Καθιστικό: 5 Ιδέες με Χρώμα για να Δώσετε Ζωή στους Τοίχους

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

Καθιστικό: 5 Ιδέες με Χρώμα για να Δώσετε Ζωή στους Τοίχους

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην διακόσμηση ενός χώρου είναι η απόχρωση των τοίχων. Πολλές φορές εγκλωβιζόμαστε στα συνηθισμένα ή στην προσπάθεια μας να κάνουμε τη διαφορά πέφτουμε σε παγίδες. Αν θέλετε λοιπόν να διαφέρετε με τρόπο μοναδικό και ασφαλή τότε διαλέξτε μια από τις παρακάτω προτάσεις και εφαρμόστε την στο καθιστικό σας.

Τα ψηλοτάβανα σπίτια χρειάζονται διακοσμητικά στοιχεία μεγαλύτερων διαστάσεων στους τοίχους έτσι ώστε να υπάρχει σωστή αναλογία μεταξύ αντικειμένων και περιβάλλοντος. Αυτό τι περισσότερες φορές σημαίνει και περισσότερα έξοδα. Υπάρχουν όμως τρόποι για να κάνετε οικονομικά τις αλλαγές σας χωρίς καμία έκπτωση στις επιθυμίες σας. Μια οικονομική λύση είναι να βάψετε διαγώνια μία επιφάνεια τοίχου σας και να αλλάξετε αμέσως την εικόνα του καθιστικού σας. Τοποθετήστε διαγώνια μια μπλε χαρτοταινία (είναι προτιμότερη από την κοινή χαρτοταινία γιατί ξεκολλάει πανεύκολα χωρίς να τραβάει το χρώμα από τον τοίχο) και βάψτε με ένα έντονο χρώμα το κομμάτι πάνω από την χαρτοταινία ενώ κρατήστε μία πιο ήσυχη απόχρωση για το κάτω μέρος. Εάν το καθιστικό σας δεν είναι ιδιαίτερα ψηλοτάβανο τότε κάντε το ίδιο πράγμα με μία διαφορά! Τοποθετήστε πίσω από τον καναπέ ένα ορθογώνιο καθρέφτη για να διπλασιάσει αμέσως «ψευδαισθητικά» το χώρο σας.

Χρώμα στο Ταβάνι: Η Νέα Τάση που Ήρθε για να Μείνει!

Κρατήστε σε ήσυχους χρωματικούς τόνους και τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου και αφήστε τη διαγώνιο διχρωμία του τοίχου να ξεχωρίσει.

Κρατήστε σε ήσυχους χρωματικούς τόνους και τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου και αφήστε τη διαγώνιο διχρωμία του τοίχου να ξεχωρίσει.

Βάψτε το τοίχο σας διακεκομμένα σε δύο αποχρώσεις και τρεις διαστάσεις του ορίζοντα! Διακοσμήστε χρωματικά τον τοίχο περιορίζοντας μια συγκεκριμένη περιοχή του περιμετρικά του καθιστικού. Χρησιμοποιήστε μια ανοιχτή απόχρωση όπως αυτή του γαλάζιου για την μεγαλύτερη επιφάνεια που θα βάψετε και για τη μικρότερη κρατήστε το λευκό. Βάψτε τον χώρο αφήνοντας εξαρχής μια λωρίδα λευκή, περίπου 80 με 100 εκατοστά στο κέντρο του συνολικού ύψους του τοίχου. Αν θέλετε να διακοσμήσετε περισσότερο τους τοίχους σας κάντε το μόνο στην λευκή λωρίδα που βρίσκεται στη μέση. Εάν βάλετε κάδρα επιλέξτε λευκό πλαίσιο για ένα απόλυτα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Προσέξτε να μην υπερβάλετε στα αντικείμενα που θα τοποθετήσετε στους τοίχους έτσι ώστε ως θεατής να μην κουράζετε το βλέμμα σας από την υπερβολή.

Προσέξτε να μην υπερβάλλετε στα αντικείμενα που θα τοποθετήσετε στους τοίχους έτσι ώστε ως θεατής να μην κουράζετε το βλέμμα σας από την υπερβολή.

Διακοσμήστε το Σαλόνι σας με Αξεσουάρ που Κοστίζουν Λιγότερο από 20 Ευρώ

Με την ίδια λογική των δύο αποχρώσεων και των τριών διαστάσεων μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα με εξαίσια αισθητική. Κρατήστε το περβάζι των τοίχων λευκό αλλά και τα 80 εκατοστά των υψηλότερων σημείων των τοίχων σε λευκή απόχρωση και γεμίστε το κενό με ένα ζωντανό χρώμα όπως αυτό του γαλάζιου της Καραϊβικής. Μπορείτε στο επάνω σημείο των χρωματικών ενώσεων να περάσετε ένα πηχάκι εξίσου σε λευκή απόχρωση για να κάνετε αισθητή τη διαφορά της αποδόμησης του χρώματος του τοίχου. Για τα διακοσμητικά στοιχεία που θα τοποθετήσετε πάνω στον τοίχο αλλά και μπροστά από αυτόν επιλέξτε το λευκό ως χρώμα των αντικειμένων.

Greek Blue: Το Χρώμα που έχει Γίνει Ανάρπαστο σε όλο τον Κόσμο

Αν το περβάζι σας είναι μικρότερο από αυτό της φωτογραφίας βάψτε με χρώμα περισσότερους πόντους του τοίχου για να ολοκληρώσετε το έργο σας.

Αν το περβάζι σας είναι μικρότερο από αυτό της φωτογραφίας βάψτε με χρώμα περισσότερους πόντους του τοίχου για να ολοκληρώσετε το έργο σας.

Σαλόνι: Όλα Όσα Χρειάζεται για να Γίνει Σούπερ Πολυτελές

Οι τόσο φαρδιές χρωματικές ρίγες δεν έχουν όμως θέση στους τοίχους  μόνο σε οριζόντια διάταξη. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και σε κάθετη και μάλιστα δίνοντας τα πιο ανατρεπτικά αποτελέσματα. Αν ο χώρος σας είναι τετράγωνος αυτή η επιλογή θα σας δικαιώσει καθώς θα τον κάνει να μοιάζει μακρόστενος ενός στην πραγματικότητα δεν είναι. Χωρίστε τον χώρο σε τρία ίσα μέρη και βάψτε τη μεσαία λωρίδα σε ένα χρώμα της επιλογής σας ενώ κρατήστε το λευκό για τα υπόλοιπα δύο μέρη. Όταν λέμε όμως όλο τον χώρο εννοούμε συμπεριλαμβανομένου του ταβανιού και του πατώματος και όχι μόνο του τοίχου. Φροντίστε το λευκό και η απόχρωση που διαλέξατε να είναι οι μοναδικές αποχρώσεις του χώρου. Σε αυτή την περίπτωση το κάθε χρώμα έχει τη θέση του και δεν θα πρέπει να μπερδεύονται μεταξύ τους.

Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα επιπλέον χρώμα, όπως για παράδειγμα το καφέ ή το μαύρο, ως συνδετικός κρίκος των δύο που έχετε χρησιμοποιήσει και αυτό μονάχα για μικρές λεπτομέρειες.

Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα επιπλέον χρώμα, όπως για παράδειγμα το καφέ ή το μαύρο, ως συνδετικός κρίκος των δύο που έχετε χρησιμοποιήσει και αυτό μονάχα για μικρές λεπτομέρειες.

Πρωτότυπες Ιδέες για να Φυλάτε το Ποδήλατο Μέσα στο Σπίτι

Όπως με τα τατουάζ στο σώμα έτσι και με τους τοίχους μπορείτε να εκφράσετε μερικές χρωματικές καλλιτεχνικές ανησυχίες και αντί πινάκων να σχεδιάζετε σε μία μονόχρωμη επιφάνεια κάποια γεωμετρικά σχήματα. Πολύ εύκολα με τη βοήθεια της μπλε  χαρτοταινίας μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ορίζοντας την περιοχή που θέλετε να ζωγραφίσετε και περνώντας το κάθε χρώμα μέσα σε αυτές. Προτιμήστε να το δημιουργήσετε σε μία επιφάνεια τοίχου πάνω και πίσω από κάποιο έπιπλο. Πρωτοτυπήστε και τονίστε το φωτιστικά αλλά αντί για ένα επιτραπέζιο φωτιστικό κρεμάστε από το ταβάνι με μια αλυσίδα μια λάμπα γλόμπο.

Μια τέτοια δημιουργία θα είναι πολύ ωραία πάνω από μια κονσόλα.

Μια τέτοια δημιουργία θα είναι πολύ ωραία πάνω από μια κονσόλα.

Διαβάστε εκατοντάδες άρθρα που θα σας λύσουν κάθε απορία για το χρώμα πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακόμα και η πιο Μονότονη Διακόσμηση Μπορεί να Αλλάξει με Μια Μόνο Κίνηση

.

Οι περισσότεροι αναρωτιούνται πώς θα μπορούσαν να δώσουν -διακριτικά- ζωή σε έναν χώρο όπου κυριαρχεί το λευκό χρώμα. Δείτε πώς θα τα καταφέρετε.

6 Χρήσιμα Tips για να Διακοσμήσετε το Πρώτο σας Σπίτι

.

Μια λίστα για να μετατρέψετε το πρώτο σας σπίτι στο χώρο των ονείρων σας.

4 Υπέροχοι Τρόποι για να Διακοσμήσετε το πιο Μικρό Χολ

.

Ακόμη και ο πιο μικρός χώρος του σπιτιού μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα μικρό αστέρι.

Γρήγορο DIY: Φτιάξτε ένα Φανταστικό Κεφαλάρι για το Κρεβάτι σας!

.

Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι περιπετειώδες στο κρεβάτι - κι εννοούμε να φτιάξετε ένα μοναδικό καινούργιο κεφαλάρι με τα χεράκια σας.

9 Δωμάτια που Συνδυάζουν Μοναδικά το Λευκό με το Μπλε

.

Υπέροχοι συνδυασμοί για το υπνοδωμάτιο με άρωμα καλοκαιριού και Ελλάδας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έτσι θα Εξαφανίσετε τη Μυρωδιά του Κρεμμυδιού από τα Χέρια σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δείτε πως θα Μάθετε αν το Ψυγείο σας Δουλεύει Σωστά στο Πι και Φι!