Ταπετσαρίες: Δείτε πώς Μπορούν να Μεταμορφώσουν το Καθιστικό σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

Ταπετσαρίες: Δείτε πώς Μπορούν να Μεταμορφώσουν το Καθιστικό σας

Είναι στιγμές που τα χρώματα στους τοίχους σταματούν να μας γεμίζουν και η αλλαγή  μας φαίνεται μια επίπονη διαδικασία. Δεν είναι όμως όλα τόσο δύσκολα όσο θέλουμε να τα βλέπουμε. Υπάρχουν τρόποι για να αλλάξουμε την εικόνα των τοίχων μας δια… της υφής!

Οι ταπετσαρίες είναι μια ιδιαίτερη και μοντέρνα επιλογή για τους τοίχους ενώ το κόστος της τοποθέτησής της δεν είναι απαγορευτικό. Αν θέλετε να κάνετε την αλλαγή σας εναλλακτικά τότε η καλύτερη επιλογή είναι οι ταπετσαρίες και δε αυτές που παρουσιάζουν ή πραγματικά έχουν μια ξεχωριστή υφή.

Πολύ ιδιαίτερες, ειδικότερα για το καθιστικό, είναι οι 3D ταπετσαρίες που θα διακοσμήσουν αυτόματα όχι μόνο όλο τον τοίχο αλλά και μεγάλο μέρος του υπόλοιπου χώρου μιας και στο μάτι το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό. Οι υφασμάτινες ταπετσαρίες ή ταπετσαρίες φτιαγμένες από υλικά όπως το μπαμπού έχουν μια ξεχωριστή αισθητική που τις κάνει να ξεχωρίζουν αμέσως.

Εάν ο χώρος σας είναι μικρός προτιμήστε μία λευκή που θα δώσει στιλάτο αποτέλεσμα χωρίς να σας μειώσει το χώρο αντίθετα εάν θέλετε κάποια σε έντονη απόχρωση προτιμήστε λιγότερα και μονόχρωμα διακοσμητικά στο χώρο.

Εάν ο χώρος σας είναι μικρός προτιμήστε μία λευκή που θα δώσει στιλάτο αποτέλεσμα χωρίς να σας μειώσει το χώρο. Αντίθετα εάν θέλετε κάποια σε έντονη απόχρωση προτιμήστε λιγότερα και μονόχρωμα διακοσμητικά στο χώρο.

Μια ταπετσαρία με γεωμετρικά διακριτικά μοτίβο σε μικρό μέγεθος θα μπορούσε να ντύσει μια εσοχή σε ένα καθιστικό. Καλό θα ήταν στην περίπτωση αυτή να αποφύγετε να βάλετε ογκώδη έπιπλα μπροστά από μια τέτοια επίτοιχη διακόσμηση. Αντίθετα, μπορείτε να βάλετε ένα ράφι και έναν καθρέφτη τα οποία θεωρούνται αρκετά για να παραμείνει η ταπετσαρία ως το κεντρικό στοιχείο του τοίχου αυτού. Το μικρό σε μέγεθος μοτίβο θα δώσει βάθος στο χώρο και αμέσως οι διαστάσεις του θα λάβουν άλλα μέτρα.

Τα έπιπλα μπροστά από μια τέτοια ταπετσαρία μπορούν χρωματικά να είναι ανεξάρτητα. Μπορείτε όμως να δώσετε έκφανση στις μεταλλικές επιφάνειες ενός φωτιστικού όπως αυτού της φωτογραφίας.

Τα έπιπλα μπροστά από μια τέτοια ταπετσαρία μπορούν χρωματικά να είναι ανεξάρτητα. Μπορείτε όμως να δώσετε έμφαση στις μεταλλικές επιφάνειες ενός φωτιστικού όπως αυτού της φωτογραφίας.

Βάψτε το Σπίτι Μόνοι σας: 7 Κόλπα για να το Κάνετε... Παιχνιδάκι

Αν είστε λάτρεις των vintage πραγμάτων, που επιστρέφουν από τα παλιά, τότε η επιλογή μιας  ασπρόμαυρης χειροποίητης ταπετσαρίας με τη μορφή εφημερίδας είναι ιδανική καθώς η αλλαγή αυτή στο χώρο σας θα δώσει αμέσως ένα σοφιστικέ ύφος. Η συγκεκριμένη ταπετσαρία θεωρείται ιδανική για τον τοίχο ενός γραφείου που βρίσκεται μέσα στο καθιστικό. Καλό θα είναι να επιμεληθείτε επί των όσων αναγράφονται σε αυτή καθώς σίγουρα δε θα θέλατε να περιέχει λάθος μηνύματα ή κάτι που δεν θα έρχεται σε συνάρτηση με τα προσωπικά σας πιστεύω. Για την τοποθέτηση των φύλλων εφημερίδας στον τοίχο σας θα χρειαστεί να αγοράσετε γλουτολίνη (μια κόλλα για ταπετσαρία που χρησιμοποιείται και στην αφισοκόλληση) με την οποία στη συνέχεια θα κάνετε ένα διάλυμα με νερό (σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία). Τέλος, για την εφαρμογή θα βάλετε μία μικρή ποσότητα του διαλύματος στη μια πλευρά της εφημερίδας θα την τοποθετήστε πάνω στον τοίχο και θα περάσετε άλλη μια φορά την κόλλα από την άλλη πλευρά για να σταθεροποιήσετε το φύλλο. Για να τη βγάλετε δε θα αντιμετωπίσετε ιδιαίτερο πρόβλημα καθώς βγαίνει εύκολα με λίγο νερό.

Αν είστε λάτρεις των βίντατζ πραγμάτων που επιστρέφουν από τα παλιά τότε η επιλογή μιας ασπρόμαυρης handmade ταπετσαρίας με τη μορφή εφημερίδας είναι ιδανική καθώς η αλλαγή αυτή στο χώρο σας θα δώσει αμέσως ένα σοφιστικέ ύφος. Η συγκεκριμένη ταπετσαρία θεωρείται ιδανική για τον τοίχο ενός γραφείου που συνευρίσκεται μέσα στο καθιστικό. Καλό θα είναι να επιμεληθείτε επί των όσων αναγράφονται σε αυτή καθώς σίγουρα δε θα θέλατε να περιέχει λάθος μηνύματα ή κάτι που δεν θα έρχεται σε συνάρτηση με τα προσωπικά σας πιστεύω. Για την τοποθέτηση των φύλλων εφημερίδας στον τοίχο σας θα χρειαστεί να αγοράστε γλουτολίνη (μια κόλλα για ταπετσαρία που χρησιμοποιείται και στην αφισοκόλληση) με την οποία στη συνέχεια θα κάνετε ένα διάλυμα με νερό (σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία). Τέλος, για την εφαρμογή θα βάλετε μία μικρή ποσότητα του διαλύματος στη μια πλευρά της εφημερίδας θα την τοποθετήστε πάνω στον τοίχο και περάσετε άλλη μια φορά την κόλλα από την άλλη πλευρά για να σταθεροποιήσετε το φύλλο. Για να τη βγάλετε δε θα αντιμετωπίσετε ιδιαίτερο πρόβλημα καθώς βγαίνει εύκολα με λίγο νερό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα εφημερίδων της τρέχουσας επικαιρότητας ή να αναζητήσετε παλαιότερες εκδόσεις που θα βρείτε σε παλαιοπωλεία και βιβλιοπωλεία με παλιές εκδόσεις βιβλίων.

Διαβάστε ακόμα:

Αν πάλι αγαπάτε τα χρώματα και είστε λάτρεις της διαφορετικότητας τότε δεν έχετε από το να ντύσετε μια ολόκληρη επιφάνεια τοίχου του καθιστικού σας με μια σκηνή κόμιξ εμπνευσμένη από το ρεύμα της pop art. Μια τέτοια επιλογή δε έχει ιδιαίτερες διακοσμητικές δεσμεύσεις καθώς η υπερβολή είναι η πραγματικότητα. Οι κυψέλες της ταπετσαρίας αυτής δίνουν την αίσθηση πως πρόκειται για διάτρητη απεικόνιση ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε, ανεξαρτήτου όγκου, έπιπλο θέλετε μπροστά από τέτοιου είδους ταπετσαρίες καθώς και οποιουδήποτε σχεδιασμού.

Ότι κι αν χρησιμοποιήσετε ως έπιπλο μπροστά από μια τέτοια ταπετσαρία δεν θα μπορέσει να κλέψει τα βλέμματα γι’ αυτό καλό θα είναι να επιλέξετε ουδέτερα ή ήσυχα χρώματα και σχέδια για να μη γίνει η υπερβολή καταστροφική.

Ότι κι αν χρησιμοποιήσετε ως έπιπλο μπροστά από μια τέτοια ταπετσαρία δεν θα μπορέσει να κλέψει τα βλέμματα γι’ αυτό καλό θα είναι να επιλέξετε ουδέτερα ή ήσυχα χρώματα και σχέδια για να μη γίνει η υπερβολή καταστροφική.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαιρινή Ανανέωση: 7 Ιδέες Για Ανάλαφρη Διακόσμηση Με Ελάχιστα Χρήματα!

.

Λίγη μπογιά και μερικές έξυπνες αλλαγές θα φέρουν στο σπίτι σας καλοκαιρινό αέρα χωρίς να χαλάσετε του κόσμου... τα χρήματα!

Αυτές Είναι οι Πιο Hot Διακοσμητικές Τάσεις του Καλοκαιριού!

.

6 μοναδικά φρέσκιες τάσεις που υπόσχονται να κάνουν το σπίτι σας κυριολεκτικά καλοκαιρινό!

Βάλτε το Πιο Καλοκαιρινό Χρώμα στο Σπίτι σας!

.

Το πιο φρέσκο χρώμα θέλει αυτό το καλοκαίρι να μπει σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.

Δείτε 6 Πράγματα με τα Οποία Μπορείτε να Διακοσμήσετε τον Τοίχο σας!

.

Κάντε τους τοίχους του σπιτιού σας σούπερ καλοκαιρινούς με μερικές ιδιαίτερες διακοσμητικές προτάσεις!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αντικολλητικό Τηγάνι: Tips για να το Προστατεύσετε και να Παρατείνετε τον Χρόνο Ζωής του

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δείτε πως θα Φτιάξετε ένα Υπνοδωμάτιο Διαχρονικό και Ατμοσφαιρικό που δεν θα σας Κουράσει Ποτέ