Πώς να Οργανώσετε την Τέλεια Παιδική Ντουλάπα!

Κατηγορίες: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΠΑΙΔΙ, ΠΑΙΔΙΚΟ

Πώς να Οργανώσετε την Τέλεια Παιδική Ντουλάπα!

Μια παιδική γκαρνταρόμπα μπορεί να οργανωθεί με πολλούς τρόπους. Τι γίνεται, όμως, όταν τα ρούχα των παιδιών αλλάζουν με ρυθμούς πιο γρήγορους και από αυτούς της τεχνολογίας;

Το πιθανότερο είναι να είστε γονείς και το θέμα με την παιδική ενδυμασία θα πρέπει να σας απασχολεί κυρίως για δύο λόγους.

Πρώτον, για οικονομικούς αφού δεν προλαβαίνετε να αλλάζετε ρούχα είτε πρόκειται για αγορά είτε σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που ακολουθείται από την ώρα που ένα ρούχο φορεθεί από ένα παιδί μέχρι να καταλήξει ξανά καθαρό μέσα στη ντουλάπα. Δεύτερον, για λόγους οργάνωσης και μεταλαμπάδευσης της γνώσης σε ότι αφορά την ένδυση των παιδιών.

1. Εποχικός περιορισμός Έχει παρατηρηθεί πως οι παιδικές γκαρνταρόμπες καταλαμβάνουν μεγαλύτερη έκταση από οποιουδήποτε ενηλίκου και αυτό γιατί οι ανάγκες ενός παιδιού αλλά και η σωματική ανάπτυξη του είναι τελείως διαφορετικές από αυτές των ανηλίκων. Ένα παιδί ενός έτους μπορεί να έχει, για παράδειγμα, 20 συνολάκια ρούχων ανά εποχή που μέχρι το τέλος αυτής μπορεί να πολλαπλασιαστούν περισσότερες από δύο φορές. Κρατήστε τον αριθμό των παιδικών ρούχων σε λογικά πλαίσια και μην μπαίνετε σε πειρασμούς. Να θυμάστε πως πολύ σύντομα ότι κι αν πάρετε για το παιδί δεν θα του κάνει.

Ένα ρούχο μπορεί να φορεθεί από ένα παιδί για μερικούς μονάχα μήνες.

Ένα ρούχο μπορεί να φορεθεί από ένα παιδί για μερικούς μονάχα μήνες.

Αυτά είναι τα Μυστικά που θα Βάλουν όλο το Σπίτι σας σε Τάξη!

2. Ενδυματολογική διαδικασία Από μια ορισμένη ηλικία και έπειτα, συνήθως είναι αυτή των τεσσάρων ετών, τα παιδιά έχουν διαμορφώσει το (ενδυματολογικό) στιλ τους και είναι σε φάση τέτοια που μπορούν πλέον από μόνα τους να ανταποκριθούν στη διαδικασία του ντυσίματος. Για να γλιτώσετε από πολλούς παροντικούς αλλά και μελλοντικούς μπελάδες καλό θα είναι να τα διδάξετε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν εύκολα να συνδυάζουν τα ρούχα τους αλλά και το πώς θα μπορούν να κρατούν σε τάξη την ντουλάπα τους. Ένα παιδί σε αυτή την ηλικία ανακαλύπτει ένα νέο κόσμο που στα μάτια του φαντάζει μαγικός. Αυτό σημαίνει πως είναι σε θέση να δοκιμάζει ρούχα ολημερίς, χωρίς σταματημό, κάνοντας όμως τους πιο αστείους συνδυασμούς αλλά και την ντουλάπα να μοιάζει σαν βομβαρδισμένο τοπίο.

Παιδί: Η κοινή λογική (το) προστατεύει

Δείξτε στα παιδιά τον τρόπο να ντύνονται μόνα τους σωστά εφ’ όλης της ύλης.

Δείξτε στα παιδιά τον τρόπο να ντύνονται μόνα τους σωστά εφ’ όλης της ύλης.

Στρατιωτική πειθαρχεία Κρατήστε την παιδική ντουλάπα σε στρατιωτικά πρότυπα. Με αυτό νοείται πως μπορείτε να οργανώσετε την παιδική ντουλάπα ανά είδος αλλά το κυριότερο με συγκεκριμένο αριθμό επ’ αυτών. Αυτό θα σας βοηθήσει σε πολλά επίπεδα με κυριότερο αυτό της οικονομίας. Έχοντας ορίσει ένα συγκεκριμένο αριθμό ανά είδος την επόμενη φορά που θα βγείτε για αγορές θα ξέρετε ποιες είναι οι πραγματικές ενδυματολογικές ανάγκες του παιδιού και δεν θα προβαίνετε σε ανώφελες αγορές. Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε για ψώνια και ένα μπλουζάκι έχει εντυπωσιάσει το παιδί μπορείτε να το ενημερώσετε πως ο αριθμός που του αναλογεί είναι συμπληρωμένος και πως αν θέλει (κι αν εσείς μπορείτε φυσικά) μπορεί να διαλέξει κάτι άλλο από ένα είδος που έχει το περιθώριο να το κάνει, όπως τα εσώρουχα. Έτσι πέραν των υπολοίπων θα μάθετε στο παιδί να εντοπίζει τις πραγματικές ανάγκες του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πριν και Μετά: Δείτε Πώς Μια Ντουλάπα Μεταμορφώθηκε σε Βρεφικό Υπνοδωμάτιο

.

Κι όμως, μια μικρή ντουλάπα μπορεί να φιλοξενήσει ένα ονειρεμένο βρεφικό υπνοδωμάτιο.

Βρεφικό Δωμάτιο: Οι πιο Οικονομικές Ιδέες για να του Δώσετε Απίστευτο Στιλ

.

Όλα όσα πρέπει να προσέξετε για να φτιάξετε το τέλειο βρεφικό δωμάτιο!

7 Πράγματα που Πρέπει να έχει Κάθε Παιδική Ντουλάπα

.

Θέλετε να χωρέσετε όλα τα ρούχα του παιδιού σας σε μια ντουλάπα; Δείτε πώς θα το καταφέρετε.

«Τα παιδιά μου μοιράζονται τον ίδιο χώρο. Πώς μπορώ να διακοσμήσω το εφηβικό τους δωμάτιο;»

.

Μάθετε πώς θα διαμορφώσετε ένα κομψό εφηβικό δωμάτιο που θα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και θα ικανοποιήσει τους μόνιμους ενοίκους του!

Πώς να Ανανεώσετε το Παιδικό Δωμάτιο Χωρίς να Ξοδευτείτε

.

Φτιάξτε το πιο όμορφο παιδικό δωμάτιο για το παιδί σας!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

10 Τips για να Αποκτήσετε το πιο Καθαρό Σπίτι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

νεροχύτη
5 Τρόποι για να Οργανώσετε Άψογα τον Χώρο Κάτω από τον Νεροχύτη της Κουζίνας!