Τέλος οι Κορνίζες! Έρχεται η Νέα Μόδα στο Κρέμασμα των Φωτογραφιών

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Τέλος οι Κορνίζες! Έρχεται η Νέα Μόδα στο Κρέμασμα των Φωτογραφιών

Κάποια πράγματα είναι καλύτερα να μην τα κρατάμε εγκλωβισμένα σε οποιαδήποτε μορφή «πλαισίου» γιατί απλώς μπορεί και να χαλάμε την αισθητική τους.

Λίγα χρόνια πριν όταν πηγαίναμε σε ένα μέρος για πρώτη φορά συνηθίζαμε να τραβούμε φωτογραφίες. Το ίδιο κάναμε και για τις στιγμές που θεωρούσαμε μοναδικές!

Τώρα πια δεν χρειάζεται να πάμε κάπου για πρώτη φορά ούτε καν να θεωρούμε κάποιες συγκεκριμένες στιγμές μοναδικές για να τραβήξουμε μια φωτογραφία. Τώρα απλώς τραβάμε όλη την ώρα και κάτι γιατί κάθε στιγμή είναι μοναδική αλλά και γιατί η τεχνολογία μας έχει δώσει την ευχέρεια να το κάνουμε εύκολα και γρήγορα!

Δεν υπάρχει πια λόγος για να τραβάμε μια φωτογραφία γιατί κάθε στιγμή είναι μοναδική.

Δεν υπάρχει πια λόγος για να τραβάμε μια φωτογραφία γιατί κάθε στιγμή είναι μοναδική.

Διακοσμητικές μεταμορφώσεις με μια ταπετσαρία

Ένα κακό συνήθειο όμως που έχουμε, μετά τη λήψη, είναι να τις εγκλωβίζουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά σε κορνίζες και να επισκιάζουμε με αυτές την αίγλη της στιγμής που έχει τυπωθεί σε ένα κομμάτι φωτογραφικού χαρτιού. Τις περισσότερες δε φορές αλλοιώνουμε το αποτέλεσμα διαλέγοντας κορνίζες περίτεχνες και φανταχτερές. Τι θέλουμε όμως τελικά να αναδείξουμε, είναι το ερώτημα που θα πρέπει πάντα να θέτουμε στον εαυτό μας όταν πρόκειται να τις θέσουμε σε κοινή θέα! Τη φωτογραφία ή την κορνίζα;

Μερικά φωτογραφικά έργα δεν πρέπει να φυλακίζονται!

Μερικά φωτογραφικά έργα δεν πρέπει να φυλακίζονται!

Διακόσμηση για Τολμηρούς: 6 Ρίσκα που Αξίζει να Πάρετε!

Εμείς προτείνουμε 6 τρόπους για να βγάλετε επιτέλους τις φωτογραφίες από τις κορνίζες και να τις αφήσετε να αγγίξουν τις ψυχές των παρατηρητών, γυμνές ως έχουν, δίχως χρώματα και περίτεχνα σκαλίσματα.

Μόνο για τα πρακτικά της υπόθεσης να αναφέρουμε πως για όλες τις προτάσεις που σας ετοιμάσαμε χρειάζονται απλά υλικά για να λάβουν οι φωτογραφίες θέση στον τοίχο σας δίχως κλασσικές κορνίζες!

Γεωμετρία: Όσο και δύσκολη να σας φαινόταν η γεωμετρία στα σχολικά σας χρόνια τώρα θα χρειαστείτε μονάχα καρφιά και ένα σπάγκο για να φτιάξετε το πιο περίτεχνα γεωμετρικό background για τις φωτογραφίες σας.

Ορίστε την περιοχή μέσα στην οποία θα δημιουργήσετε το γεωμετρικό σας σχέδιο και ξεκινήστε να καρφώνετε τα καρφιά (αφήνοντας τουλάχιστον 1 εκατοστό να εξέχει από τον τοίχο) σε διάσπαρτα σημεία της αφήνοντας  αρκετή απόσταση μεταξύ τους.

Το σχέδιο θα εξαρτηθεί από εσάς αρκεί να είναι γεωμετρικό δηλαδή να έχει πολλά τρίγωνα και πολύγωνα σχέδια ενωμένα μεταξύ τους (καρφιά και σπάγκο θα βρείτε σε καταστήματα με οικοδομικά υλικά).

Στη συνέχεια δέστε την άκρη ενός σπάγκου σε ένα από αυτά και συνεχίστε να περνάτε το σπάγκο από καρφί σε καρφί περιστρέφοντας το σπάγκο για ένα τουλάχιστον γύρο στο κάθε ένα από αυτά.

Όταν ολοκληρώσετε το σχέδιο δέστε την άκρη του σπάγκου σε ένα καρφί για να σταθεροποιηθεί η κατασκευή σας και τοποθετήστε επάνω του φωτογραφίες σας με μικρά μεταλλικά κλιπ (θα βρείτε σε βιβλιοπωλεία).

Από το the caldwell project, απ’ όπου μας έρχεται και η κατασκευή προτείνεται να τοποθετηθεί στον διάδρομο του σπιτιού.

Από το the caldwell project, απ’ όπου μας έρχεται και η κατασκευή προτείνεται να τοποθετηθεί στον διάδρομο του σπιτιού.

15 Πράγματα που θα Κάνουν τη Ζωή σας (Άμεσα) Καλύτερη!

Δόμηση: Δώστε πλαίσια στις φωτογραφίες σας και αφήστε τες να μιλήσουν δια της απλότητας.

Για την κατασκευή αυτή θα χρειαστείτε ένα μικρό κομμάτι δομικού πλέγματος (θα βρείτε σε μάντρες με είδη οικοδομών) που θα το στηρίξετε στον τοίχο σας βιδώνοντας το με στηρίγματα σωλήνων σχήματος Ω (θα βρείτε σε καταστήματα με υδραυλικά είδη) πιάνοντας φυσικά τα τέσσερα σημεία του πλέγματος (δηλαδή στις γωνίες).

Αν οι φωτογραφίες που θα τοποθετήσετε επάνω με μεταλλικά κλιπ είναι ασπρόμαυρες τότε βάψτε με μαύρο σπρέι όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή πριν αυτή γίνει.

Το ασπρόμαυρο από μόνο του πάντα εντυπωσιάζει!

Το ασπρόμαυρο από μόνο του πάντα εντυπωσιάζει!

Δείτε 20 Αντικείμενα που Μπορείτε να Αλλάξετε Μόνο με Λίγο Σπρέι

Έκθεση: Μπορείτε πολύ εύκολα να μετατρέψετε έναν τοίχο του σπιτιού σας ίδιο με αυτό μιας αίθουσας εικαστικών Τεχνών απλώς τοποθετώντας τις φωτογραφίες σας σε απόλυτη γραμμική στοίχιση.

Πάρτε έτοιμες ντίζες τοίχου με ενσωματωμένα γαντζάκια (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη κιγκαλερίας) και τοποθετήστε τες την μία κάτω από την άλλη σε ίση απόσταση μεταξύ τους. Στη συνέχεια επιλέξτε τις φωτογραφίες που θα κρεμάστε με προσοχή στις διαστάσεις αυτών καθώς θα πρέπει να είναι ίδιες.

Προμηθευτείτε λευκά χάρτινα πασπαρτού όσα και οι φωτογραφίες σας (θα βρείτε σε καταστήματα κατασκευής κορνιζών ή σε μεγάλα βιβλιοπωλεία) με άνοιγμα ελάχιστα μικρότερο των φωτογραφιών σας και κολλήστε τις γωνίες των φωτογραφιών πάνω στο πασπαρτού με χαρτοταινία από την πίσω πλευρά φυσικά.

Τέλος, κρεμάστε τις φωτογραφίες με μεταλλικά κλιπ στους γάντζους που βρίσκονται πάνω στις ντίζες. Προσέξτε μονάχα να υπάρχει απόλυτη ευθυγράμμιση μεταξύ των φωτογραφιών τόσο οριζόντια όσο και κάθετη.

Σε ένα τοίχο με έντονο χρώμα, ακόμη και σκούρο, οι φωτογραφίες μέσα στα λευκά πασπαρτού θα αναδειχθούν το έπακρον.

Σε ένα τοίχο με έντονο χρώμα, ακόμη και σκούρο, οι φωτογραφίες μέσα στα λευκά πασπαρτού θα αναδειχθούν το έπακρον.

Καθιστικό: Διακόσμηση που Ταιριάζει σε Κάθε Εποχή του Χρόνου

Φύση: Η φύση πάντα είναι ευπρόσδεκτη στους τοίχους των σπιτιών αρκεί να ξέρετε πώς να το κάνετε.

Πάρτε ένα μικρό λεπτό κλαδί δέντρου, όπως για παράδειγμα αυτό μιας ώριμης νεραντζιάς, και κόψτε το σε έξι ίσα κομμάτια πάχους τουλάχιστον 4 εκατοστών. Σ

τη συνέχεια, καρφώστε σε κάθε κομμάτι με μικρά καρφάκια την άκρη ενός σπάγκου και αφήστε εκκρεμές ένα κομμάτι 70 εκατοστών για να κρεμάσετε εκεί τις φωτογραφίες σας.

Τέλος, βιδώστε τα κομμάτια του κλαδιού στον τοίχο σας σε κάθετη διάταξη με ίση απόσταση μεταξύ τους.

Αφήστε το κλαδί στις φυσικές του αποχρώσεις μονάχα αν θέλετε τρίψτε με λίγο γυαλόχαρτο τα σημεία κοπής.

Αφήστε το κλαδί στις φυσικές του αποχρώσεις μονάχα αν θέλετε τρίψτε με λίγο γυαλόχαρτο τα σημεία κοπής.

Τα Ξεχωριστά Γκράφιτι που Ομόρφυναν ένα Αδιάφορο Χωριό

Κατάστημα: Δεν είναι λίγες οι φορές που μαζί με την αγορά ενός ρούχου μας δίνουν και τις κρεμάστρες. Ειδικά αν είναι αυτές με τις πιάστρες τότε χρησιμοποιήστε τες για να κρεμάσετε τις φωτογραφίες σας δημιουργώντας με αυτές μια επίτοιχη συστάδα.

Καρφώστε στον τοίχο σας καρφιά και στη συνέχεια απλώς τοποθετήστε τις κρεμάστρες σε αυτά.

Για περισσότερο εντυπωσιακά αποτελέσματα, μιας και αυτή η κατασκευή είναι αρκετά απλή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτόνια για background των φωτογραφιών σας ακόμη και ένα κομμάτι καθρέφτη αν φυσικά το καρφί και η κρεμάστρα αντέχει το βάρος του.

Βάλτε ένα κοντινό πορτραίτο στη μέση και οτιδήποτε άλλο θέλετε που να συνδέει την φωτογραφία με την ιστορία πίσω από αυτήν.

Βάλτε ένα κοντινό πορτραίτο στη μέση και οτιδήποτε άλλο θέλετε που να συνδέει την φωτογραφία με την ιστορία πίσω από αυτήν.

Magazine: Κάντε ένα μέρος του τοίχου σας να μοιάζει με περιοδικό και τις φωτογραφίες σας με illustration σελίδες αυτού!

Κολλήστε με ταινία διπλής όψεως τις φωτογραφίες σας στον τοίχο και φτιάξτε διαφορετικά περιγράμματα για την καθεμία από αυτές με washi tape (θα βρείτε σε βιβλιοπωλεία). Δεν θα χρειαστεί να κάνετε τίποτε παραπάνω για να τις αναδείξετε στον τοίχο του σπιτιού σας.

Δώστε ένα αέρα 70’s στον τοίχο σας με πορτρέτα και γνωμικά μέσα στα πλαίσια.

Δώστε ένα αέρα 70’s στον τοίχο σας με πορτρέτα και γνωμικά μέσα στα πλαίσια.

Δοκιμάστε όποια ιδέα κι αν σας κέντρισε το ενδιαφέρον και είμαστε σίγουροι πως το αποτέλεσμα θα σας χαροποιήσει ιδιαίτερα!

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μικρά Μυστικά Διακόσμησης που θα Μεταμορφώσουν τον Χώρο σας

.

Μερικές απλές συμβουλές θα σας βάλουν στον σωστό δρόμο.

Έξυπνες Χρήσεις της Κρεμάστρας που δεν Είχατε Σκεφτεί Μέχρι Σήμερα

.

Όχι μία, αλλά 7 ιδέες που θα σας εμπνεύσουν να βγάλετε τις κρεμάστρες από την αφάνεια και να τις μεταμορφώσετε σε χρηστικά και όμορφα αντικείμενα που θα δώσουν στο χώρο σας μία πινελιά πρωτοτυπίας.

9 Λάθη που Κάνουν το Σπίτι να Δείχνει Υπερβολικά Μικρό!

.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να αποφύγετε συνηθισμένα λάθη που κάνουν τον χώρο να φαίνεται ακόμα μικρότερος.

Αυτές Είναι οι πιο Φρέσκες Ιδέες Διακόσμησης που Πρέπει να Δοκιμάσετε Σήμερα

.

Η διακόσμησή σας δεν πρέπει να υπακούει στους ίδιους και τους ίδιους κανόνες. Δείτε μερικές ολοκαίνουργιες ιδέες διακόσμησης και ανανεωθείτε.

Διακοσμήστε Πανέξυπνα το Ενοικιαζόμενο Σπίτι σας με ΑΥΤΑ τα Κολπάκια

.

Ενοικιαζόμενα σπίτια: Δείτε πώς να τα διακοσμήσετε και να τα κάνετε να δείχνουν πιο οικία


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

διαμέρισμα
Τόση Πολυτέλεια δεν Έχετε Ξαναδεί σε ένα Διαμέρισμα 60 τμ. Θα Εμπνευστείτε!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Διώξτε Πανεύκολα τη Μυρωδιά του Σκόρδου από τα Χέρια με Ένα Υλικό από το Ψυγείο