Οι πιο Όμορφοι και Οικονομικοί Τρόποι για να Διακοσμήσετε τους Τοίχους σας

Κατηγορίες: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Οι πιο Όμορφοι και Οικονομικοί Τρόποι για να Διακοσμήσετε τους Τοίχους σας

Όταν οι περισσότεροι τοίχοι του σπιτιού σας είναι άδειοι και δεν ξέρετε τι να κάνετε για να τους διακοσμήσετε εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε τις πιο όμορφες ιδέες. Διαβάστε παρακάτω και θα βρείτε 12 διαφορετικούς τρόπους που μπορούν να μεταμορφώσουν τους περισσότερους -αν όχι όλους- τους τοίχους σας. 

Τεχνοτροπία υφαντό/ύφανση

DIY Δημιουργία στάμπας: Χρησιμοποιήστε ένα τετράγωνο κομμάτι ξύλου και τυλίξτε το μερικές φορές με σπάγκο.

Ξεκινήστε βουτώντας τη μια του πλευρά στο χρώμα. Πάνω σε ένα χαρτόνι ταμπονάρετε το περίσσιο χρώμα. Χρησιμοποιήστε το ως σφραγίδα στον τοίχο. Την μια θα το πηγαίνετε οριζόντια, την άλλη κάθετα. Έτσι θα δημιουργήσετε το εφέ ενός υφαντού. Στην από κάτω σειρά ξεκινήστε αντίστροφα. Μπορείτε να κάνετε πρώτα δοκιμές σε ένα λευκό χαρτόνι.

Με ένα κομμάτι ξύλο και λίγο σπάγγο μπορείτε να κάνετε την πιο όμορφη τεχνοτροπία.

Λευκός Τοίχος: Υπέροχες Ιδέες για να τον Διακοσμήσετε!

DON’T Μην τυλίξετε τον σπάγκο εντελώς ευθυγραμμισμένα. Για πιο φυσικό αποτέλεσμα δημιουργήστε άτακτα κενά μεταξύ των γραμμών.

DO Χρησιμοποιήστε χρώματα γήινα για να ενισχύεται η ένταση του σχεδίου και όχι του χρώματος.

DO Βάψτε έναν τοίχο στο χωλ ή στην είσοδο του σπιτιού.

DON’T Αποφύγετε την τοποθέτηση επίπλων και κάδρων. Είναι ήδη ένα έντονο διακοσμητικό στοιχείο που θέλουμε να τραβάει τα βλέμματα.

DON’T Μην αραιώσετε το χρώμα με νερό.

Υπόθεση Τοίχος: Δείτε μια Διακοσμητική Ιδέα για Κάθε Χώρο του Σπιτιού

Τεχνοτροπία τούβλο  

Θα χρειαστείτε ένα ορθογώνιο σφουγγάρι σαν αυτό που είναι για το πλύσιμο του αυτοκινήτου.

Με ένα σφουγγάρι μπορείτε να δημιουργήσετε την πιο όμορφη τεχνοτροπία τούβλου.

DIY Κόψτε το σφουγγάρι με ένα κοπίδι εάν είναι πολύ μεγάλο, στο μέγεθος ενός τούβλου. Περίπου 20x9,5εκ. Βουτήξτε την μια του πλευρά στο χρώμα. Ταμπονάρετε σε ένα χαρτόνι μέχρι να φύγει το περιττό χρώμα. Ακουμπήστε το ελαφρά στον τοίχο. Την επόμενη στάμπα κάντε την 1 εκατοστό πιο δεξιά αφήνοντας κενό ενδιάμεσα. Στην από κάτω σειρά ξεκινήστε τοποθετώντας την μέση του σφουγγαριού κάτω από το λευκό κενό της από πάνω σειράς και πάλι αφήνοντας ένα κενό.

DO Μην σαν ανησυχεί να είναι ίδια όλα τα κενά διαστήματα. Έτσι θα πετύχετε πιο φυσικό αποτέλεσμα.

DO Χρησιμοποιήστε αποχρώσεις του κεραμιδί ή του σάπιου μήλου. Για πιο βιομηχανικό αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε γκρι.

9 Υπέροχοι Τρόποι να Διακοσμήσετε έναν Μεγάλο Τοίχο!

DO Βάψτε τον τοίχο πίσω από τον καναπέ ή την τηλεόραση.

DON’T Για σκούρες αποχρώσεις επιλέξτε ένα μικρότερο κομμάτι τοίχου για να μην κλείσει οπτικά τον χώρο.

DON’T Μην αραιώσετε το χρώμα με νερό.

ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ

Τα ρετρό πλακάκια δείχνουν υπέροχα σε αυτόν τον τοίχο.

DO Χρωματίστε τον τοίχο ντύνοντας τον με ρετρό πλακάκια. Κάντε μίξη διαφορετικών μοτίβων και χρωμάτων. Ένας τοίχος που έχει είσοδο για άλλο χώρο του σπιτιού είναι ιδανικός για να κάνει το πέρασμα από τον έναν χώρο στον άλλον, ευχάριστη εμπειρία. Συνδυάστε το ιδανικά με ξύλινο δάπεδο.

DON’T Καλό είναι να μην έχετε πλακάκι στο πάτωμα για να κάνει αντίθεση και να μην θυμίζει παλιά κουζίνα.

Έξυπνες Ιδέες για να Διακοσμήσετε τους Τοίχους με Πολύ Λίγα Χρήματα!

ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ

DO Για πιο άμεση και όχι μόνιμη αλλαγή αντί για κεραμικά πλακάκια χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητα πλακάκια δημιουργώντας μια ταπετσαρία με συνδυασμούς που εσάς σας αρέσουν. Θα σας κοστίσει πολύ λιγότερο και θα το κάνετε μόνοι σας σε λίγα λεπτά.

DON’T Μην κάνετε μίξη έντονων χρωμάτων και παλ ή ξεθωριασμένων. Ανάλογα με το ύφος που θέλετε να έχετε κινηθείτε στο ίδιο μοτίβο για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Διακοσμήστε με μια τρισδιάστατη γεωμετρική κατασκευή από χαρτόνι και δημιουργήστε ένα ωραίο οπτικό παιχνίδι καθώς μπαίνετε στον χώρο.

Κι όμως, αυτά τα πλακάκια μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας.

DO Μπορείτε να το κάνετε πάνω από την κονσόλα στην είσοδο ή στο χολ, πάνω από μια ραφιέρα ή και απλά μόνο του στον τοίχο δίπλα από έναν καλόγερο.

Ανανεώστε το Σπίτι και τους Τοίχους σας Κρεμώντας Πράγματα που Ήδη Έχετε

DIY Εκτυπώστε σε χαρτόνι στο χρώμα που σας αρέσει έτοιμα template για δημιουργία τριγώνων ή σχεδιάστε πάνω σε χαρτόνι 4 ίδιου μεγέθους τρίγωνα αφήνοντας αριστερά και δεξιά 2 μικρά «αυτάκια» μισού πόντου. Διπλώστε στις γραμμές των τριγώνων και τοποθετήστε κόλλα στα αυτάκια για να το κολλήσετε. Φτιάξτε αρκετά είτε ίδιου χρώματος είτε διαφορετικού και κολλήστε τα με ταινία διπλής επικόλλησης το ένα δίπλα στο άλλο. Πατήστε εδώ για να εκτυπώσετε το πατρόν πάνω στο οποίο μπορείτε να πατήσετε για να φτιάξετε αυτό το diy.

DON’T Μην προσπαθήσετε να τα τοποθετήσετε δημιουργώντας ένα σχήμα συγκεκριμένο. Έχει περισσότερο ενδιαφέρον να είναι μια ακανόνιστη φόρμα σχημάτων.

DON’T Μην τοποθετήσετε κάποιο κάδρο κοντά στην κατασκευή. Ακολουθήστε μια μίνιμαλ αισθητική ακόμα και με την διακόσμηση πάνω στα έπιπλα.

Φτιάξτε μια ξεχωριστή βιβλιοθήκη σαν έργο μοντέρνας τέχνης

Αυτή η βιβλιοθήκη διαφέρει πολύ από τις συνηθισμένες.

DIY Θα χρειαστείτε απλούς πλαστικούς βιβλιοστάτες. Θα βιδώσετε έναν στον τοίχο. Τοποθετήστε ένα βιβλίο επάνω αλλά με το οπισθόφυλλό του κάτω από την μία πλευρά του βιβλιοστάτη. Κολλήστε το οπισθόφυλλο επάνω στον βιβλιοστάτη με ένα κομμάτι ταινίας διπλής επικόλλησης. Ήδη έχετε ένα ράφι από ένα βιβλίο που κρέμεται αόρατα στον τοίχο. Γεμίστε το βιβλία μέχρι να χαθεί οπτικά ο βιβλιοστάτης.

50 Ευρώ Είναι Αρκετά για να Διακοσμήσετε Κάθε Χώρο του Σπιτιού!

DO Μετά το πρώτο βιβλίο, τοποθετήστε μόνο ένα ακόμα κάθετα για να κρύψετε τον βιβλιοστάτη και μπροστά τοποθετήστε ένα διακοσμητικό. Κάντε το ίδιο σε όλο τον τοίχο άτακτα σε διάφορα ύψη.

DON’T Μην τοποθετήσετε βιβλία αρκετά μεγάλα, για να μην εξέχουν πολύ και να αποφύγετε το μεγάλο βάρος.

DON’T Μην βάλετε τον ίδιο αριθμό βιβλίων σε όλα γιατί θα είναι μονότονο το αποτέλεσμα.

Τι θα λέγατε να συγκεντρώνατε τα κάδρα σε μια μόνο πλευρά του τοίχου...

DO Συγκεντρώστε τα κάδρα μόνο σε μια πλευρά του τοίχου στην άκρη και τοποθετήστε τα χωρίς κάποια συγκεκριμένη διάταξη. Τα κάδρα μπορούν να είναι διαφορετικού ύφους, χρώματος και μεγέθους. Εάν έχετε ένα σημείο που οι τοίχοι κάνουν γωνία προς τα έξω δώστε περισσότερο βάθος συνεχίζοντας την τοποθέτηση και στον άλλο τοίχο. Βάψτε τον ένα τοίχο σε άλλη απόχρωση πιο σκούρα. Έτσι θα δώσετε έμφαση και θα διαχωρίσετε τους δύο χώρους που ανήκουν στην ίδια διακοσμητική σύνθεση.

DON’T Στον σκούρο τοίχο μην επιδιώξετε να βάλετε ανοιχτόχρωμα κάδρα. Αρκεί η αντίθεση στα χρώματα των τοίχων. Μην το κάνετε πιο περίπλοκο.

Οργανώστε Όλα σας τα Πράγματα με τα πιο Οικονομικά DIY!

Η λάμψη δεν είναι μόνο για τις γιορτές. Οτιδήποτε λάμπει χωρίς να είναι υπερβολικό δίνει μια αισθητική πολυτέλειας.

Βάλτε κάτι λαμπερό σε έναν από τους τοίχους σας.

DIY Βρείτε μια λέξη που σας εκφράζει. Εκτυπώστε σε κόλλες Α4 από ένα γράμμα της λέξης. Θέλετε το κάθε γράμμα να είναι στο μέγεθος του χαρτιού. Κόψτε περιμετρικά το γράμμα. Τοποθετήστε το πάνω σε ένα χαρτόνι με λίγη κόλλα. Με ένα ψαλίδι κόψτε το περίγραμμα. Πάρτε ύφασμα με το μέτρο. Προτιμήστε ένα με παγιέτες για να δώσετε τη λάμψη που θέλετε. Ντύστε με το ύφασμα το γράμμα και στερεώστε το με κόλλα. Πάρτε ένα κουβάρι μαλλί για πλέξιμο στην απόχρωση του υφάσματος. Αφήστε στην αρχή ένα μέτρο κενό και μετά ξεκινήστε να στερεώνεται το κάθε γράμμα με ταινία ή σελοτέιπ πάνω στο νήμα.

DO Κρεμάστε το πάνω από μια κονσόλα ή πάνω από το προσκέφαλο του κρεβατιού σας.

DON’T Μην βάλετε χρωματιστά υφάσματα. Θέλουμε να δίνει λάμψη και όχι να θυμίζει πάρτι.

Υπάρχουν αρκετά περιοδικά ή βιβλία που στο εξώφυλλό τους θα βρείτε μια ωραία φωτογραφία ή ένα ωραίο μήνυμα. Κρεμάστε τα στον τοίχο αντί για κάδρα.

Κάντε έναν τοίχο σας περίπτερο κρεμώντας από ράγες κρέμασης περιοδικά.

DIY: Συμβουλές και Μυστικά που θα Βάλουν όλο το Σπίτι σας σε Τάξη!

DO Τοποθετήστε μια ράγα κρέμασης πετσετών και πάνω εκεί στερεώστε τα περιοδικά. Στο μπάνιο τοποθετήστε μία μόνο και αποθηκεύστε εκεί τα περιοδικά σας. Στο σαλόνι μπορείτε να τοποθετήσετε άλλη μια ή δύο σειρές από κάτω. Διαφορετικά μεγέθη και διαφορετική διάταξη.

DON’T Αποφύγετε τα πολύχρωμα περιοδικά στο σαλόνι. Στο μπάνιο μπορεί να λειτουργήσει ως χώρος αποθήκευσης αλλά στο σαλόνι θέλουμε να υπάρχει ομοιομορφία και στιλ για να μπορεί να σταθεί ως διακοσμητικό στοιχείο.

Παιχνίδι με το φως - Δημιουργήστε ένα παιχνίδι με φως και σκιές στον τοίχο

Παίξτε με τον φωτισμό.

DO Θα χρειαστείτε μικρά φωτιστικά σποτ φωτισμού. Το σχέδιο πρέπει να είναι το ίδιο αλλά μπορεί να είναι και μίξη 2 χρωμάτων. Τοποθετήστε τα ακανόνιστα στον τοίχο. Απλώστε τα σε όλη την επιφάνεια από το τελείωμα των επίπλων και πάνω. Στρέψτε το κάθε σποτ σε διαφορετική κατεύθυνση. Χρησιμοποιήστε λάμπες ζεστού φωτισμού. Εάν χρησιμοποιήσετε ρυθμιστή έντασης αντί για απλό διακόπτη θα μπορείτε να ρυθμίζετε την έντασή τους δημιουργώντας μια ειδυλλιακή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα το βράδυ.

Αυτό το DIY Διακοσμητικό της Κινέζικης Φιλοσοφίας θα Φέρει Καλή Τύχη στο Σπίτι σας

DON’T Μην επιλέξετε σποτ με περίπλοκο σχεδιασμό γιατί θα δημιουργήσετε σύγχυση. Απλά μίνιμαλ φωτιστικά. Πρωταγωνιστής εδώ είναι το παιχνίδι με το φως και όχι το φωτιστικό.

Μια κατασκευή ιδανική για την είσοδο του σπιτιού, την κουζίνα, το υπνοδωμάτιο. Οπουδήποτε θέλετε αποθηκευτικό χώρο. Ιδανικό για μικρά διαμερίσματα με στιλ.

Με λίγο πλέγμα μπορείτε να μεταμορφώσετε έναν τοίχο στον τέλειο αποθηκευτικό χώρο.

DIY Θα χρειαστείτε ένα κομμάτι πλέγμα γαλβανιζέ περίφραξης. Προτιμήστε με μικρό μάτι 5x5 (το κάθε κουτάκι). Ζητήστε να σας το κόψουν στην διάσταση που σας εξυπηρετεί. Μια καλή διάσταση είναι το 1x1.Βάψτε το με σπρέι σε μαύρο εάν ο τοίχος σας είναι λευκός για να κάνει αντίθεση και να μην χάνεται στο μάτι. Κρεμάστε το με 2 καρφιά ή στερεώστε το στο πάτωμα γέρνοντάς το προς τον τοίχο. Στερεώστε αποθηκευτικά κουτιά (θα βρείτε στα ήδη οργάνωσης κουζίνας ). Εάν το γαντζάκι τους δεν αρκεί για να στηριχτούν κάντε το με τάϊ ραπ ή σύρμα. Με ξύλινα μανταλάκια στερεώστε φωτογραφίες ή σημειώσεις που χρειάζεστε. Στερεώστε τα γυαλιά σας και ότι άλλο χρειάζεστε.

DON’T Εάν ο χώρος σας έχει έπιπλα-αντίκες αποφύγετέ το γιατί είναι αρκετά μοντέρνο και θα είναι παράτερο.

DO Ιδανική διακόσμηση για τον τοίχο πίσω από την τραπεζαρία ή τον τοίχο της κουζίνας.

Βάψτε με σπρέι κουτάλια και διακοσμήστε με αυτά έναν από τους τοίχους της κουζίνας σας.

DIY Αγοράστε από την λαϊκή φθηνά κουτάλια. Με 1-2€ αγοράζετε τουλάχιστον 6. Με χαρτοταινία μονώστε ξεχωριστές περιοχές σε κάθε κουτάλι. Μόνο τη λαβή, ή διαγώνια στην μύτη του κουταλιού. Παίξτε με τα σχήματα. Στην περιοχή που δεν θα βάψετε τοποθετήστε σελοφάν. Βάψτε τα με σπρέι. Χρησιμοποιήστε τουλάχιστον 3 χρώματα. Εάν θέλετε πιο ήσυχο αποτέλεσμα κάντε τα όλα με λευκό σπρέι. Με ταινία διπλής επικόλλησης τοποθετήστε τα στον τοίχο εναλλάξ αφήνοντας ένα κενό μεταξύ τους. Δημιουργήστε τουλάχιστον 4 σειρές για να έχετε το σωστό αποτέλεσμα.

DIY: Πώς να Φτιάξετε το πιο Περιζήτητο Βαζάκι Χρυσόσκονης

DON’T Μην το επιδιώξετε με πιρούνια ή μαχαίρια, θα είναι επικίνδυνο εάν κάποιο ξεκολλήσει.

DON’T Μην τα βάλετε σε χώρο που δεν αφορά το φαγητό και μην τα τοποθετήσετε σε πολύχρωμο τοίχο. Η αντίθεση του λευκού με το ασημί και το χρώμα που ήδη έχουν είναι που θα το κάνει σαν έργο μοντέρνας τέχνης.

Ιδανικό για το παιδικό δωμάτιο

Κάντε πουά έναν τοίχο του παιδικού δωματίου και όχι μόνο.

DON’T Είναι αρκετά πολύχρωμο για οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο εκτός εάν επιλέξετε ένα μαύρο χαρτόνι για έναν μικρό τοίχο στο σαλόνι.

DIY Με ένα διαβήτη δημιουργήστε κύκλους σε διάφορα χρωματιστά χαρτόνια. Με το ψαλίδι κόψτε περιμετρικά τους κύκλους. Με ταινία διπλής επικόλλησης ή blue tack τοποθετήστε τα στον τοίχο. Αλλού πιο πυκνά αλλού πιο αραιά.

Προσοχή: Εάν το κάνετε με τα παιδιά σας, προτιμήστε να τα κόψετε πρώτα μόνοι σας και μετά αφήστε το παιδί σας να τα τοποθετήσει όπως αυτό θέλει. Δεν υπάρχει κανόνας στην τοποθέτηση.

DO Τοποθετήστε μερικά πατώντας το ένα πάνω στο άλλο. Έτσι θα αποφύγετε το αποτέλεσμα να θυμίζει το κλασικό πουά.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε 5 Υπέροχους Τρόπους για να Αξιοποιήσετε τα Παλιά σας Κλειδιά

.

Με γνώμονα τη δημιουργία και την εφευρετικότητά σας προτείνουμε 5 τρόπους σύμφωνα με τους οποίους μπορείτε να αξιοποιήσετε τα παλιά σας κλειδιά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

σαλόνι
Δεν Μπορείτε να Βάλετε το Σαλόνι σας σε Τάξη; Δείτε πώς θα το Κάνετε σε 20 Λεπτά!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

χαλαρωτικό σπα
7 Βήματα για να Μετατρέψετε το Μπάνιο σας στο πιο Χαλαρωτικό Σπα