Οι Βασικοί Κανόνες Διακόσμησης που Πρέπει να Γνωρίζετε!

Κατηγορίες: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Οι Βασικοί Κανόνες Διακόσμησης που Πρέπει να Γνωρίζετε!

Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες και πρέπει να τους ξέρετε. 

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται πιο άνετα σε ένα ξένο χώρο απ’ ότι στο σπίτι τους. Αυτό γίνεται γιατί κανείς δεν δίνει βάση στο πόσο σημαντική είναι η διακόσμηση του προσωπικού μας χώρου για να μπορούμε να ξεκουραζόμαστε και να χαλαρώνουμε πραγματικά.

Είσοδος σπιτιού Είναι πολύ σημαντικό να λάβουμε υπόψιν μας την διακόσμηση στην είσοδο του σπιτιού μας. Και για την αίσθηση που θα έχουμε εμείς καθώς μπαίνουμε μετά από μια κουραστική ημέρα αλλά και για τον επισκέπτη.

spiti01

Ένα όμορφο φωτιστικό θα ομορφύνει πολύ την είσοδο του σπιτιού σας.

DON’T Μην τοποθετείτε καθρέφτη στο χολ ακριβώς απέναντι από την πόρτα γιατί τις ημέρες που θα επιστρέψετε χωρίς πολύ όρεξη δεν θέλετε να σας επιβεβαιώσει την διάθεσή σας και ο καθρέφτης με το που μπείτε.

DO Θα βοηθήσει καλύτερα για ένα ζεστό καλωσόρισμα να τοποθετήσετε ένα επιτραπέζιο ή επιδαπέδιο φωτιστικό με ζεστό φωτισμό.

DO Τοποθετήστε ένα έπιπλο όχι πολύ ογκώδες. Για μια ευπρόσδεκτη είσοδο θέλουμε μια ωραία διακόσμηση με στιλ και τάξη. Δοκιμάστε ένα μπαούλο ή αποθηκευτικά κουτιά για να εξοικονομήσετε και αποθηκευτικό χώρο.

DON’T Μην παρατάτε μπαίνοντας παπούτσια, παλτό, τσάντα και ότι άλλο κουβαλάτε στην είσοδο πάνω στα έπιπλα. Η πρώτη εικόνα του σπιτιού είναι πάντα πολύ σημαντική.

Κεντρικό σημείο εστίασης Σε κάθε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού θα πρέπει να υπάρχει κάποιο σημείο που θα ορίσετε ως επίκεντρο του χώρου χωρίς να πρέπει απαραίτητα να βρίσκεται και στο κέντρο. Κάθε χώρος πρέπει να έχει ένα φυσικό χαρακτηριστικό, κάτι που θα τον κάνει να ξεχωρίζει, που να του δίνει χαρακτήρα.

spiti03

Βρείτε ποιο είναι το δυνατό σημείο του κάθε χώρου.

DO Βρείτε πρώτα ποιο είναι το δυνατό στοιχείο του χώρου. Ένας τοίχος, το τζάκι, ένα παράθυρο.. και δώστε όλη σας την προσοχή στη διακόσμησή του.

DO Πρωτοτυπήστε και αντί για έναν πίνακα δημιουργήστε το δικό σας πολύχρωμο μοτίβο στον τοίχο με διακοσμητικά μαξιλάρια. Τοποθετήστε πλέγμα περίφραξης και πάνω εκεί κρεμάστε τα μαξιλάρια.

DON’T Μην το κάνετε πάνω σε τοίχο με χρώμα. Προτιμήστε μια λευκή βάση στον τοίχο για να φαίνεται πιο τρισδιάστατη η σύνθεση που δημιουργήσατε.

DIY Μπορείτε να δώσετε έμφαση σε έναν τοίχο σαν να έχετε τοποθετήσει ταπετσαρία μόνο που αυτό θα σας κοστίσει 1€.

Απίστευτα Tips για Τέλεια Οργάνωση σε Κάθε Σημείο του Σπιτιού

spiti05

Βάλτε ένα όμορφο αυτοκόλλητο σε έναν από τους τοίχους σας.

DO Αγοράστε ρολό αυτοκόλλητο σε μια μαύρη ή γκρι απόχρωση και κόψτε με το ψαλίδι τριγωνικά κομμάτια. Κολλήστε τα ακανόνιστα στον τοίχο και θα έχετε ένα σούπερ στιλάτο αποτέλεσμα. Μπορείτε να το κάνετε μόνο σε ένα κομμάτι του τοίχου που θέλετε να δώσετε έμφαση.

DON’T Μην το κάνετε εάν ο τοίχος σας έχει υγρασία γιατί το αυτοκόλλητο θα ξεκολλήσει.

DO Σε αυτή την περίπτωση κάντε το με μπογιά. Κόψτε ένα σφουγγαράκι κουζίνας σε τρίγωνο και κάντε στάμπες με το χρώμα.

Σωστή τοποθέτηση κάδρου Συνηθίζουμε να κρεμάμε τα κάδρα ανάλογα με το ύψος που εμείς έχουμε. Χωρίς να σκεφτόμαστε την περίπτωση που μας επισκεφτεί κάποιος πιο ψηλός ή πιο κοντός. Το ύψος στο οποίο θα κρεμάσουμε τα κάδρα και οτιδήποτε άλλο δεν εξαρτάται από το δικό μας ύψος.

spiti06

Μην κρεμάτε τα κάδρα στο ύψος σας. Υπάρχουν και κοντύτεροι και ψηλότεροι άνθρωποι από εσάς που θα επισκεφτούν τον χώρο σας.

DO Κρεμάστε τα με βάση το μέσο ύψος για το ανθρώπινο μάτι όπως κάνουν και στις γκαλερί και τα μουσεία. Φροντίστε το κέντρο του αντικειμένου να απέχει από το πάτωμα 1,50 μ.

DO Εάν θέλετε να κάνετε μια σύνθεση αρκετών κάδρων ξεκινήστε το κέντρο της σύνθεσης από την σωστή διάσταση και μετά ανοίξτε την σύνθεση σας προς τα πάνω και προς τα κάτω.

DON’T Μην τα τοποθετήσετε ψηλότερα εάν το σπίτι σας είναι ψηλοτάβανο. Μας νοιάζει να είναι στη σωστή θέση με βάση την ανθρώπινη κλίμακα.

Tip Εάν έχετε έναν μεγάλο τοίχο και θέλετε να τον διακοσμήσετε με κάδρα για να είστε σίγουροι ότι θα το κάνετε σωστά και να μην κάνετε άσκοπα τρύπες κάντε το με τον εξής τρόπο.

spiti07

Για να μην κάνετε άσκοπα τρύπες στους τοίχους σας ακολουθήστε το κόλπο που σας προτείνουμε.

DO Κόψτε κομμάτια χαρτιού ή χαρτονιού στο μέγεθος του κάδρου. Για να είστε ακριβείς ακουμπήστε το κάδρο επάνω στο χαρτί και κάντε το περίγραμμα. Με ένα καρφάκι κάντε μια τρύπα στο χαρτί ακριβώς στο σημείο του κάδρου που έχει την τρύπα κρέμασης. Με μπλε χαρτοταινία που έχει λιγότερη κολλητική δύναμη από τις υπόλοιπες ταινίες αρχίστε να κολλάτε στον τοίχο τα υποτιθέμενα κάδρα. Μετακινήστε τα μέχρι να βρείτε το μοτίβο που σας αρέσει. Καρφώστε το καρφάκι στην τρύπα του χαρτιού που είχατε κάνει.

Κλίμακα τοποθέτησης αντικειμένων Ο χώρος σας είναι σημαντικό να φαίνεται τακτοποιημένος. Σίγουρα έχετε έπιπλα τα οποία έχετε φορτώσει με αντικείμενα. Εάν τα θέλετε όλα, κάντε τα να φαίνονται τακτοποιημένα με το μυστικό της κλίμακας. Εάν παίξουμε με την κλίμακα των αντικειμένων αντί για μια γωνιά γεμάτη, θα έχετε μια γωνιά στιλάτη.

spiti08

Μην τοποθετείτε αντικείμενα ίδιου ύψους και μεγεθών.

DO Για να το πετύχετε αυτό, τοποθετήστε κάποιες επιφάνειες για να ανυψώσετε κάποια από τα μικρά αντικείμενα. Βάλτε τα πάνω σε ένα κουτί αποθηκευτικό. Σε κάποιο μεγαλύτερο αντικείμενο τοποθετήστε ένα βιβλίο. Σημασία έχει να υπάρχει διαφορά στην κλίμακά τους. Εάν είναι όλα στο ίδιο περίπου μέγεθος οπτικά θα θυμίζουν απλά ακαταστασία.

DON’T Μην βάλετε όλα τα αντικείμενα σε ξεχωριστή βάση γιατί το νόημα δεν είναι να υπερφορτώσουμε κι άλλο τον χώρο, αλλά να κάνουμε κάποια αντικείμενα να ξεχωρίσουν.

Ανανεώστε Μοναδικά τα Παράθυρα του Σπιτιού σας με τους πιο Ιδιαίτερους Τρόπους!

Συμβουλή Μη ξεχνάτε ότι είναι πολύ βασικό να φαίνεται ο χώρος σας τακτοποιημένος. Εκμεταλλευτείτε ένα αποθηκευτικό κουτί για να δώσετε ύψος σε ένα αντικείμενο στο τραπεζάκι σαλονιού και μέσα τοποθετήστε τα χειριστήρια των συσκευών ή ό,τι άλλο δημιουργεί ακαταστασία στο τραπέζι.

spiti09

Είναι πολύ βασικό να φαίνεται ο χώρος σας τακτοποιημένος.

Βασικά έπιπλα δωματίου Σε κάθε χώρο εκτός από το σημείο που θα εστιάζει την προσοχή ο επισκέπτης, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας και τα βασικά έπιπλα ή τις βασικές λειτουργίες του αντίστοιχου δωματίου. Σε ένα σαλόνι είναι τα καθιστικά έπιπλα ή γενικά ο κοινόχρηστος χώρος του σπιτιού, στο δωμάτιο είναι η κρεβατοκάμαρα. Αυτά τα στοιχεία, λοιπόν, θα πρέπει επίσης να φροντίσουμε να αποπνέουν στιλ χωρίς όμως να υπερβάλλουμε.

spiti10

Επιλέξτε ένα από τα έπιπλα του καθιστικού για να του δώσετε έντονο χρώμα.

DO Επιλέξτε ένα από τα έπιπλα του καθιστικού σας για να του δώσετε ένα έντονο χρώμα με ένα ωραίο ριχτάρι και αφήστε τα υπόλοιπα σε ουδέτερες αποχρώσεις.

DON’T Μην κάνετε τον καναπέ το επίκεντρο μιας και είναι το αναμενόμενο. Εντυπωσιάστε δίνοντας προτεραιότητα σε κάποιο δευτερεύον έπιπλο.

Tip Αν θέλετε να ξεφορτωθείτε τρίχες κατοικιδίων και χνούδια από τα ρούχα σας, το χαλί ή τα έπιπλά σας ψεκάστε με λακ μία καθαρή πετσέτα. Στη συνέχεια αρχίστε με κοφτές κινήσεις να τα αφαιρείτε με την πετσέτα αυτή.

Σωστή διάσταση χαλιού Τώρα που ξεκινάτε να βάζετε τα χαλιά σας προσέξτε πολύ τι διάστασης χαλί θα βάλετε σε κάθε χώρο.

spiti11

Προσέξτε τις διαστάσεις των χαλιών σας.

DO Το χαλί πρέπει να είναι μεγαλύτερο από την επιφάνεια που καταλαμβάνουν τα έπιπλα ή τουλάχιστον να καλύπτει τα μπροστινά πόδια κάθε επίπλου.

DON’T Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει το χαλί να ακουμπάει στον τοίχο. Αφήστε ένα περιθώριο από τον τοίχο ώστε να οριοθετεί σωστά τον χώρο.

Μεταμορφώστε Διακοσμητικά το Σπίτι σας Μέσα σε 30 Λεπτά

DO Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε ένα μονόχρωμο χαλί ή μοκέτα και από πάνω να βάλετε κάποιο χαλί μικρότερης διάστασης που μπορεί να έχετε με χρώμα.

Tip: Για χαλί

α) Καθαρίστε λεκέδες από χυμούς ή λάδι βάζοντας κρέμα ξυρίσματος στον λεκέ. Απλώστε καλά την κρέμα για να απορροφηθεί και μετά καθαρίστε την με ένα σφουγγαράκι.

β) Ρίξτε αλάτι πάνω στον λεκέ όσο ακόμα είναι υγρός. Καλύψτε όλο τον λεκέ με αλάτι ώστε να απορροφηθεί καλά η υγρασία από το σημείο που λερώθηκε. Αν ο λεκές σας έχει στεγνώσει τότε ρίξτε λίγο νερό πριν ρίξετε το αλάτι. Αφήστε το αλάτι αρκετή ώρα. Όσο «κάθεται» το αλάτι θα αρχίσει να αλλάζει χρώμα εφόσον απορροφάει το χρώμα του κρασιού. Μόλις δείτε ότι ο λεκές έχει στεγνώσει εντελώς καθαρίστε το αλάτι με την ηλεκτρική σκούπα.

Συμβουλή: Τις ηλιόλουστες μέρες κλείνετε τις κουρτίνες αποφεύγοντας την έκθεση των χαλιών σας στον ήλιο γιατί με τον καιρό θα ξεθωριάσει το χρώμα τους.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

50 Ευρώ Είναι Αρκετά για να Διακοσμήσετε Κάθε Χώρο του Σπιτιού!

.

Υπέροχες ιδέες διακόσμησης με απίστευτα χαμηλό κόστος!

Μικρά Μυστικά για ένα Άψογα Διακοσμημένο Υπνοδωμάτιο

.

Αυτές είναι οι ιδέες διακόσμησης υπνοδωματίου που θα σας κάνουν να ερωτευτείτε ξανά το κρεβάτι σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

3 Μυστικά Διακοσμητικά Όπλα που δεν Χρησιμοποιείτε Αρκετά!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

μπάνιο
Καθαρίστε το Μπάνιο σας σε Βάθος σε 7 Βήματα!