6 Tips για την Κουζίνα που θα σας Βοηθήσουν να Τρώτε Λιγότερο

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

6 Tips για την Κουζίνα που θα σας Βοηθήσουν να Τρώτε Λιγότερο

Η κουζίνα του σπιτιού μπορεί να γίνει ένας δυνατός «σύμμαχος» για εσάς που κάνετε μια προσπάθεια να ελέγξετε το σωματικό σας βάρος. 

Σύμφωνα με τον βραβευμένο με Νόμπελ καθηγητή και πρώην διευθυντή του Κέντρου Πολιτικής και Προώθησης Διατροφής του USDA Brian Wansink, υπάρχουν ορισμένα tips που αν τα ακολουθήσετε θα καταφέρετε να περιορίσετε την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνετε. 

Το περιβάλλον της κουζίνας δρα υποσυνείδητα στην ψυχολογία και πολλές φορές μας προδιαθέτει να τρώμε περισσότερο απ' όσο πραγματικά έχουμε ανάγκη. 

Δείτε παρακάτω τις αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να ελέγξετε το βάρος σας:

  • Κρατήστε τακτοποιημένη και καλά οργανωμένη την κουζίνα σας. 

Σύμφωνα με τον Wansink, μια ακατάσταση κουζίνα δεν εμπνέει για μαγείρεμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταφεύγετε στη λύση του dellivery, που τις περισσότερες φορές είναι μια ανθυγιεινή επιλογή σε σχέση με το σπιτικό φαγητό. Γι΄αυτό καλό είναι όσο κουρασμένοι και αν είστε από τις καθημερινές υποχρεώσεις να φροντίζετε να έχετε τακτοποιημένη την κουζίνα σας για να έχετε τη διάθεση να ετοιμάσετε ένα υγιεινό γεύμα. 

7 Πανεύκολοι Τρόποι για να Βάλετε Χρώμα στην Κουζίνα σας

  • Αποφύγετε να τρώτε μπροστά από την τηλεόραση. 

Σε πολλά σπίτια η κουζίνα βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το καθιστικό και το τραπέζι έχει τοποθετηθεί έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τηλεόραση ενώ τρώτε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διασπάται η προσοχή σας και να μην αντιλαμβάνεστε την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνετε. Επομένως τρώτε περισσότερο από όσο χρειάζεστε. Η λύση είναι να κρατάτε κλειστή την τηλεόραση και να απολαμβάνετε το γεύμα σας. 

5 Τρόποι για να Απομακρύνετε την Άσχημη Μυρωδιά από τον Νεροχύτη της Κουζίνας

  • Κρατήστε σε κλειστά ντουλάπια τις λιχουδιές.

Μπορεί να έχετε πολύ όμορφα και στιλάτα βάζα πάνω στον πάγο της κουζίνας, όμως όταν αυτά έχουν μέσα μπισκότα και σοκολάτες είναι πολύ πιο εύκολο να σας παρασύρουν σε περιττό τσιμπολόγημα, από τη στιγμή που έχετε τόση εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Για να μην μπαίνετε καθημερινά στον πειρασμό, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις λιχουδιές σε ένα κλειστό ντουλάπι και να γεμίσετε αυτά τα βάζα με δημητριακά ή καφέ. 

Επιπλέον μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω στο τραπέζι ένα όμορφο μπολ γεμάτο φρούτα, για να τρώτε περισσότερα από αυτά καθημερινά. 

  • Αποφύγετε να γεμίζετε με πολλά τρόφιμα τα ντουλάπια σας.

Η επιλογή αυτή θα σας βοηθήσει να έχετε πιο καλά οργανωμένη την κουζίνα, να κάνετε οικονομία αλλά και να επιλέγετε μόνο τα απαραίτητα. Επίσης θα επηρεάσει και την ψυχολογία σας, αφού όταν δεν θα υπάρχουν περιττά σνακ δεν θα μπαίνετε στον πειρασμό να ανοίξετε τα ντουλάπια σας. 

  • Χαμηλώστε τον φωτισμό όταν τρώτε. 

Σύμφωνα με τον Wansink ο δυνατός φωτισμός έχει την τάση να μας κάνει να τρώμε πιο γρήγορα άρα και πιο πολύ, μέχρι να δοθεί η εντολή στον εγκέφαλο ότι έχουμε χορτάσει. Όταν όμως είναι πιο χαμηλό το φως, έχει παρατηρηθεί ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρώσουμε το γεύμα μας. Επομένως ο χαμηλός φωτισμός και μας βοηθά να τρώμε πιο αργά άρα και πιο σωστά αλλά δημιουργεί και μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα. 

  • Επιλέξτε χρωματιστά πιάτα.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε ο Wansink παρατήρησε ότι όταν το φαγητό έχει ίδιο χρώμα με το πιάτο, καταλώνουμε μέχρι και 20% παραπάνω. Για παράδειγμα σε ένα λευκό πιάτο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το γεμίσετε παραπάνω με μακαρόνια και ρύζι.

 Για να το αποφύγετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα χρώματα όπως το πράσινο για να γεμίζετε με περισσότερη σαλάτα το πιάτο σας ή με μπλε που έχει παρατηρηθεί ότι μειώνει την όρεξη. 

Οι μικρές αυτές αλλαγές μπορούν να φέρουν μεγάλα αποτελέσματα αν γίνουν μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας. Σε περίπτωση όμως που επιθυμείτε να κάνετε προσπάθεια για απώλεια βάρους τότε πριν τα εφαρμόσετε καλό θα ήταν να επισκεφτείτε έναν διατροφολόγο για να σας δώσει ένα προσωποποιημένο πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής, κατάλληλης για τον οργανισμό σας.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Ιδιαίτερες Κουζίνες θα σας Εντυπωσιάσουν!

.

Πάρτε ιδέες για την κουζίνα σας από αυτές τις ξεχωριστές και ιδιαίτερες διακοσμητικές προτάσεις.

Πώς να Αποκτήσετε Πεντακάθαρη Κουζίνα σε 30 Λεπτά

.

Καθαρίστε έξυπνα και γρήγορα την κουζίνα σας μέσα σε 30 λεπτά.

7 Τρόποι Για να Kάνετε πιο Πολυτελή την Κουζίνα σας!

.

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στην επιτυχία και το απόλυτο fail. Δείτε με ποιον τρόπο η κουζίνα σας θα ανήκει αποκλειστικά στην πρώτη κατηγορία.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

12 Πράγματα που Δεν Λείπουν από Κανένα Κυπριακό Σπίτι!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ο Σπύρος Σούλης σας Δείχνει Πώς να Κρατήσετε το Σπίτι Σας Ζεστό (Part 2)