Πώς Επιδρά το Στρες που Βιώνουμε Καθημερινά στο Σώμα μας;

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Πώς Επιδρά το Στρες που Βιώνουμε Καθημερινά στο Σώμα μας;

Aν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, ελάχιστοι άνθρωποι δε βιώνουν το αίσθημα του άγχους στην καθημερινότητά τους.

Από την Ιωάννα Λαουμτζή, fitness expert/founder IL Exclusive Fitness (ioannalaoumtzi.gr)

Οι φρενήρεις ρυθμοί της ζωής μας δε βοηθούν καθόλου στην καταπολέμηση του στρες. Αντίθετα, το δημιουργούν και το ενισχύουν. Το θέμα έγκειται στο ότι το χρόνιο στρες μπορεί να επηρεάσει πολύ την ποιότητα ζωής μας με αρνητικό
πρόσημο και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές συνέπειες στη σωματική και την ψυχική μας υγεία. Οι ορμόνες που απελευθερώνονται όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση στρες επιφέρουν παρενέργειες, όπως πονοκέφαλοι, ζαλάδα, καταθλιπτικές τάσεις, ακόμα και μυϊκοί πόνοι, καθώς το σώμα σφίγγεται και ταλαιπωρείται. Προσπαθώντας ο οργανισμός να αντιμετωπίσει τη συνθήκη στην οποία βρισκόμαστε, εκκρίνει χημικές ουσίες, όπως κορτιζόλη και αδρεναλίνη. Αυτές οι ουσίες είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για τον οργανισμό έχοντας ως συνέπεια ακόμα και την αύξηση του σωματικού μας βάρους.

Άσκηση κατά του άγχους

Η άσκηση μειώνει τα επίπεδα ορμονών του στρες. Την ίδια στιγμή ο οργανισμός μας τονώνεται και παράγει ενδορφίνες, που θεωρούνται τα φυσικά παυσίπονα του σώματος. Η άσκηση είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος εκτόνωσης των αρνητικών συναισθημάτων και του εκνευρισμού που δημιουργεί η καθημερινότητα. Μια άλλη σημαντική επίδραση άσκησης είναι ότι καθιερώνει μια ρουτίνα. Ο διαχωρισμός μιας ώρας την ημέρα για άσκηση είναι μια ρουτίνα. Οι ρουτίνες μειώνουν την αβεβαιότητα και μας δίνουν την αίσθηση του ελέγχου της ημέρας. Επίσης, ενισχύεται η αίσθηση του επιτεύγματος. Κάνοντας μικρή πρόοδο και βλέποντας πώς βελτιώνεται ο οργανισμός μας, εσωτερικά και εξωτερικά, δημιουργείται ένα αίσθημα ευεξίας που δε συμβαδίζει με το άγχος. Πολλοί ειδικοί πλέον συνιστούν την άσκηση ως μέσο θεραπείας της κατάθλιψης και του χρόνιου στρες. Δες τα καλύτερα είδη άσκησης για να καταπολεμήσεις τον εκνευρισμό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Σημάδια ότι Πάσχεις από Άγχος Υψηλής Λειτουργικότητας Χωρίς Καν να το Συνειδητοποιείς

.

Για όσους ίσως δεν το γνωρίζουν, η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή είναι η περίπτωση κατά την οποία αισθανόμαστε αγχωμένοι το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Στρες και παιδί: 7 Συμβουλές για Γονείς

.

Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά και τα παιδιά βιώνουν στρες καθώς περνούν μέσα από στρεσογόνες καταστάσεις.

Στρες: Πώς Μπορούμε να το Χρησιμοποιήσουμε Υπέρ μας

.

Καθηγήτρια του Στάντφορντ εξηγεί πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας.

Αν Κάνετε Ένα από Αυτά Τότε Σίγουρα Έχετε Στρες!

.

Αυτές οι 4 νευρικές συνήθειες αποτελούν ένδειξη ότι το στρες όχι μόνο σας έχει χτυπήσει την πόρτα, αλλά έχει ήδη εισβάλλει στη ζωή σας.

Πώς να Μειώσετε το Άγχος σε 5 Μόλις Λεπτά

.

Αν αφήσουμε ανεξέλεγκτο το άγχος μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας με πολλούς τρόπους.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μελιτζάνες Γεμιστές με Ρεβίθια Από τον Γιώργο Τσούλη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

οργάνωση
Οργάνωση: 7 «Πριν» και «Μετά» που θα σας Καταπλήξουν