12 Πράγματα που Δεν Λείπουν από Κανένα Κυπριακό Σπίτι!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

12 Πράγματα που Δεν Λείπουν από Κανένα Κυπριακό Σπίτι!

Αυτά τα 10 πράγματα που θα βρείτε σχεδόν σε κάθε Κυπριακό σπίτι θα μπορούσατε εύκολα να συναντήσετε και σε πολλά ελληνικά σπίτια, καθώς οι κουλτούρες μας ταιριάζουν πάρα πολύ. Ωστόσο σπάνια θα βρείτε Κυπριακό σπίτι που δεν θα έχει έστω και ένα από τα 10 παρακάτω πράγματα.

Ψυγείο Οι Κύπριοι δεν συνηθίζουν να έχουν στα σπίτια τους ένα απλό ψυγείο. Σε κάθε Κυπριακό σπίτι θα συναντήσετε τεράστια ψυγεία γεμάτα με όλων των ειδών τα φαγητά. Χυμοί κάθε είδους και γεύσης, αναψυκτικά, γλυκά, τοπικά εδέσματα και πολλά άλλα τρόφιμα υπάρχουν σε κάθε ψυγείο Κυπριακής οικίας. Άλλωστε οι Κύπριοι είναι τρομερά φιλόξενοι και γι'αυτό είναι πάντα προετοιμασμένοι για επισκέψεις φίλων, γειτόνων και συγγενών.

Ένα Κυπριακό ψυγείο είναι κάπως έτσι.

Τζάκι Το τζάκι αποτελεί επίσης ένα κλασικό διακοσμητικό στοιχείο των περισσότερα Κυπριακών σπιτιών. Μάλιστα τα περισσότερα τζάκια που θα συναντήσετε είναι κατασκευασμένα με ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο τρόπο και με έμφαση στην εμφάνιση και το στιλ. Το τζάκι άλλωστε στην Κύπρο δεν χρησιμοποιείται μόνο για ζεστασιά αλλά και για να ομορφαίνει το χώρο.

5 Tips από Γαλλίδες Νοικοκυρές για Τέλειο Σπίτι

Μπρίκι Το αποκαλούν τζισβέ και είναι ένα μπρίκι μέσα στο οποίο φτιάχνουν οι Κύπριοι τον καφέ τους. Πρόκειται για ένα μεταλλικό μπρίκι ενώ ο καφές που φτιάχνουν μέσα σε αυτό μοιάζει πάρα πολύ με τον κλασικό δικό μας ελληνικό καφέ.

Το διάσημο κυπριακό μπρίκι.

Στο τζισβέ φτιάχνουν τον παραδοσιακό Κυπριακό καφέ οι Κύπριοι.

Μεγάλο σαλόνι Οι Κύπριοι είναι φιλόξενοι και τους αρέσει να έχουν πάντα κόσμο μέσα στο σπίτι. Γι'αυτό και τα Κυπριακά σπίτια έχουν συνήθως μεγάλα σαλόνια για να μπορούν να χωράνε με άνεση όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και φιλοξενούμενους. Στα περισσότερα σπίτια το κάθε παιδί έχει το δικό του υπνοδωμάτιο και τα σπίτια στην Κύπρο είναι σε γενικές γραμμές μεγαλύτερα από τα ελληνικά.

Υπάλληλοι Fast Food Εστιατορίων μας Λένε τι δεν Πρέπει Ποτέ να Παραγγέλνουμε

Σεμέν Δεν υπάρχει κυπριακό σπίτι χωρίς μια συλλογή από σεμέν. Συγκεκριμένα οι Κύπριοι έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα χειροποίητα σεμεδάκια που είτε φτιάχνουν μόνοι τους είτε αγοράζουν συνήθως από το χωριό Λεύκαρα. Με αυτά διακοσμούν τα σπίτια τους ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζουν και μια μεγάλη συλλογή για να την «περάσουν» στα παιδιά και στα εγγόνια τους ως προίκα.

Τα σεμέν του χωριού Λεύκαρα είναι τα πιο ξακουστά στην Κύπρο.

Τα σεμέν του χωριού Λεύκαρα είναι τα πιο ξακουστά στην Κύπρο.

Οικογενειακές φωτογραφίες Οι Κύπριοι δίνουν μεγάλη σημασία στην οικογένεια και τους αρέσει να γλεντάνε την κάθε σημαντική στιγμή κάθε μέλους της οικογένειας. Μάλιστα, στα περισσότερα Κυπριακά σπίτια θα δείτε στους τοίχους και στα τραπέζια κάδρα που αποτυπώνουν όλες τις όμορφες στιγμές τους.

Λεμονιά Οι λεμονιές είναι πολύ συνηθισμένα δέντρα στην Κύπρο και σχεδόν κάθε σπίτι έχει μια όμορφη λεμονιά που χαρίζει στην οικογένεια τους καρπούς της προκειμένου να φτιάχνουν την πεντανόστιμη χειροποίητη λεμονάδα τους. Αν δεν έχετε δοκιμάσει χειροποίητη λεμονάδα Κύπρου δεν μπορείτε να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε.

Τα λεμόνια της Κύπρου είναι πολύ μυρωδάτα και με αυτά φτιάχνουν υπέροχες σπιτικές λεμονάδες.

Τα λεμόνια της Κύπρου είναι πολύ μυρωδάτα και με αυτά φτιάχνουν υπέροχες σπιτικές λεμονάδες.

Εικόνες αγίων Οι εικόνες αγίων είναι ένα πολύ συνηθισμένο διακοσμητικό στοιχείο για τους Κύπριους. Σε κάποια σπίτια θα συναντήσετε τόσες πολλές εικόνες που μπορεί να νιώσετε περισσότερο πως είστε σε ναό παρά σε διαμέρισμα.

Αυτοκίνητα Μπορεί να μην είναι χαρακτηριστικό των Κυπριακών σπιτιών αλλά στα περισσότερα από αυτά θα συναντήσετε τουλάχιστον 2-3 αυτοκίνητα. Στην Κύπρο δεν υπάρχουν πολλές και συχνές συγκοινωνίες και γι'αυτό το λόγο κάθε οικογένεια διαθέτει 2 ή 3 αυτοκίνητα για να μπορούν να εξυπηρετούνται όλα τα μέλη της και να πηγαίνουν στις δουλειές τους.

6 Γιατροί Ύπνου Αποκαλύπτουν τα Μυστικά για να Κοιμάστε σε Χρόνο Ρεκόρ

Πιθάρι Σε πολλές αυλές θα βρείτε παραδοσιακά δοχεία που χρησιμοποιούνται για διακοσμητικούς σκοπούς. Πρόκειται για τα γνωστά Κυπριακά πιθάρια και αποτελούν κλασικό διακοσμητικό στοιχείο των κυπριακών αυλών.

Τα πιθάρια αποτελούν κλασικό διακοσμητικό στοιχείο των κυπριακών αυλών, σπιτιών και δρόμων.

Τα πιθάρια αποτελούν κλασικό διακοσμητικό στοιχείο των Κυπριακών αυλών, σπιτιών και δρόμων.

Πισίνες Πολλά σπίτια στην Κύπρο διαθέτουν πισίνες και ειδικά πριν την οικονομική κρίση οι Κύπριοι και κυρίως όσοι έμεναν στην Λευκωσία που δεν είχαν θάλασσα, χρησιμοποιούσαν σε μεγάλο βαθμό τις πισίνες. Αυτό, ομως, είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό η υγρασία στην περιοχή.

Κάδοι σκουπιδιών Μπορεί τα Κυπριακά σπίτια να διαθέτουν κάδους αλλά στους δρόμους δεν θα συναντήσετε σχεδόν ποτέ κάδους σκουπιδιών. Κάθε πολυκατοικία διαθέτει τον δικό της κάδο από τον οποίο περνάει ο δήμος και μαζεύει τα σκουπίδια συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας. Οι Κύπριοι πληρώνουν στο δήμο τους κάποιο ποσό για να τους μαζεύουν τα κανονικά σκουπίδια δύο φορές την εβδομάδα και εκείνα που προορίζονται για ανακύκλωση μια φορά την εβδομάδα.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα Έρευνα: Σώστε τον Γάμο σας Κάνοντας Αυτή την Αλλαγή στο Σπίτι σας!

.

Ένας γάμος μπορεί να σωθεί ή να καταστραφεί αν δεν δωθεί η σωστή προσοχή στη διακόσμηση του σπιτιού.

Δείτε το Φυτό που Πετάει. Κι όμως, Υπάρχει!

.

Αυτό είναι το ιπτάμενο μπονσάι που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Αύγουστο.

Ανακαίνιση Σπιτιού και Όλα Όσα Περιλαμβάνει

.

Βήμα-βήμα όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να ανακαινίσετε το σπίτι σας.

7 Λάθη που Κάνετε ως Οικοδεσπότες και δεν τα Γνωρίζετε

.

Αυτά είναι τα λάθη που κάνετε ως οικοδεσπότες και δεν τα γνωρίζετε.

26 Περίεργα Πράγματα που θα Βρείτε Σχεδόν σε Κάθε Βρετανικό Σπίτι

.

Αυτά είναι τα 26 πιο περίεργα πράγματα που θα βρείτε στα περισσότερα βρετανικά σπίτια.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Εστιάστε στα Σημαντικά Γεγονότα & σε 2 ακόμη Τips για να Βελτιώσετε τη Μνήμη σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

6 Tips για την Κουζίνα που θα σας Βοηθήσουν να Τρώτε Λιγότερο