Μοναξιά: Πόσο Αυξάνει τον Κίνδυνο Θανάτου από Καρκίνο

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Μοναξιά: Πόσο Αυξάνει τον Κίνδυνο Θανάτου από Καρκίνο

Ερευνητές της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας διαπίστωσαν ότι οι ενήλικες στις ΗΠΑ που ζούσαν μόνοι, είχαν 32% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο σε σχέση με εκείνους που ζούσαν με άλλους ανθρώπους.

Στους άνδρες ο κίνδυνος ήταν ακόμη υψηλότερος, καθώς αντιμετώπιζαν 38% μεγαλύτερο κίνδυνο, ενώ οι γυναίκες που ζούσαν μόνες αντιμετώπιζαν 30% υψηλότερο κίνδυνο.

Τα δεδομένα ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά για τους μεσήλικες ηλικίας 45 έως 64 ετών, οι οποίοι είχαν 43% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο συγκριτικά με όσους συμβίωναν.

«Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει συσχέτιση μεταξύ της μοναξιάς και της θνησιμότητας από καρκίνο, αλλά τα ευρήματα ανά φύλο και φυλή/εθνικότητα ήταν γενικά ασυνεπή και τα δεδομένα με βάση την κοινωνικοοικονομική κατάσταση λίγα», δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Hyunjung Lee, ερευνήτρια για την ανισότητα του καρκίνου στην Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.

«Τα ευρήματα της νέας μελέτης υπογραμμίζουν τη σημασία της αντιμετώπισης της μοναξιάς στον γενικό πληθυσμό και μεταξύ των επιζώντων από καρκίνο και απαιτούν παρεμβάσεις για τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης», πρόσθεσε.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από το 1998 έως το 2019 για περισσότερους από 473.000 ενήλικες στις ΗΠΑ από έρευνα που συνδέεται με τον Εθνικό Δείκτη Θανάτου. Τα δεδομένα παρακολουθήθηκαν για έως και 22 χρόνια προκειμένου να υπολογιστεί η σχέση της μοναξιάς και του θανάτου από καρκίνο.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο onmed.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλά Λιπαρά: Ποια είναι και Γιατί Συμβάλλουν στη Μακροζωία

.

Πλήθος μελετών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν μεσογειακή διατροφή, τείνουν να είναι πιο υγιείς και να κινδυνεύουν λιγότερο από καρδιαγγειακά, καρκίνο, διαβήτη, άνοια και άλλες αιτίες πρόωρου θανάτου.

Κλάμα: Τι το Προκαλεί, Πώς Αντιδρά το Σώμα και Γιατί Kλαίνε Σπάνια οι Άντρες

.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει κλάψει τουλάχιστον έστω και μία φορά στην ενήλικη ζωή του.

Χορτοφαγική Διατροφή: Πότε Αυξάνει τον Κίνδυνο για Καρκίνο του Μαστού

.

Το να είναι κάποιος vegan θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου, προειδοποιεί νέα μελέτη.

Μοναξιά: Οι Επιπτώσεις Στην Υγεία της Καρδιάς

.

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι τόσο η κοινωνική απομόνωση όσο και η μοναξιά, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου.

Απώλεια Λίπους: Πότε Γίνεται πιο Εύκολη για τις Γυναίκες - Τι Ισχύει Για τους Άνδρες

.

Η αύξηση του βάρους στις γυναίκες μέσης ηλικίας θεωρείται αναπόφευκτη.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

saltenas
Salteñas με Κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

φρούτα
Φρούτα και Λαχανικά: Έτσι Πρέπει να τα Πλένετε!