Η Martha Stewart σας Αποκαλύπτει τα Μεγάλα Λάθη Διακόσμησης που Κάνετε στο Σαλόνι σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

Η Martha Stewart σας Αποκαλύπτει τα Μεγάλα Λάθη Διακόσμησης που Κάνετε στο Σαλόνι σας

Αυτά είναι τα 4 βασικά λάθη που κάνετε στη διακόσμηση του σαλονιού σας σύμφωνα με τη Martha Stewart.

Αν νομίζετε πως τα κάνετε όλα σωστά είστε πολύ γελασμένοι. Υπάρχουν λεπτομέρειες τις οποίες πρέπει να προσέξετε για να μπορέσει το σαλόνι σας να γίνει λειτουργικό για εσάς και την οικογένειά σας. 

Αποστάσεις Πόσες φορές έχει χρειαστεί να μετακινήσετε κάποιο αντικείμενο (σκαμπό, καρέκλα, coffee table) για να περάσετε; Αν η απάντηση είναι πολλές, τότε σίγουρα θα έχετε τοποθετήσει λάθος τα έπιπλα στο σαλόνι σας. Η Martha Stewart προτείνει όλοι οι διάδρομοι (τα περάσματα) να έχουν πλάτος περίπου ένα μέτρο για να μπορείτε να περνάτε άνετα μέσα από αυτά και μισό μέτρο να είναι οι αποστάσεις ανάμεσα σε καναπέδες και coffee tables. Από την άλλη μεριά αν θέλετε να κάνετε τον χώρο σας πιο οικείο και φιλόξενο θα πρέπει να απομακρύνετε τα έπιπλά σας από τους τοίχους έστω και λίγο έτσι ώστε να είναι όλα πιο κοντά μεταξύ τους.

Μάθετε εδώ πώς να διαλέξετε τη σωστή διάταξη επίπλων για το καθιστικό σας.

thehomeissue_saloni01

Φροντίστε να αλλάξετε θέση στα έπιπλά σας αν πέφτει πάνω τους απευθείας το φως του ήλιου.

Φωτισμός Το τι είδους φωτισμό θα χρησιμοποιήσετε σε κάθε μέρος του σαλονιού σας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ο φωτισμός του σαλονιού πρέπει να είναι «ευέλικτος» ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνετε σε κάθε σημείο του. Δεν μπορείτε να διαβάσετε ή να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια με ζεστό, χαλαρό, απαλό φωτισμό ο οποίος είναι ιδανικος για χαλάρωση μετά το φαγητό. Όπως, επίσης, δεν μπορείτε να δείτε ταινία στην τηλεόραση με πολύ δυνατά φώτα τα οποία κάνουν τη χαλάρωση αδύνατη. Επιλέξτε μικρά φωτιστικά για τις γωνιές που συνηθίζετε να διαβάζετε.

Φωτισμός: 5 Συνηθισμένα Λάθη που Κάνουμε στο Σπίτι.

thehomeissue_saloni02

Ο σωστός φωτισμός παίζει μεγάλο ρόλο και εξαρτάται από το τι σας αρέσει να κάνετε σε κάθε γωνιά του σαλονιού σας.

Χρώμα επίπλων Το ξέρατε ότι ξεβάφετε τα έπιπλά σας χωρίς να το καταλαβαίνετε; Σκεφτείτε πόσο μπορεί ο φυσικός φωτισμός που έρχεται απ’ έξω να κάνει τα έπιπλα, τα βιβλία και τον ηλεκτρονικό σας εξοπλισμό σας να ξεθωριάσει. Το ύφασμα από τους καναπέδες θα ξεθωριάσει με την απευθείας έκθεση στον ήλιο ενώ το ίδιο θα συμβεί με τα έργα τέχνης σας αν δεν τα περάσετε με κάποιο ειδικό υλικό που θα τα προστατεύει από τις ηλιακές ακτινοβολίες. Καλό είναι να αποθηκεύετε τα βιβλία και τα DVD σας σε σημεία που δεν εκτίθενται απευθείας στον ήλιο. Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε θέσεις στα πιο ευαίσθητα έπιπλά σας έτσι ώστε να μην ξεθωριάζουν.

Προστατευτείτε από τις υψηλές θερμοκρασίες και τις βλαβερές ακτινοβολίες του ήλιου βρίσκοντας ποια είναι η σωστή τέντα για εσάς!

thehomeissue_saloni03

Διακοσμείτε το σαλόνι σας όπως σας αρέσει χωρίς να σκέφτεστε τι θα πουν οι άλλοι.

Διακοσμείτε για τον εαυτό σας και όχι για τους άλλους Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάτε. Το σαλόνι δεν υπάρχει για να το χαίρονται οι άλλοι. Υπάρχει για να το χαλαρώνετε εσείς σε αυτό και να το χαίρεστε διακοσμώντας το με το προσωπικό σας γούστο. Φτιάξτε τον χώρο σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να κάνετε σε αυτό όλα όσα θέλετε να κάνετε, να διαβάζετε, να παίζετε και να βλέπετε ταινίες.

Πηγή: marthastewart.com 

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καθιστικό: Διακόσμηση που Ταιριάζει σε Κάθε Εποχή του Χρόνου

.

Καθιστικό διακοσμημένο για όλες τις εποχές του χρόνου.

6 Μικρά Σημεία στο Σπίτι σας που Πάντα Ξεχνάτε να Διακοσμήσετε

.

Αυτά είναι τα 6 μικρά σημεία μέσα στο σπίτι που ξεχνάτε να διακοσμήσετε.

Άσχημη Διακόσμηση: Οι Χειρότερες Ιδέες για τον Χώρο σας

.

Υπάρχουν μερικά κραυγαλέα λάθη που θα καταστρέψουν τις προσπάθειές σας για ένα όμορφο σπίτι. Δείτε μερικές από τις χειρότερες ιδέες που βγήκαν ποτέ στη διακόσμηση.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μειώστε τον Χρόνο Σφουγγαρίσματος στον Μισό!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Διακοσμήστε Πανέξυπνα το Ενοικιαζόμενο Σπίτι σας με ΑΥΤΑ τα Κολπάκια