Πώς να φροντίσετε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου

Κατηγορίες: OUTDOOR, ΥΛΙΚΑ

Πώς να φροντίσετε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου

Δείτε πώς να τα καθαρίσετε εύκολα και οικονομικά τα έπιπλα εξωτερικού χώρου από ξύλο, μέταλλο και γυαλί.

Θα ακουστεί βαρετό και… παλιομοδίτικο αλλά δεν έχει ανακαλυφθεί (δυστυχώς) κάποιο μαγικό. Συμπέρασμα: Το τακτικό καθάρισμα είναι αυτό που σας βοηθά να διατηρήσετε την καλή κατάσταση των επίπλων σας. Επιπλέον, σας δίνουμε μερικές έξυπνες συμβουλές για να δείτε πώς με μια πιο εντατική φροντίδα – αρχές και τέλος καλοκαιριού και μια-δυο φορές ενδιαμέσως – θα τα διατηρήσετε για πολύ καιρό σαν καινούργια.

Tip: Μάλιστα, αν έχετε τη δυνατότητα στη διάρκεια του χειμώνα να τα αποθηκεύετε σε προστατευμένο μέρος, θα επιμήκυνετε ακόμα περισσότερο τη ζωή τους.

thehomeissue_outdoor furnitureM1

Αν τα έπιπλα σας δεν έχουν υποστεί αδιαβροχοποίηση, θα πρέπει να τα περνάτε κάθε χρόνο ένα χέρι βερνίκι.

ΞΥΛΟ

• Τακτικό καθάρισμα για να φύγουν σκόνες και εύκολοι λεκέδες με ένα βετέξ και ένα διάλυμα υγρού σαπουνιού μέσα σε ζεστό νερό.
• Για πιο απαιτητικούς λεκέδες αναμείξτε 1/4 φλιτζάνι αμμωνία και 2 κ.σ. λευκό ξίδι σε 1 λίτρο ζεστό νερό.
• Προτού χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καθαριστικό, είτε του εμπορίου είτε φυσικό, διαβάστε το έντυπο που συνόδευε την αγορά των επίπλων σας με τις επεξεργασίες έχουν γίνει στο ξύλο και τι πρέπει να αποφεύγετε στον καθαρισμό τους.
• Για τα ξύλα που δεν έχουν επεξεργασία αδιαβροχοποίησης, θα πρέπει να φροντίσετε μια φορά τον χρόνο, αρχές της άνοιξης, να τα τρίβετε και να περνάτε ένα φρέσκο στρώμα βερνίκι.
• Μην ξεχνάτε το συχνό καθάρισμα κάτω από τα έπιπλα, κυρίως στους καναπέδες που μαζεύονται νερά, σκουπίδια, σάπια φύλλα.

Ακόμα και οι παλιές ή παλιομοδίτικες μεταλλικές πολυθρόνες αν τις βάψετε σε ένα φωτεινό χρώμα θα γίνουν της μόδας!

ΜΕΤΑΛΛΟ

• Η οξείδωση, δηλαδή η σκουριά, είναι το πιο κοινό πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν αυτά τα έπιπλα. Προτού κάνετε οτιδήποτε, χρησιμοποιήστε μια γυαλιστική κρέμα για να αφαιρέσετε όση ζημιά είναι εφικτό να αφαιρεθεί. Διαφορετικά, φτιάξτε ένα μείγμα από ίση ποσότητα λευκό ξίδι και νερό και περάστε καλά τις επιφάνειές τους.
• Αποφύγετε χημικά υγρά, όπως αμμωνία, φωσφορικό τρινάτριο – χρησιμοποιείται στις επεξεργασίες μετάλλων –, και αλκαλικά καθαριστικά τα οποία επιδεινώνουν την οξείδωση.
• Πλένετε τακτικά τα έπιπλα από αλουμίνιο για να διατηρήσουν την αρχική λάμψη τους.
• Αφαιρέστε τα σημάδια φθοράς με ένα μαλακό πανί και ένα προϊόν τύπου scrub πολύ απαλό - ζητήστε από ένα κατάστημα με έπιπλα εξωτερικού χώρου.
• Αν το χρώμα έχει φθορές, αφαιρέστε τες με νέφτι και στη βάψτε τα με ένα αντισκωριακό βερνίκι πριν τα βάψετε με μπογιά ανθεκτική στη σκουριά.
• Σφυρήλατα σίδερα, αμμοβολισμένα ή με επεξεργασία powder-coat είναι πολύ ανθεκτικά. Καθαρίστε τα με νερό και πανί.
• Για να διαρκεί περισσότερο χρόνο το καθάρισμα, περάστε τα με μια προστατευτική κρέμα από κερί.

ΓΥΑΛΙ
•  Το απορρυπαντικό για τα πιάτα και γενικώς τα καθαριστικά που χρησιμοποιείτε στις γυάλινες επιφάνειες που υπάρχουν στο σπίτι είναι τα πιο διαδεδομένα καθαριστικά.
• Καθαρίστε τη σκόνη και λεκέδες που έχουν κολλήσει επάνω στο γυαλί με ένα απαλό καθαριστικό, το οποίο δεν θα γδάρει. Στα καταστήματα μπορείτε να αναζητήσετε τις ειδικές βούρτσες για γυάλινες επιφάνειες που δεν… πληγώνουν το υλικό.
• Μετά το καθάρισμα, ψεκάστε τη γάλινη επιφάνεια με ένα λευκό ξίδι για περισσότερη λάμψη και σκουπίστε τη με ένα πανί από microfiber ή χαρτί.
• Μην παραμελείτε τη βάση του τραπεζιού. Καθαρίζετε μια φορά το μήνα ώστε να προλάβετε τυχόν φθορές.
• Επιδιορθώστε μικρά γδαρσίματα με ειδικά προϊόντα που μπορείτε να προμηθευτείτε από καταστήματα με είδη για το αυτοκίνητο. Επίσης, φροντίστε τα πλαίσια που συγκρατούν το γυαλί, ανάλογα με το υλικό τους.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τα Έπιπλα Εξωτερικού Χώρου

.

Ξύλο, μέταλλο ή πλαστικό; Πριν απαντήσετε, μάθετε ποια έπιπλα είναι τα πλέον κατάλληλα για να διεκδικήσουν μια θέση στη βεράντα και τον κήπο σας!

Αυτές Είναι οι Πιο Hot Διακοσμητικές Τάσεις του Καλοκαιριού!

.

6 μοναδικά φρέσκιες τάσεις που υπόσχονται να κάνουν το σπίτι σας κυριολεκτικά καλοκαιρινό!

Επιπλα για εξωτερικές... υποθέσεις

.

Αναβαθμίστε τη ζωή σας και την αισθητική της βεράντας ή του κήπου σας με τις σωστές επιλογές από τικ, μέταλλο, ρατάν και εύχρηστους συνδυασμούς.

Μύρισε πεύκο

.

Το φθινόπωρο και οι αρχές της άνοιξης είναι οι καταλληλότερες εποχές για να μεταφυτέψετε ένα πεύκο. Ας ξαναθυμηθούμε αυτό το πολύτιμο δέντρο, το οποίο επιβιώνει και στη γλάστρα.

Πώς θα Ξαναδώσετε Ζωή στα Έπιπλα Βεράντας (Πριν και Μετά)

.

Είναι απίστευτο πόσο θα μεταμορφωθούν τα έπιπλα της βεράντας σας ακολουθώντας αυτά τα τιπς. Δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε καινούργια έπιπλα ποτέ ξανά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Οικονομικές λύσεις για την κατασκευή πισίνας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Επιπλα για εξωτερικές... υποθέσεις