«Σκέφτομαι να Βάλω Νησίδα στην Κουζίνα μου; Τη χρειάζομαι όμως;»

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

«Σκέφτομαι να Βάλω Νησίδα στην Κουζίνα μου; Τη χρειάζομαι όμως;»

Η αναγνώστριά μας Μαρία Λυκούδη από τη Θεσσαλονίκη αναρωτιέται αν πρέπει να κάνει αυτήν την παρέμβαση στην κουζίνα της: «Σκέφτομαι να βάλω νησίδα στην κουζίνα μου; Τη χρειάζομαι όμως;». Προτού αποφασίσετε να δώσετε τόπο... στη νησίδα, σκεφτείτε αν πράγματι αποτελεί την πιο πρακτική λύση για την κουζίνα σας.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι κουζίνες δεν διαθέτουν την αυτονομία του παρελθόντος, ενώ συχνά αποτελούν ενιαίο χώρο με την τραπεζαρία. Στο πλαίσιο αυτό, οι νησίδες μπορεί να αποτελέσουν σωτήρια λύση μιας και επεκτείνουν το λειτουργικό χώρο της κουζίνας δημιουργώντας, παράλληλα, ένα κεντρικό σημείο γύρω από το οποίο μπορεί να συγκεντρώνεται η οικογένεια και οι καλεσμένοι σας. Τα κακά νέα: οι νησίδες δεν αποτελούν πάντα την καλύτερη δυνατή λύση για την κουζίνα σας. Τα καλά νέα: για να δείτε αν, πράγματι, η νησίδα έχει χώρο στο σπίτι σας, δεν έχετε παρά να απαντήσετε στις ακόλουθες 3 ερωτήσεις.

Διαθέτετε τον απαραίτητο χώρο; Για να είναι μία νησίδα λειτουργική πρέπει να έχει μήκος τουλάχιστον 1 μέτρο. Αν, λοιπόν, η κουζίνα σας είναι πολύ μικρή για να χωρέσει μία νησίδα σε αυτή τη διάσταση, καλό είναι να εγκατελείψετε την αρχική ιδέα σας. Στη θέση της, λοιπόν, προτιμήστε ένα butcher block που είναι μικρότερο, μεν, αλλά εξίσου όμορφο και πρακτικό.

Ποια θα είναι η βασική λειτουργία της; Σκεφτείτε πώς θα θέλατε να αξιοποιήσετε το επιπλέον χώρο που θα σας προσφέρει η νησίδα: θα την χρησιμοποιήσετε σαν πάγκο στον οποίο θα παρασκευάζετε τα γεύματα σας, σαν τραπέζι όπου θα απολαμβάνετε το φαγητό σας ή σαν αποθηκευτικό χώρο για τα σερβίτσια σας; Η χρήση για την οποία προορίζετε τη νησίδα αποτελεί το κλειδί για να καθορίσετε το ύψος της, να διαλέξετε το κατάλληλο υλικό για την επιφάνειά της και να αποφασίσετε τη θέση της στο χώρο. Αν, για παράδειγμα, θέλετε να χρησιμοποιείτε τη νησίδα σαν πάγκο εργασίας, φροντίστε να την τοποθετήσετε κοντά στνο φούρνο, τον νεροχύτη και το ψυγείο σας. Αντίθετα, αν θέλετε η νησίδα να αποτελέσει ένα είδος μπουφέ, καλό είναι να αφήσετε τη μία πλευρά της ελεύθερη έτσι ώστε να μπορούν να σερβίρονται οι καλεσμένοι σας.

Ταιριάζει με την υπόλοιπη κουζίνα σας; Οι νησίδες λόγω του μεγέθους, του όγκου αλλά και της θέσης που κατέχουν στο χώρο τραβούν τα βλέμματα πάνω τους. Γι' αυτό, λοιπόν, καλό είναι να σκεφτείτε αν ταιριάζουν με το σχεδιασμό, τη διακόσμηση και τη συνολική λογική με βάση την οποία έχετε δομήσει κουζίνα σας. Αυτό ισχύει ειδικά στν περίπτωση που η νησίδα πρόκειται να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην κουζίνα και την τραπεζαρία σας.

Οι νησίδες συχνά χωρίζουν νοητά την κουζίνα με την τραπεζαρία.

Οι νησίδες συχνά χωρίζουν νοητά την κουζίνα από την τραπεζαρία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια τραπεζαρία στην κουζίνα σας

.

Άλλοτε σαν καθημερινός χώρος συνάντησης της οικογένειας και άλλοτε σαν κύριο δωμάτιο μέσα σε ένα άλλο δωμάτιο, αυτό το σετ θέτει πάντα προβληματισμούς. Σκεφτείτε σε ποιο στυλ θα απολαμβάνατε πιο άνετα το φαγητό σας και την παρέα σας και υιοθετήστε το.

6 Πράγματα που Κάνουν την Κουζίνα σας να Δείχνει πιο Ακατάστατη από ότι Πρέπει

.

Κι όμως, αυτά τα 6 πράγματα μπορεί να κάνουν την κουζίνα σας να δείχνει σούπερ ακατάστατη.

Κουζίνα με νησίδα

.

Αντικειμενικά η κουζίνα είναι ένας χώρος που δεν αλλάζει εύκολα αλλά ούτε τακτικά. Αν προτιμάτε μια πρόταση με νησίδα στη μέση, επιλέξτε τη με προσοχή και θα «πλέετε» σε γαλήνια νερά για αρκετά χρόνια.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τα 7 Trends στη Διακόσμηση που θα είναι Εκτός Μόδας το 2015

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 Χρήσιμα Αντικείμενα στο Σπίτι Κάθε Άντρα