Φέρτε την Πολυτέλεια στο Σαλόνι σας Χωρίς να Ξοδευτείτε

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

Φέρτε την Πολυτέλεια στο Σαλόνι σας Χωρίς να Ξοδευτείτε

Ονειρεύεστε ένα σαλόνι τόσο στιλάτο και μοντέρνο όσο αυτά που υπάρχουν στα διάσημα σπίτι του Χόλυγουντ, αλλά δεν έχετε τα χρήματα για κάτι τέτοιο; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Αρκούν μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να αποφύγετε και τι να επιδιώξετε ώστε να φέρετε την πολυτέλεια στον χώρο σας.

Ναι Επιλέξτε έπιπλα σε λεπτές γραμμές που δεν έχουν μεγάλο όγκο στο χώρο και φαίνονται πιο σικάτα. Το ανοιχτό γκρι, το λευκό, και οι μαύρες πινελιές είναι ο τέλειος συνδυασμός για ένα πολύ μοντέρνο αποτέλεσμα. Για γρήγορη ανανέωση μπορείτε να ρίξετε ένα ριχτάρι στον καναπέ εάν ο καναπές που ήδη έχετε είναι σε σκούρα απόχρωση.

Όχι Μην βάλετε τα σκούρα χρώματα σε μεγάλες επιφάνειες όπως ο καναπές γιατί θα φαίνεται πολύ βαρύ, αλλά κρατήστε τα ως πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία στον χώρο.

thehomeissue_whitesofa

Το ανοιχτό γκρι, το λευκό, και οι μαύρες πινελιές είναι ο τέλειος συνδυασμός για ένα πολύ μοντέρνο αποτέλεσμα.

Ναι Για να ένα σπίτι ξεκούραστο στο μάτι βάψτε σε μια ανοιχτή εκρού απόχρωση όλους τους τοίχους περιμετρικά και αφήστε το ταβάνι λευκό για να μην μειώσετε οπτικά το ύψος, αλλά αντιθέτως να φαίνεται ο χώρος ψηλότερος.

Όχι Μην βάψετε κανένα τοίχο σε σκούρα απόχρωση ή σε άλλο χρώμα. Είναι σημαντικό να μην τμηματοποιήσετε το σπίτι αλλά να υπάρχει συνοχή στον χώρο.

thehomeissue_brightwalls

Αφήστε το ταβάνι λευκό για να μην μειώσετε οπτικά το ύψος.

Ναι Για να δώσετε χρώμα στο χώρο θα βάλετε λίγα διακοσμητικά στοιχεία με χρώμα και είναι προτιμότερο να βασιστείτε σε ένα χρώμα που θα το βάλετε σε διάφορες επιφάνειες. Ιδανικά τοποθετήστε χρωματιστά μαξιλάρια για να δώσετε φως στις σκούρες πολυθρόνες.

Όχι Μην βάλετε μοτίβα στον χώρο. Κρατήστε τη διακόσμηση σε χαμηλούς τόνους για ένα ντελικάτο σαλόνι με στιλ.

thehomeissue_colourpillows

Τοποθετήστε χρωματιστά μαξιλάρια για να δώσετε φως.

Ναι Τοποθετήστε ένα μικρό τραπεζάκι ανάμεσα στις δύο πολυθρόνες σε χρυσή ή ασημί απόχρωση για να δώσετε λάμψη στο σημείο που έχετε τα σκούρα έπιπλα. Οι μεταλλικές επιφάνειες ή τα μεταλλικά αντικείμενα θα δώσουν μια glamourous πινελιά στον χώρο οικονομικά.

Όχι Μην υπερβάλλετε με την ποσότητα των μεταλλικών επιφανειών. Η υπερβολή στη διακόσμηση δεν έχει ποτέ θετικά αποτελέσματα.

thehomeissue_goldentable

Οι μεταλλικές επιφάνειες ή τα μεταλλικά αντικείμενα θα δώσουν μια glamourous πινελιά στο χώρο.

DIY:  Μπορείτε να μετατρέψετε το τραπεζάκι που ήδη έχετε δίνοντας του τη λάμψη που χρειάζεται το σαλόνι σας εύκολα και γρήγορα. Τοποθετήστε χαρτοταινία στα πόδια του χωρίζοντας τα περίπου στη μέση. Τρίψτε την επιφάνεια που είναι από την κάτω πλευρά της χαρτοταινίας με ένα μαλακό γυαλόχαρτο. Βάψτε με σπρέι χρυσό και αφήστε το να στεγνώσει.

Απίστευτες Αλλαγές στο Σαλόνι που θα σας Κάνουν να Τρίβετε τα Μάτια σας!

Όχι Μην γεμίζετε το τραπέζι σαλονιού με αντικείμενα. Δημιουργεί μια οπτική ακαταστασία ακόμα και αν τα έχετε τοποθετημένα με τάξη.

Ναι Στη διακόσμηση στο τραπεζάκι σαλονιού θα πρέπει να προσέξετε να υπάρχει ισορροπία. Θα το επιτύχετε τοποθετώντας 2-3 αντικείμενα με διαφορετικά ύψη και διαστάσεις. Μπορείτε να βάλετε διακοσμητικά και κάποια βιβλία. Τα βιβλία πάντα δίνουν κύρος σε ένα σαλόνι. Διαλέξτε ένα ωραίο βάζο, μία ωραία πιατέλα, κάποια κεριά, βιβλία και κάντε μια ωραία σύνθεση. Συνδυάστε το λευκό ή το μαύρο με κάτι σε μεταλλικό χρώμα και βάλτε και ένα αντικείμενο με χρώμα.

thehomeissue_books

Τα βιβλία πάντα δίνουν κύρος σε ένα σαλόνι.

Ναι Επιλέξτε ένα ριχτάρι σε μπεζ ή ανοιχτό γκρι με βελούδινη υφή. Το βελούδο φέτος θα το δούμε σε διάφορες επιφάνειες μιας και είναι τεράστια τάση. Μπορείτε να βρείτε πολύ οικονομικά σενίλ αντί για βελούδο που έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Όχι Μην βάλετε βελούδο στο χώρο εάν έχετε πολλά κλασικά έπιπλα. Το βελούδο συνδυάστε το με μοντέρνα διακόσμηση για να έχει φρέσκο αποτέλεσμα.

thehomeissue_vevlvet-throw

Επιλέξτε ένα ριχτάρι σε μπεζ ή ανοιχτό γκρι με βελούδινη υφή.

Tip Πώς να διατηρήσετε το βελούδο καθαρό. Χρησιμοποιήστε βρεγμένο το πανάκι που χρησιμοποιούν στο πλύσιμο των αυτοκινήτων. Περάστε με αυτό, αφού το έχετε στύψει καλά, τις βελούδινες επιφάνειες και περάστε με ένα στεγνό πανί για να τραβήξετε την υγρασία από το ύφασμα.

Ναι Τα πλαϊνά τραπεζάκια είναι αυτά που θα κάνουν το σαλόνι σας ξεχωριστό χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για να ανανεώσετε όλο το καθιστικό. Τοποθετήστε τα αριστερά και δεξιά του καναπέ. Είναι πρακτικά για να μπορεί να ακουμπάει κάποιος κάτι όταν κάθεται στη γωνία του καναπέ και επίσης μπορείτε να τους αλλάζετε θέση τοποθετώντας τα δίπλα από μία πολυθρόνα όταν θα θέλετε να ανανεώσετε τον χώρο.

Όχι Μην τα κολλάτε επάνω στον καναπέ, εάν δεν έχετε πολύ χώρο καλύτερα τοποθετήστε ένα μόνο παρά να φαίνονται στρυμωγμένα στον χώρο γιατί έτσι θα χάσουν εντελώς την αισθητική τους.

thehomeisse_sidetable

Τοποθετήστε τραπεζάκια αριστερά και δεξιά του καναπέ.

Ναι Εκμεταλλευτείτε τα πλαϊνά τραπεζάκια και διακοσμήστε τα με δύο ίδια φωτιστικά για να δώσετε συμμετρία στον χώρο. Είναι το τέλειο σημείο για να δημιουργήσετε έναν ατμοσφαιρικό φωτισμό. Τα επιτραπέζια φωτιστικά είναι μια εύκολη και γρήγορη αλλαγή. Είναι πολύ σημαντικό εκτός από τον κεντρικό φωτισμό στο χώρο να υπάρχουν και άλλες πηγές τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις νυχτερινές ώρες για να δημιουργήσετε μια ωραία και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Εξισορροπήστε τη διαφορά μεγέθους μεταξύ του τραπεζιού και της βάσης του φωτιστικού τοποθετώντας 2 βιβλία από κάτω ως βάση.

Όχι Μην βάλετε πάνω από 2 βιβλία γιατί θα είναι δυσανάλογο το αποτέλεσμα με το μέγεθος του τραπεζιού. Τα θέλουμε απλά για να δώσουν στιλ στο τραπεζάκι χωρίς να ξοδέψετε καθόλου χρήματα.

thehomeissue_sidelight

Τα επιτραπέζια φωτιστικά είναι μια εύκολη και γρήγορη αλλαγή.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιδέες Διακόσμησης για το Σαλόνι σας που Πρέπει να Ξεχάσετε!

.

Θέλετε να φτιάξετε το σαλόνι σας; Δείτε τι μάλλον κάνετε λάθος και διορθώστε το σήμερα κιόλας!

Διακριτική Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση: Οι πιο Όμορφες Ιδέες

.

8 υπέροχες και μοναδικές ιδέες για την πιο απλή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Δείτε τι Μπορείτε να Κάνετε με το Κενό Πίσω από τον Καναπέ σας

.

Το κενό πίσω από τον καναπέ είναι ιδανικό για διακοσμητικούς πειραματισμούς.

5 Κινήσεις που θα Μεταμορφώσουν τον Βαρετό Καναπέ σας!

.

Δείτε βήμα-βήμα πώς να διακοσμήσετε έναν απλό, βαρετό και μονόχρωμο καναπέ.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Τips για να Αποθηκεύετε Περισσότερα Τρόφιμα στη Μικρή σας Κατάψυξη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Καλύψτε Eύκολα τις Γρατζουνιές στα Ξύλινα Έπιπλα!