Φρούτα και Λαχανικά: Έτσι Πρέπει να τα Πλένετε!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Φρούτα και Λαχανικά: Έτσι Πρέπει να τα Πλένετε!

Το γνωρίζατε πως ο χώρος που φυλάτε τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο σας είναι το πιο βρώμικο σημείο του ψυγείου;

Όσο και αν πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας πριν τα τοποθετήσετε στο ψυγείο, τα συρτάρια ή ο χώρος που τοποθετούνται αυτά είναι ιδιαίτερα βρώμικος. Συνεχώς αναπτύσσονται βακτήρια και επιπλέον, λόγω του ότι συνήθως αυτός ο χώρος είναι χαμηλά στο ψυγείο, άλλα φαγητά στάζουν εκεί μέσα χειροτερεύοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Άρα πώς πρέπει να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά ώστε να μπορείτε να τα φάτε χωρίς να ανησυχείτε; Το να τα βάλετε για λίγη ώρα κάτω από το νερό δεν αρκεί. Ακολουθήστε τα παρακάτω tips για να πλένετε αποτελεσματικά τα φρούτα και τα λαχανικά σας διώχνοντας εντελώς βρωμιές και φυτοφάρμακα.

5 Σούπερ Χορταστικά Φρούτα που μας Προτείνει Ένας Διατροφολόγος για να Χάσουμε Βάρος!

Πώς να τα αποθηκεύετε στο ψυγείο σας Μην βάζετε τα φρούτα και τα λαχανικά κατευθείαν μέσα στο ψυγείο χωρίς καμία προστατευτική σακούλα. Τοποθετήστε τα μέσα στις σακούλες τους και απλά φροντίστε να χαλαρώσετε λίγο το άνοιγμα της σακούλας για να μη δημιουργείται υγρασία και μούχλα.

Πώς να τα ξεπλένετε Το νερό αρκεί απλά πρέπει να τα πλένετε με αρκετό νερό. Ειδικοί ερευνητές τονίζουν πως κάθε φρούτο και λαχανικό πρέπει να πλένεται τουλάχιστον 30-60 δευτερόλεπτα για να φύγουν από αυτό όλα τα επικίνδυνα βακτήρια. Αν δεν τα πλένετε καλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αρρωστήσετε και να έχετε σοβαρά στομαχικά προβλήματα.

Πώς να τα καθαρίζετε Ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά σας βρίσκονται κάτω από τρεχούμενο νερό, τρίψτε τα καλά ώστε να φύγουν πιο γρήγορα τα βακτήρια. Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικές βούρτσες που είναι για φρούτα και λαχανικά, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτήν τη μέθοδο.

φρούτα

Μάθετε να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας σωστά.

Τα 6 Φρούτα και Λαχανικά με τα Περισσότερα Φυτοφάρμακα

Αν δεν έχετε τέτοια βούρτσα ή δεν μπορείτε να βρείτε, χρησιμοποιήστε μια καθαρή οδοντόβουρτσα, η οποία μπορεί να είναι πιο χρήσιμη σε λαχανικά όπως είναι το μπρόκολο ή το κουνουπίδι. Αφήστε τις βούρτσες σας να στεγνώσουν φυσικά πριν τις ξαναχρησιμοποιήσετε.

Έξτρα tip Φρούτα και λαχανικά που καθαρίζονται για να φαγωθούν πρέπει και πάλι να πλένονται πριν καθαριστούν γιατί αλλιώς με το ξεφλούδισμα τα βακτήρια από έξω μπαίνουν μέσα στη σάρκα τους. Οπότε πλένετε καλά φρούτα και λαχανικά όπως πορτοκάλια, μπανάνες, πεπόνια και πατάτες πριν τα καθαρίσετε.

Αν Προσπαθείτε να Χάσετε Βάρος Μείνετε Μακριά από Αυτά τα Φρούτα

Πώς να τα μουλιάζετε Υπάρχουν κάποια λαχανικά που χρειάζονται έξτρα περιποίηση για να καθαριστούν σε βάθος. Για παράδειγμα, το σπανάκι, το κατσαρό λάχανο, τα σέσκουλα και γενικά λαχανικά με φύλλα καλό είναι να μουλιάζονται για κάποια ώρα. Μουλιάστε τα λαχανικά σας και στη συνέχεια στεγνώστε τα με λίγο χαρτί ή στο ειδικό μπολ στεγνώματος λαχανικών.

Οι ειδικοί τονίζουν πως αν πλένετε φρούτα και λαχανικά με τον παραπάνω τρόπο, αφαιρείτε από τα φαγώσιμά σας 98% των βλαβερών βακτηρίων που έχουν.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάντε το Ξεφλούδισμα Παιχνιδάκι με 6 Κόλπα! (VIDEO)

.

Μάθετε να ξεφλουδίζετε φρούτα και λαχανικά με τους πιο εύκολους τρόπους!

6 Ιδέες Αποθήκευσης για τα Φρούτα και τα Λαχανικά σας

.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα αποθηκεύετε. Εμείς σας δίνουμε τους καλύτερους.

Αυτές οι Τροφές δεν Έχουν Ούτε 50 Θερμίδες και Μπορείτε να τις Φάτε Άφοβα!

.

Δείτε ποιες τροφές δεν έχουν θερμίδες κι αρχίστε να τις τρώτε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

10 Τροφές που Καταπολεμούν τις Φλεγμονές (και Εκείνες που τις Πυροδοτούν)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κεφτέδες Κόκκινης Φακής Φούρνου Χωρίς Αλεύρι!