Αν το Σπίτι σας είναι Μόνιμα Ακατάστατο Τότε οι Λόγοι είναι πιο Σοβαροί!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +, ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Αν το Σπίτι σας είναι Μόνιμα Ακατάστατο Τότε οι Λόγοι είναι πιο Σοβαροί!

Αν η οργάνωση του σπιτιού και ο περιορισμός της ακαταστασίας σας φαίνονται βουνό, ίσως υπάρχουν βαθύτεροι λόγοι που σας οδηγούν σε αυτή την κατάσταση. Ο  βασικότερος από αυτούς είναι η… ψυχολογική ακαταστασία.

Η ψυχολογική ακαταστασία συνδέεται άμεσα με την φυσική ακαταστασία. Όταν μπορείτε να παρατηρήσετε τα υπάρχοντάς σας και να βρείτε ένα μέρος για κάθε ένα από αυτά, τότε με τον ίδιο τρόπο  μπορείτε να διαχειριστείτε την καθημερινότητα και τη ζωή σας. Η τάξη βοηθάει να καθαρίσουμε και να ανανεώσουμε το περιβάλλον μας, και παράλληλα να καθαρίσουμε και να ανανεώσουμε το μυαλό μας. Αν ωστόσο παρατηρείτε πως δεν τα καταφέρνετε, δείτε παρακάτω ποιες είναι οι 3 πιο συνηθισμένες αιτίες που αυτό συμβαίνει και καταπολεμήστε τις.

Με αυτό το Κόλπο θα Εξαφανίσετε την Ακαταστασία στο Σπίτι σας

Άγχος Η ακαταστασία συχνά είναι αποτέλεσμα άγχους. Κάθε αντικείμενο που μπαίνει στο σπίτι σας, είτε πρόκειται για λογαριασμούς, είτε για λαχανικά, πρέπει να τοποθετηθεί κάπου. Η απόφαση για το πού αυτό το αντικείμενο θα τοποθετηθεί είναι συχνά πηγή άγχους και στρες. Αν δεν ξέρετε αν θα χρειαστείτε ένα αντικείμενο, πού πρέπει να πάει και πώς θα το χρησιμοποιήσετε, ίσως αναβάλετε την απόφαση για άλλη στιγμή (και μετά το ξεχνάτε). Αν αναγνωρίσετε αυτό το άγχος μπορείτε να σπάσετε τον φαύλο κύκλο.

ακατάστατο

Η ακαταστασία συχνά είναι αποτέλεσμα άγχους.

Αυτός Είναι ο πιο Έξυπνος Τρόπος για να Κρύψετε την Ακαταστασία

Φόβος αλλαγής Το γεγονός ότι πρέπει να ασχοληθείτε με τα υπάρχοντά σας, σας αναγκάζει να κάνετε αλλαγές, κάτι που φοβίζει αρκετό κόσμο. Όλες οι αλλαγές έχουν ένα μικρό ρίσκο και κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν ευάλωτοι, ακόμα κι αν είναι προς θετική κατεύθυνση. Είναι εύκολο να δημιουργηθεί ακαταστασία αν δεν κάνετε αλλαγές. Επίσης, αν έχετε συνηθίσει την ακαταστασία, ίσως η τάξη σας κάνει να νιώθετε άβολα. Για να σπάσετε τον φαύλο κύκλο πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας ερωτήσεις με το «Τι θα γινόταν αν…». Για παράδειγμα, «Τι θα γινόταν αν είχα ένα οργανωμένο σπίτι και μπορούσα να καλέσω φίλους;».

ακατάστατο

Όλες οι αλλαγές έχουν ένα μικρό ρίσκο και κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν ευάλωτοι.

Η Ψυχολογία πίσω από την Ακαταστασία: Τι Σημαίνει το ότι Είστε Ακατάστατοι;

Νιώθετε συναισθηματικά φορτισμένοι Αν η σκέψη του να συμμαζέψετε σας φορτίζει συναισθηματικά, δεν είστε οι μόνοι. Αρκετοί άνθρωποι νιώθουν συναισθηματικά φορτισμένοι από τα πράγματα που έχουν να κάνουν που απλώς δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν. Φαντάζει πιο εύκολο να ρίξετε τα πράγματα σε ένα «δωμάτιο σαβούρας» και να κλείσετε την πόρτα, απ’ το να σκεφτείτε πώς θα διαχειριστείτε σοβαρά το θέμα της ακαταστασίας. Αν η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, μπορείτε πάντα να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου άλλου, ακόμα και ενός επαγγελματία. Διαφορετικά «σπάστε» το project σε μικρότερα κομμάτια και ξεκινήστε να ολοκληρώνεται κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά. Θα δείτε ότι αν ακολουθήσετε τις παραπάνω τεχνικές θα ξεφορτωθείτε την ακαταστασία μια και καλή.

ακατάστατο

Αρκετοί άνθρωποι νιώθουν συναισθηματικά φορτισμένοι από τα πράγματα που έχουν που απλώς δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Μεγάλο Λάθος που Κάνετε και Μένει Ακατάστατη η Κουζίνα

.

Πείτε τέλος στην ακαταστασία στην κουζίνα σας διορθώνοντας αυτό το απλό πράγμα.

Οργανώστε και να Ανανεώστε το Σπίτι σας με Ελάχιστα Χρήματα!

.

Θα εκπλαγείτε με το πόσοι διαφορετικοί τρόποι υπάρχουν για να ανανεώσετε το σπίτι σας οικονομικά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Οι 5 Τροφές που Διατηρούν πιο Νέα την Επιδερμίδα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Power Bowl με Κεφτεδάκια Κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη