Βασικές Αρχές για Χωροθέτηση Επίπλων

Κατηγορίες: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Βασικές Αρχές για Χωροθέτηση Επίπλων

Ως νέοι ιδιοκτήτες ενός χώρου, μόλις βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα άδειο δωμάτιο θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν αμέτρητες πιθανότητες όσον αφορά την χωροθέτηση επίπλων. Παρακάτω θα βρείτε μερικές βασικές συμβουλές που θα σας φανούν χρήσιμες όποιες κι αν είναι οι διαστάσεις ή η χρήση του δωματίου που θέλετε να ρυθμίσετε.

Οργάνωση χώρου

  • Εστιάστε στις εισόδους του δωματίου. Έχει πόρτες; Ανοίγουν προς τα μέσα ή προς τα έξω; Αν ανοίγουν προς τα μέσα τότε θα πρέπει να φροντίσετε να ανοίγουν χωρίς να εμποδίζονται από τα έπιπλα σας.
  • Θα χρησιμοποιήσετε αυτό το δωμάτιο ως πέρασμα για ένα άλλο δωμάτιο ή θα είναι ο χώρος που θα φτάνετε για να καθίσετε; Αν περνάτε μέσα από αυτό το δωμάτιο για να οδηγηθείτε σε άλλο χώρο τότε θα πρέπει να έχει εύκολο και πρακτικό σχεδιασμό.
  • Πώς θέλετε να είναι η ατμόσφαιρα σε αυτό το δωμάτιο; Θέλετε να είναι ένα ζεστό και οικείο σημείο του σπιτιού όπου θα χαλαρώνετε ή θέλετε έναν ανοιχτό και ευρύχωρο χώρο; Τα έπιπλα στα «ζεστά» δωμάτια πρέπει να είναι τοποθετημένα σχετικά κοντά το ένα στο άλλο ενώ σε έναν πιο «κρύο» χώρο καλό είναι να έχουν απόσταση μεταξύ τους και να είναι λιγότερα.
  • Θέλετε να τον χρησιμοποιείτε ως χώρο ψυχαγωγίας; Αν ναι, τότε χρειάζεστε ευέλικτες επιλογές  στα έπιπλα σας. Επιπλέον καρέκλες και καθίσματα θα πρέπει να μπορούν να απομακρύνονται από το δωμάτιο και να τα βάζετε ξανά όταν καλείτε φίλους.
Σημασία έχει να οργανώσετε τον χώρο σας σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

Σημασία έχει να οργανώσετε τον χώρο σας σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

Τοποθέτηση επίπλων

  • Ανάμεσα στον καναπέ και τις πολυθρόνες συνηθίζεται μια απόσταση τουλάχιστον 50 cm, αυτό βέβαια το καθορίζετε εσείς ανάλογα με τις ανάγκες της οικογένειάς σας. Αν αισθάνεστε καλύτερα με τις καρέκλες πιο κοντά στους καναπέδες τότε μην διστάσετε να τις βάλετε όπου εσείς κρίνετε ότι θα σας χρησιμεύσουν καλύτερα.
  • Το τραπεζάκι που συνήθως τοποθετούμε μπροστά από τον καναπέ θα πρέπει να έχει απόσταση 20-30 cm από αυτόν. Βέβαια η θέση του θα πρέπει να συμβαδίζει και με το μήκος των ποδιών σας, σε περίπτωση που είστε από αυτούς που θέλουν την απόλυτη χαλάρωση στο καθιστικό τους. Ή είστε ιδιαίτερα ψηλός. Μάθετε, επίσης, όλα όσα αφορούν το coffee table.
  • Για την τηλεόραση υπάρχει η άποψη που λέει ότι θα πρέπει να την τοποθετούμε σε απόσταση τρεις φορές μεγαλύτερη από το πλάτος της οθόνης της. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι καινούργιες τηλεοράσεις βγαίνουν σε πολύ μεγαλύτερα μεγέθη οπότε η διάσταση της οθόνης επί 3 πιθανότατα να φτάσει στο διπλανό δωμάτιο! Αυτοί είναι οι πιο έξυπνοι τρόποι για να "κρύψετε" την τηλεόρασή σας.
Ανάμεσα

Ανάμεσα στον καναπέ και τις πολυθρόνες συνηθίζεται μια απόσταση τουλάχιστον 50 cm!

Τραπεζαρία

  • Στην τραπεζαρία πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 30-40 cm ανάμεσα στις καρέκλες και το τραπέζι, για όταν το χρησιμοποιήσετε. Εάν όμως σαν οικογένεια έχετε την τάση να κάνετε πολλές κινήσεις όταν τρώτε, τότε προσαρμόστε την απόσταση ανάλογα με τις ανάγκες σας.
  • Σε περίπτωση που έχετε καλεσμένους και θέλετε να τους σερβίρετε εσείς, θα πρέπει να φροντίσετε το τραπέζι σας να έχει απόσταση από τον τοίχο τόση ώστε να μπορείτε να κινείστε άνετα μεταφέροντας τα φαγητά, τουλάχιστον 70 cm ανάμεσα στις καρέκλες και τον τοίχο.
f

Στην τραπεζαρία πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 30-40 cm ανάμεσα στις καρέκλες και το τραπέζι, για όταν την χρησιμοποιήσετε.

Όπως θα καταλάβατε αυτές οι συμβουλές περιέχουν αποστάσεις τις οποίες μπορείτε να προσαρμόσετε στις ανάγκες και τις συνήθειες της δικής σας οικογένειας. Ωστόσο να θυμάστε ότι όταν μαζεύεστε με φίλους θα πρέπει να κάνετε κάποιες μικρές αλλαγές που θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των ατόμων που έχετε καλέσει, γιατί αν θέλετε οι φίλοι σας να νιώθουν άνετα θα πρέπει να τους προσφέρετε, εκτός από ζεστή ατμόσφαιρα, και ελευθερία στις κινήσεις τους!

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εύκολα τρικ για να φαίνονται τα δωμάτια μεγαλύτερα! (video)

.

Μάθετε όλα τα μυστικά που θα κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται πιο ευρύχωρο και πιο φωτεινό. Δείτε πώς να διακοσμήσετε καθιστικό, κουζίνα, υπνοδωμάτιο και διάδρομο για να φαίνονται τα δωμάτια μεγαλύτερα.

Ποιο Είναι το Κατάλληλο Τραπέζι για την Τραπεζαρία σας;

.

Δεν αρκεί να σας αρέσει μόνο: το τραπέζι που θα βάλετε την τραπεζαρία σας δίνει στο χώρο σας συγκεκριμένο χαρακτήρα και δυνατότητες ανάλογα με το σχήμα του.

Τραπεζαρία: Τετράγωνη, Μακρόστενη ή Στρογγυλή;

.

Επειδή εκτός από το σχήμα μετράει και το μέγεθος της τραπεζαρίας σας, βρείτε ποια είναι η καταλληλότερη για τον δικό σας χώρο και θα μπουν όλα και όλοι στη θέση τους.

Μικρά Μυστικά Διακόσμησης που θα Μεταμορφώσουν τον Χώρο σας

.

Μερικές απλές συμβουλές θα σας βάλουν στον σωστό δρόμο.

Μικρά Δωμάτια για Μεγάλες Εμφανίσεις

.

Αν το σπίτι σας έχει μικρά δωμάτια, δείτε μερικές ιδέες που κλέβουν τις μικροσκοπικές διαστάσεις του χώρου σας κερδίζοντας πόντους υπέρ του και υπέρ σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βάλτε Σωστά το πιο Δροσερό Χρώμα της Φύσης στο Σαλόνι σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Διακοσμητικές Ιδέες με Άποψη: Μέρος 2ο