας; Εννοείται ότι η πόρτα του δεν αλλάζει! Βάλτε αυτοκόλλητο και αλλάξτε όχι μόνο την εικόνα του ψυγείου σας αλλά ολόκληρης της κουζίνας σας! Επίσης, μπορείτε να το επενδύσετε με αλουμίνιο για να φαίνεται ανοξείδωτο, χωρίς να είναι!

Βάλτε σε dispenser το απορρυπαντικό των πιάτων Τι πιο όμορφο από το να έχετε φροντίσει μέχρι και το δοχείο που μπαίνει το σαπούνι των πιάτων. Επιλέξτε ένα ωραίο dispenser και ξεφορτωθείτε τα πλαστικά μπουκάλια.

Αλλάξτε τη μπαταρία της κουζίνας σας Ίσως είναι μία μικρή αλλαγή αλλά σε συνδυασμό όλα τα άλλα είναι ακόμα μία πινελιά που θα ανανεώσει την όψη του νεροχύτη σας.

Πόμολα ντουλαπιών Είναι μια μικρή αλλαγή που θα δώσει στιλ στην κουζίνα σας. Επιλέξτε πόμολα σε ένα έντονο χρώμα και κάντε τη διαφορά ή επιλέξτε ένα πιο vintage στιλ. Προσοχή! Προσέξτε πόσες τρύπες είχε το προηγούμενο, έτσι ώστε το καινούργιο πόμολο να καλύπτει πλήρως τις παλιές.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πώς θα Καλύψω τον Άδειο Χώρο στην Κουζίνα που Προοριζόταν για το Πλυντήριο Πιάτων;»

.

Εκμεταλλευτείτε έξυπνα τον άδειο χώρο στην κουζίνα σας που κάποτε φιλοξενούσε το πλυντήριο πιάτων.

Ανανεώστε τα Παλιά Ντουλάπια της Κουζίνας σας Χωρίς να τα Βάψετε

.

Με ελάχιστο κόστος και χωρίς βάψιμο, ανακαινίστε τα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Ανανεώστε την Κουζίνα σας Αλλάζοντας Μόνο ένα Πράγμα!

.

Αλλάζοντας μόνο μία συσκευή στην κουζίνα σας θα την ανανεώσετε συνολικά!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

υπνοδωμάτια
Τα 10 πιο «Ζεστά» Υπνοδωμάτια του Pinterest!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Οργανώστε το Μπάνιο σας με Αυτές τις Έξυπνες και Πρακτικές Ιδέες