Beth Diana Smith: Εγκατέλειψε τη Χρυσή Καριέρα στο MTV και Έγινε η πιο Αντισυμβατική Interior Designer

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Beth Diana Smith: Εγκατέλειψε τη Χρυσή Καριέρα στο MTV και Έγινε η πιο Αντισυμβατική Interior Designer

Η Beth Diana Smith από το New Jersey αποφάσισε να εγκαταλείψει την καριέρα της στα χρηματοοικονομικά πάνω στο απόγειό της.

Συνδύασε τις σπουδές στο interior design με την πολύ απαιτητική δουλειά, πήρε το πτυχίο της, παραιτήθηκε και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω.

Η ίδια από πολύ μικρή ηλικία είχε κλίση στα μαθηματικά και την έλκυε η λογιστική.

Ολοκλήρωσε τη φοίτησή της στη διοίκηση επιχειρήσεων και συνέχισε με μεταπτυχιακό στη λογιστική από το Πανεπιστήμιο Seton Hall.

Σε ηλικία μόλις 23 ετών εργαζόταν στην Johnson & Johnson και κατάφερε να αγοράσει το δικό της σπίτι. Βέβαια είχε ένα ακόμα μεγάλο κίνητρο πέρα της οικονομικής διευκόλυνσης που θα λάμβανε ως νεαρή ιδιοκτήτρια. Η μητέρα της έπασχε από άνοια και έπρεπε να μένει μαζί της.


Το 2008, εντάχθηκε στην οικονομική ομάδα του MTV International, που εδρεύει στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Viacom στη Νέα Υόρκη.

Δύο χρόνια μετά έγινε διευθύντρια οικονομικών στα διεθνή ψηφιακά μέσα και λίγους μήνες αργότερα αφού έφυγε η μητέρα της από τη ζωή, ανέλαβε τη διεύθυνση των οικονομικών για τον διεθνή προγραμματισμό του MTV, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο.


Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε η ίδια στο «The Wall Street Journal», η αγάπη της για τη διακόσμηση γεννήθηκε όταν απέκτησε το δικό της σπίτι. Η ενασχόλησή της όμως έγινε πιο έντονη όταν έχασε τη μητέρα της. Το κλίμα στο σπίτι της ήταν πολύ βαρύ και ένιωσε ότι έπρεπε να αναλάβει δράση για να αλλάξει την ατμόσφαιρα. Χρειαζόταν μια επανεκκίνηση στη ζωή της.


Πέρασε αμέτρητες ώρες προσπαθώντας να ενημερωθεί μέσα από blogs και περιοδικά ώσπου ανακάλυψε κάτι πολύ χρήσιμο. Ότι είχε την ικανότητα και την άνεση να οργανώνει μικρούς χώρους. Έτσι παράλληλα με την ήδη απαιτητική δουλειά της άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά αξιοποιώντας τις δεξιότητές της στα οικονομικά, όπως η άψογη διαχείριση των προϋπολογισμών και η δημιουργία απίστευτων παρουσιάσεων για πελάτες.

Αν και η επιχείρησή της είχε αρχίσει να αναπτύσσεται η ίδια γνώριζε πολύ καλά ότι έπρεπε να αποκτήσει παραπάνω γνώσεις για να μπορεί να αναλάβει μεγαλύτερα έργα. Έτσι γράφτηκε στη Σχολή Εσωτερικού Σχεδιασμού της Νέας Υόρκης το 2011, παρακολουθώντας μαθήματα τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας της.

Όσο πιο έντονη γινόταν η επαφή της με τον χώρο τόσο περισσότερο ένιωθε ότι αυτό είναι το κατάλληλο επάγγελμα για εκείνη. Ωστόσο γνώριζε το τεράστιο ρίσκο που ήταν έτοιμη να πάρει. Βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της, την οποία έπρεπε να εγκαταλείψει.

Διεύθυνε τα οικονομικά του MTV International στη Viacom. Όμως ήταν εξαντλημένη. Δούλευε τόσο πολύ που δεν είχε προσωπική ζωή και δεν μπορούσε πλέον να ανεχτεί τις κακές συμπεριφορές των ανωτέρων της στο εργασιακό της περιβάλλον.

«Απλά ένιωσα ότι, αν πρόκειται να δουλεύω τόσο σκληρά, δεν θα το κάνω για κάποιον άλλον». «Θα το κάνω για μένα», δήλωσε σε podcast του Business of Home.

Επιπλέον γνώριζε ότι η καριέρα της δεν είχε προκύψει τυχαία. Ήταν καρπός της αποτελεσματικότητας και της εργασιακής της ηθικής.

Η Smith μόλις πήρε το πτυχίο της το 2014 παραιτήθηκε από τη θέση της στην ηλικία των 34 ετών.


Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν ήταν εύκολος. Η ίδια όμως ήξερε ότι θα αντιμετωπίσει δυσκολίες. Οι προκλήσεις ήταν πολλές όπως για τους περισσότερους νέους σχεδιαστές. Δεν είχε μεγάλο πελατολόγιο, κοστολογούσε πολύ χαμηλά τη δουλειά της, είχε πολλούς δύστροπους πελάτες, όμως το επιχειρηματικό της μυαλό και η ευελιξία της τη βοήθησε να αξιοποιήσει σωστά τις δεξιότητές της.

Εκμεταλλεύτηκε την παρουσία της στα social media, την καλή σχέση με τους πρώην συναδέλφους της και το δίκτυο «Black Interior Designers».

Η πορεία της όμως κρίθηκε και από το ταλέντο της στο interior design. Το ύφος του σχεδιασμού της είναι πληθωρικό, καθώς συνδυάζει πολλά ethnic στοιχεία και έντονα χρώματα στα έργα της. Oι χώροι που δημιουργεί εκπέμπουν μια ξεχωριστή δυναμική και καθρεφτίζουν το αντισυμβατικό στοιχείο του χαρακτήρα της.


Άλλωστε η ίδια έχει πει: «πιστεύω ότι στο interior design πρέπει να γνωρίζεις τους κανόνες και να τους κατανοείς πριν τους παραβείς».

Πλέον οι δουλειές της είναι τόσες πολλές που η λίστα αναμονής για τους υποψήφιους πελάτες φτάνει ακόμα και τους τέσσερις μήνες.

Πηγή φωτογραφίας: @bethdianasmith

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Hotel Zena: Το Πρώτο Ξενοδοχείο στον Κόσμο Αφιερωμένο στη Γυναίκα

.

Ένα ξενοδοχείο αφιερωμένο στη γυναίκα που αξίζει να δείτε.

10 Πράγματα Που Όλες οι Γυναίκες με Στιλ Έχουν στο Σπίτι τους

.

Κάθε στιλάτη γυναίκα πρέπει να έχει αυτά τα 10 πράγματα στο σπίτι της.

Rebecca Jansma: Η Γιατρός που Νίκησε τον Καρκίνο και Έγινε μια Επιτυχημένη Interior Designer

.

Εγκατέλειψε την ιατρική, επέστρεψε πίσω στις αίθουσες του πανεπιστημίου, νίκησε τον καρκίνο και πέτυχε το όνειρό της.

8 Γυναίκες που Άλλαξαν τον Κόσμο της Αρχιτεκτονικής, του Interior Design και της Τέχνης

.

Δείτε ποιες είναι οι γυναίκες που άφησαν σημαντικά αρχιτεκτονικά έργα πίσω τους και έγιναν διάσημες γι'αυτά.

Έρευνα Αποδεικνύει πως αν Φοράτε αυτή τη Μπλούζα...θα Ρίξετε Περισσότερες Γυναίκες

.

Αυτό είναι το χρώμα που πρέπει να επιλέξετε για σίγουρη επιτυχία σε ένα ραντεβού.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τηγανητό Ρύζι με Γαρίδες από τον Άκη Πετρετζίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ο Λόγος που Δυσκολεύεστε να Κοιμηθείτε σε ένα Καινούργιο Μέρος