Μικρά Δωμάτια για Μεγάλες Εμφανίσεις

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Μικρά Δωμάτια για Μεγάλες Εμφανίσεις

Δείτε μερικές ιδέες που θα "κλέψουν" τα μικρά δωμάτια και τις διαστάσεις τους κερδίζοντας πόντους υπέρ τους - και φυσικά υπέρ σας.

Σπάστε τα όρια βάφοντας το ταβάνι του δωματίου ίδιο χρώμα με τους τοίχους Το οπτικό αυτό εφέ αυτόματα μεγαλώνει τις διαστάσεις του χωρίς να έχει καμία σημασία η ένταση του χρώματος που έχετε επιλέξει. Οι πιο τολμηροί βάψτε στο ίδιο χρώμα τα σοβατεπί και τα κούφωματα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ορατές διαφορές. Θα διαπιστώσετε ότι οτιδήποτε τοποθετήσετε μέσα σε αυτόν τον χώρο θα δείχνει πιο έντονο, και άρα πιο πολυτελές.

Τip: Μπορείτε να βάψετε το ίδιο χρώμα με τους τοίχους ένα παλιό έπιπλο ή μια παλιομοδίτικη βιβλιοθήκη. Αυτομάτως θα το έχετε αναβαθμίσει αισθητικά και πρακτικά.

Παίξτε με την κλίμακα Ο περισσότερος κόσμος αποφεύγει να τοποθετεί μεγάλα αντικείμενα μέσα σε μικρούς χώρους. Λάθος. Αυτό που πραγματικά χρειάζεται ένα μικρό δωμάτιο για να αναδειχθεί είναι ατμόσφαιρα. Και θα την επιτύχετε μόνο αν επιλέξετε μερικά ογκώδη κομμάτια τα οποία θα συνδυάσετε με άλλα μικρότερα. Για παράδειγμα, σε έναν μικρό τοίχο τοποθετήστε έναν μεγάλο καθρέφτη. Μπορεί οι διαφορές να είναι προφανείς, αλλά όταν μπερδεύετε τις αναλογίες δημιουργείτε την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

thehomeissue_mikra_domatia

Λίγα και μεγάλα έπιπλα σε έναν μικρό χώρο "μπερδεύουν" το μάτι λιγότερο απ' ότι τα πολλά και μικρά αντικείμενα.

Φως και ακόμα περισσότερο φως Δίνει βάθος στον χώρο και δημιουργεί ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό επιστρατεύστε κάθε είδους φωτιστικά -επιδαπέδια, επιτραπέζια ή επιτοίχια.

Τip: Ποτέ μην φωτίζετε υπερβολικά ένα μικρό δωμάτιο, παίξτε με τις σκιές φωτίζοντας σκοτεινές γωνίες του.

shutt_66217666_mkra-dwmatia_1@2x

Μην αμελείτε τον φωτισμό: φυσικό ή τεχνητό φως δημιουργούν ατμόσφαιρα μέσα στον χώρο.

Πολύτιμες αντανακλάσεις Επιφάνειες με γυαλί, μέταλλο και καθρέφτη αντανακλούν το φως ακόμα και σε σημεία που δεν είναι εύκολο να τοποθετήσετε ένα φωτιστικό. Επιπλέον, πάνω ή μέσα στην επιφάνειά του αντικατοπτρίζονται κι άλλα στοιχεία του δωματίου, τα οποία αν αξιοποιήσετε σωστά θα δημιουργήσετε ενδιαφέροντα σύνολα.

Διαλέξτε με προσοχή τα έπιπλα Προτιμήστε κομμάτια με πόδια και λεπτό σκελετό -εμπνευστείτε από τον μοντερνισμό του 50 και του 60- τα οποία δεν «κάθονται» απευθείας στο πάτωμα αλλά στέκονται ψηλότερα και αφήνουν περισσότερο χώρο του δωματίου να φαίνεται.

Μην σκέφτεστε ότι το σπίτι είναι μικρό Αποφασίστε ποιες είναι οι δικές σας ανάγκες, τι σας αρέσει να κάνετε μέσα σε αυτό και αποφασίστε ποια δωμάτια θα αδικηθούν και ποια θα είναι περισσότερο προνομιούχα δανείζοντας τετραγωνικά ή χρήσεις από το ένα στο άλλο. Για παράδειγμα, αν παρά τις συνήθειες της εποχής εσείς δεν μαγειρεύετε, μεταφέρετε το γραφείο σας στο τραπέζι της κουζίνας αφήνοντας χώρο στο υπνοδωμάτιο.

Στα μέτρα σας Μη διστάσετε να φτιάξετε μερικά κομμάτια κατά παραγγελία ακριβώς στα μέτρα σας, αντί να συμβιβαστείτε με τις διαστάσεις που βρίσκετε στην αγορά. Μια τέτοια λύση θα αλλάξει όλη την εικόνα του χώρου σας.

shutt_113810038_2@2x

Προσπαθήστε να φτιάξετε μερικά αντικείμενα ειδικά στα μέτρα του χώρου σας. Έτσι θα διαφέρει πραγματικά.

Κλέψτε την εικόνα υπέρ σας Οι καθαρές, λείες γραμμές βοηθούν το μάτι να γλιστράει από το ένα σημείο στο άλλο δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιδέες για να Δώσετε Περισσότερο Στιλ στο Μικρό σας Σπίτι

.

Κάντε το μικρό σπίτι σας πανέμορφο με αυτές τις έξυπνες και οικονομικές ιδέες διακόσμησης!

Μικρό Δωμάτιο: Τα Tips που θα το Μεγαλώσουν

.

Οποιοδήποτε μικρό δωμάτιο του σπιτιού σας, όπως και τα μικρά παιδιά, πρέπει να το δείτε με τρυφερότητα και εκείνο θα σας το ανταποδώσει.

Ποια Έπιπλα Κάνουν ένα Καθιστικό να Δείχνει Μεγαλύτερο

.

Δείτε πώς θα επιλέξετε σωστά τα έπιπλα για ένα μικρό καθιστικό ώστε να μην καταλαμβάνουν όλο τον χώρο.

Πώς να φροντίσετε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου

.

Δείτε πώς να τα καθαρίσετε εύκολα και οικονομικά τα έπιπλα εξωτερικού χώρου από ξύλο, μέταλλο και γυαλί.

Βασικές Αρχές για Χωροθέτηση Επίπλων

.

Διαβάστε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να σκεφτείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τους χώρους σας και τις βασικές ανθρωπομετρικές διαστάσεις και κατευθύνσεις που θα πρέπει να τηρήσετε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Λάκα Είναι και Γυαλίζει

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Όλες οι Βασικές Κατηγορίες για να Διαλέξετε Επιτραπέζιο Φωτιστικό