Καθιστικό: 4 Εναλλακτικοί Τρόποι για να Συνδυάσετε τις Ταπετσαρίες με… τους Τοίχους

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

Καθιστικό: 4 Εναλλακτικοί Τρόποι για να Συνδυάσετε τις Ταπετσαρίες με… τους Τοίχους

Στα εγχώρια διακοσμητικά δεδομένα η αλήθεια είναι πως οι ταπετσαρίες δεν είναι και τόσο διαδεδομένες όσον αφορά τουλάχιστον την πράξη. Στην ουσία όμως είναι πολύ εύκολες στη χρήση και δίνουν αποτελέσματα μοναδικά σε όποιον χώρο κι αν μπουν. Ειδικότερα για στο χώρο του καθιστικού μπορούν να απογειώσουν απόλυτα τη διακοσμητική του άποψη!

Αν οι ταπετσαρίες σας αρέσουν αλλά διστάζετε να τις εφαρμόσετε σε μια ολόκληρη επιφάνεια τοίχου τότε εδώ θα βρείτε τη λύση καθώς ετοιμάσαμε να σας δείξουμε πως μπορείτε να συνδυάσετε το κλασσικό του εγχρώμου γυμνού τοίχου με ταπετσαρία! Ας δούμε όμως τέσσερις τρόπους που ετοιμάσαμε για να σας προτείνουμε και ελπίζουμε να σας αλλάξουμε γνώμη!

Εάν σας αρέσουν οι σκούρες αποχρώσεις στο καθιστικό δώστε περισσότερο στιλ συνδυάζοντας ένα έντονο χρώμα στο πάνω μέρος του τοίχου με μια ασπρόμαυρη ταπετσαρία με γεωμετρικά σχήματα στο κάτω μέρος αυτού. Το μοτίβο της ταπετσαρίας θα πρέπει να είναι μικρό εφόσον δεν θα μπει σε όλο τον τοίχο αλλά σε μια λωρίδα περιμετρικά του σαλονιού φτάνοντας περίπου μέχρι το ύψος του καναπέ. Για την ένωση των δύο στοιχείων χρησιμοποιήστε ένα διακοσμητικό πηχάκι που θα βοηθήσει στη στιγμή να ομογενοποιηθούν οπτικά το δύο διαφορετικά υλικά στον τοίχο. Ακόμα και σε ένα μικρό σαλόνι η ασπρόμαυρη ταπετσαρία χαμηλά θα βοηθήσει το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος.

Προσθέτοντας στη διακόσμηση του χώρου κάποια αντικείμενα σε έντονη απόχρωση, αντίθετη με αυτή του τοίχου, ο χώρος αμέσως θα αλλάξει και θα φωτιστεί.

Προσθέτοντας στη διακόσμηση του χώρου κάποια αντικείμενα σε έντονη απόχρωση, αντίθετη με αυτή του τοίχου, ο χώρος αμέσως θα αλλάξει και θα φωτιστεί.

Σε ψηλοτάβανα σπίτια η εφαρμογή μιας ταπετσαρίας σε συνδυασμό με το γυμνό του έγχρωμου τοίχου είναι καλύτερα να γίνεται κάθετα. Με αυτό τον τρόπο ο χώρος θα συνεχίσει να δείχνει το πραγματικό του ύψος ενώ θα συνδυάζει το κλασσικό με το μοντέρνο. Η ισορροπία στη διακόσμηση παίζει έναν από τους πρωτεύοντες ρόλους γι’ αυτό καλό θα είναι να τοποθετείτε τα αντικείμενα στο χώρο σας σύμφωνα με αυτό τοποθετώντας τα διακοσμητικά αντικείμενα ανάλογα με το οπτικό τους βάρος. Οι αποχρώσεις του μοτίβου της ταπετσαρίας μπορούν να συνδυαστούν με αυτές των επίπλων με διαφορά μερικών τόνων ενώ θα πρέπει να υπάρχει ένα χρώμα, όπως το λευκό, όπου θα είναι ο συνδετικός κρίκος όλων των χρωμάτων.

Ένας μεγάλος μεταλλικός περίτεχνός καθρέφτης στο κέντρο του τοίχου μπορεί να σπάσει τη μονοχρωμία αυτού και να συνδυαστεί παράλληλα με τα υπόλοιπα διακοσμητικά του χώρου όπως αυτό του φωτιστικού.

Ένας μεγάλος μεταλλικός περίτεχνος καθρέφτης στο κέντρο του τοίχου μπορεί να σπάσει τη μονοχρωμία αυτού και να συνδυαστεί παράλληλα με τα υπόλοιπα διακοσμητικά του χώρου όπως αυτό του φωτιστικού.

Πώς να Επιλέξετε Εύκολα τα Κατάλληλα Έπιπλα για το Καθιστικό σας

Υπάρχουν στιγμές που η διακόσμηση του τοίχου με κλασσικά κάδρα και έργα Τέχνης μοιάζει κουραστική και συνηθισμένη. Μια εναλλακτική αυτών αλλά και ένας υπέροχος συνδυασμός βαμμένης επιφάνειας και τοίχου μπορεί να είναι η δημιουργία ενός πλαισίου που μέσα του θα υπάρχει μία ήσυχη και ταυτόχρονα ζωντανή ταπετσαρία. Δημιουργήστε ένα πλαίσιο στον τοίχο σας με διακοσμητικά οροφής (δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε γύψινα καθώς υπάρχουν και αυτά από φελιζόλ που είναι πιο οικονομικά) από αρκετά χαμηλά μέχρι και ενάμιση φορές περίπου πάνω από τον καναπέ σας και γεμίστε το με μια ταπετσαρία. Στην ίδια απόχρωση με την ταπετσαρία βάλτε και κάποια ακόμη διακοσμητικά στοιχεία στο χώρο σας όπως αυτά των μαξιλαριών του καναπέ.

Με αυτή την επέμβαση του πλαισίου στον τοίχο σας θα μπορείτε να ανανεώνετε την ταπετσαρία κάθε φορά που έρχεται η ώρα των αλλαγών της διακόσμησης όπως θα κάνατε και με έναν πίνακα.

Με αυτή την επέμβαση του πλαισίου στον τοίχο σας θα μπορείτε να ανανεώνετε την ταπετσαρία κάθε φορά που έρχεται η ώρα των αλλαγών της διακόσμησης όπως θα κάνατε και με έναν πίνακα.

Ένας Εκπληκτικός Συνδυασμός Χρωμάτων για Κάθε Δωμάτιο!

Οι μεταλλικές λεπτομέρειες σε μια ταπετσαρία επενδυμένη πάνω σε μια εσοχή ενός τοίχου που χρησιμοποιείται ως χώρος γραφείου μέσα στο καθιστικό μπορεί με τη λάμψη της να αναδείξει περισσότερο το χώρο και να σας κάνει να θέλετε να το επιδείξετε από το να τον κρύψετε. Επιλέξτε το κύριο χρώμα της ταπετσαρίας να είναι ίδιο με αυτό του τοίχου έτσι ώστε να μοιάζει με συνέχεια αυτού. Το γκρι είναι μια εξαιρετική επιλογή ειδικότερα για φωτεινούς χώρους. Ο συνδυασμός χρυσού και ασήμι είναι ότι πιο μοντέρνο αυτή τη στιγμή. Κρατήστε το ασήμι για την ταπετσαρία και το χρυσό για το φωτιστικό και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες του γραφείου.

Βάλτε στον τοίχο με την ταπετσαρία κάδρα χρυσού πλαισίου με μεγάλο λευκό πασπαρτού και θέματα ανάλογου ύφους με το υπόλοιπο του χώρου.

Βάλτε στον τοίχο με την ταπετσαρία κάδρα χρυσού πλαισίου με μεγάλο λευκό πασπαρτού και θέματα ανάλογου ύφους με το υπόλοιπο του χώρου.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

9 Ιδέες για να Κάνετε το Σπίτι σας (Κυριολεκτικά) Καλοκαιρινό!

.

Χαρίστε μια νότα καλοκαιριού στο σπίτι σας με αυτές τις 9 οικονομικές και φρέσκες ιδέες.

9 Δωμάτια που Συνδυάζουν Μοναδικά το Λευκό με το Μπλε

.

Υπέροχοι συνδυασμοί για το υπνοδωμάτιο με άρωμα καλοκαιριού και Ελλάδας.

Οι 5 πιο Ροζ Αποχρώσεις του Γκρι στο Καθιστικό σας

.

Συνδυασμός γκρι – ροζ: Η επιτομή της χαλαρότητας και της δροσιάς!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Με Αυτά τα Tips θα Αργήσει Πολύ να Επιστρέψει η Σκόνη στο Σπίτι σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πριν και Μετά: Η Εκπληκτική Αναγέννηση Ενός Καθιστικού