Εργασία σε Bάρδιες: Οι Eπιπτώσεις στην Ψυχική Υγεία

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Εργασία σε Bάρδιες: Οι Eπιπτώσεις στην Ψυχική Υγεία

Η αβεβαιότητα για τα ωράρια εργασίας προκαλεί σοβαρό ψυχολογικό στρες στους εργαζόμενους ηλικίας 18 έως 64 ετών, σύμφωνα με νέα έκθεση του Εθνικού Κέντρου Στατιστικής της Υγείας των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Η Laryssa Mykyta, Ph.D., από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικής της Υγείας, εξέτασε τις διαφορές στα επίπεδα ψυχολογικής δυσφορίας τις τελευταίες 30 ημέρες με βάση τις συνθήκες εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας σε βάρδιες, των διακυμάνσεων των μηνιαίων αποδοχών, της εργασιακής ανασφάλειας και του προγράμματος ευέλικτης εργασίας για εργαζόμενους ενήλικες ηλικίας 18 έως 64 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα δεδομένα ελήφθησαν από την Εθνική Έρευνα για την Υγεία του 2021.

Η Mykyta διαπίστωσε ότι οι πιθανότητες σοβαρού ψυχολογικού στρες ήταν αυξημένες για εργαζόμενους ηλικίας 18 έως 64 ετών που συνήθως εργάζονταν απογευματινή ή νυχτερινή βάρδια ή σε κυλιόμενα ωράρια σε σύγκριση με εκείνους που εργάζονταν την ημέρα(4,8% και 3,9% τοις εκατό, αντίστοιχα, έναντι 2,3%).

Καθώς οι μηνιαίες διακυμάνσεις στις αποδοχές αυξήθηκαν, σημειώθηκε αύξηση και στο ποσοστό των εργαζομένων που αντιμετώπιζαν σοβαρό στρες.Οι εργαζόμενοι που ανέφεραν δυσκολία στο να αλλάξουν το πρόγραμμα εργασίας τους είχαν μεγαλύτερο στρες από εκείνους που ανέφεραν ότι ήταν εύκολο ή κάπως εύκολο να αλλάξουν το πρόγραμμά τους (4,2% έναντι 2,2%).

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο onmed.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλάμα: Τι το Προκαλεί, Πώς Αντιδρά το Σώμα και Γιατί Kλαίνε Σπάνια οι Άντρες

.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει κλάψει τουλάχιστον έστω και μία φορά στην ενήλικη ζωή του.

Η Αντικαταθλιπτική Δράση του Τσαγιού - Ποιο Είδος να Επιλέξετε

.

Εάν το πρωί αναζητάτε τόνωση αλλά παράλληλα θέλετε να προστατέψετε και την ψυχική σας υγεία, αντικαταστήστε τον καφέ με τσάι.

Τα 3 Οφέλη που Προσφέρει το Διάβασμα στην Υγεία (Σωματική και Ψυχική)

.

«Κλείστε» τη μέρα σας με ένα καλό βιβλίο κι ενισχύστε τη σωματική και ψυχική σας υγεία.

Πώς Επηρεάζει το «Εργασιακό Στρες» μια Σχέση

.

Υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους το εργασιακό στρες κάποιου μπορεί να επηρεάσει τον σύντροφό του: μέσω άμεσης διασταύρωσης, έμμεσης διασταύρωσης και κοινών στρεσογόνων παραγόντων.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κοτομπουκιές με Γλυκοπατάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

σφουγγαρίστρα
Μάθετε Πώς Πρέπει να Σφουγγαρίζετε Κάθε Πάτωμα Ανάλογα με το Υλικό του