Πώς θα Καταλάβετε αν το Σπίτι σας Έχει Καλή Ενέργεια

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Πώς θα Καταλάβετε αν το Σπίτι σας Έχει Καλή Ενέργεια

Η ενέργεια ενός σπιτιού στην πραγματικότητα είναι η γενική αίσθηση που νιώθετε όταν βρίσκεστε μέσα σε αυτό τον χώρο.

Αν και ο τρόπος που την αντιλαμβάνεται ο καθένας από εμάς είναι εντελώς υποκειμενικός, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που θα σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε εάν ένα σπίτι έχει καλή ενέργεια.

Ακολουθούν 7 tips που «μαρτυρούν» πολλά για ένα σπίτι:

Σκεφτείτε ποια είναι η πρώτη εντύπωση που σας προκαλεί: Η πρώτη αίσθηση που έχετε όταν εισέρχεστε σε ένα σπίτι μπορεί να σας δώσει μια καλή ένδειξη για την ενέργεια που εκπέμπει. Αν αισθάνεστε άνετα, ευπρόσδεκτοι και καλοδιάθετοι, τότε είναι πιθανόν το σπίτι να έχει ένα καλό "vibe".

Η είσοδος είναι ο πρώτος χώρος που συναντάμε μόλις μπούμε σε ένα σπίτι. Επομένως πρέπει να είναι φωτεινή, καλά τακτοποιημένη και όμορφη. Να θυμάστε δεν υπάρχει ποτέ δεύτερη ευκαιρία για να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση!

Προσέξτε τη διαρρύθμιση και την οργάνωση: Ένα σπίτι που είναι καλά οργανωμένο και διατηρείται σε καθαρή κατάσταση μπορεί να μεταδώσει μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας. Η διάταξη των επίπλων και η γενική οργάνωση του χώρου μπορεί να επηρεάσει το πώς αισθάνεστε όταν βρίσκεστε μέσα σε αυτό.

Τα χρώματα και η διακόσμηση επηρεάζουν σημαντικά το πώς νιώθουμε μέσα στο σπίτι: Τα χρώματα που επιλέγουμε και ο τρόπος που διακοσμούμε το σπίτι επηρεάζουν τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε και το πώς νιώθουμε μέσα σε αυτό. Για κάποιους τα σκούρα χρώματα και η minimal αισθητική είναι τα στοιχεία που τους προκαλούν θετικά vibes, ενώ άλλοι προτιμούν τα πιο ζωηρά και φωτεινά χρώματα όπως και τα πολλά διακοσμητικά αντικείμενα.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να διακοσμούμε το σπίτι με τρόπο που να ικανοποιεί εμάς τους ίδιους.

Το σπίτι χρειάζεται πολύ φυσικό φως: Ο φυσικός φωτισμός επηρεάζει σημαντικά την ενέργεια ενός χώρου. Ένα σπίτι γεμάτο φως και πολλά παράθυρα που επιτρέπουν την είσοδο του μέσα σε αυτό, συνήθως δημιουργεί μια αίσθηση ευφορίας και φρεσκάδας.

Επιδιώξτε την αρμονία στη διακόσμηση: Η αρμονία μεταξύ των χρωμάτων, των υλικών και του design συμβάλλουν σημαντικά στη θετική ενέργεια ενός σπιτιού. Αυτό που χρειάζεται είναι μια συγκεκριμένη παλέτα με χρώματα που να επαναλαμβάνονται στον χώρο, πολλές και διαφορετικές υφές, ομοιόμορφο φωτισμό με ουδέτερη απόχρωση στο φως και πολλά φυσικά υλικά γιατί προκαλούν ηρεμία και προσφέρουν πάντα υπέροχη αισθητική.

Ένα σπίτι έχει ανάγκη από προσωπικότητα: Οι προσωπικές λεπτομέρειες που βρίσκονται σε ένα σπίτι μπορούν να προσθέσουν χαρακτήρα και ενδιαφέρον. Για παράδειγμα ένα σπίτι με μοναδικά διακοσμητικά αντικείμενα, φωτογραφίες και αναμνηστικά μπορεί να δημιουργήσει ένα ζεστό και φιλόξενο "vibe".

Δώστε σημασία στην προσωπική αίσθηση που σας δίνει: Τελικά, η αίσθηση που έχετε εσείς οι ίδιοι μέσα στο σπίτι είναι και η πιο σημαντική. Αν εσείς νιώθετε ευτυχισμένοι, άνετοι και ξεκούραστοι, τότε πιθανόν το σπίτι σας να έχει μια πολύ καλή ενέργεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι Πρέπει να Κάνετε για να Διώξετε την Κακή Ενέργεια από το Σπίτι

.

Αν πιστεύετε σε αυτήν τότε σας έχουμε τους τρόπους για να την ξιώξετε.

Ανακαίνιση Σπιτιού και Όλα Όσα Περιλαμβάνει

.

Βήμα-βήμα όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να ανακαινίσετε το σπίτι σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τηγανητό Ρύζι από τον Άκη Πετρετζίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Poke Βowl με Ταρτάρ Σολομού από τον Άκη Πετρετζίκη