8 Επιδιορθώσεις στο Σπίτι που δεν Πρέπει Ποτέ να Αναβάλετε

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

8 Επιδιορθώσεις στο Σπίτι που δεν Πρέπει Ποτέ να Αναβάλετε

Μήπως μόλις έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του κάποιος λεκές από υγρασία στο ταβάνι της κουζίνας σας; Λυπόμαστε που σας το λέμε, αλλά αν τον αγνοήσετε τότε θα έχετε κάνει μία πολύ λάθος κίνηση.

Τα σπίτια εμφανίζουν κατά καιρούς προβλήματα που αν και φαίνονται μικρά σύντομα μπορούν να μετατραπούν σε μεγάλα – που μάλιστα θα κοστίσουν αρκετά χρήματα για να τα φτιάξετε. Δείτε, λοιπόν, παρακάτω ποιες είναι οι επιδιορθώσεις που από τη στιγμή που θα τις εντοπίσετε δεν πρέπει ποτέ να αναβάλετε.

Τα 5 Βασικά Σημεία που Πρέπει να Προσέξετε στο Σπίτι για να το Προστατέψετε από Υγρασία

Υπόγειο με υγρασία Ένα υπόγειο που έχει υγρασία αφενός μυρίζει άσχημα και αφετέρου σύντομα θα μουχλιάσει. Συχνά η λύση βρίσκεται στο να βάλετε σε τάξη την αυλή σας έτσι ώστε το νερό να οδηγείται μακριά από το σπίτι, αντί να στάζει στο υπόγειο. Βάλτε λούκια και σύντομα το υπόγειό σας θα έχει την ευκαιρία να στεγνώσει.

επιδιορθώσεις

Ένα υπόγειο που έχει υγρασία αφενός μυρίζει άσχημα και αφετέρου σύντομα θα μουχλιάσει.

Σάπιο ξύλινο αίθριο Τα ξύλινα πατώματα στους αίθριους χώρους είναι επιρρεπή στη μούχλα – ειδικά αν δεν τα βλέπει αρκετός ήλιος. Αντικαταστήστε τις σανίδες που έχουν σαπίσει το συντομότερο δυνατό ή – αν έχετε την οικονομική δυνατότητα – αντικαταστήστε όλο το πάτωμα με κάποιο συνθετικό υλικό που δεν μουχλιάζει.

επιδιορθώσεις

Τα ξύλινα πατώματα στους αίθριους χώρους είναι επιρρεπή στη μούχλα.

Βουλωμένα λούκια Φύλλα, σκόνη και διάφορα σκουπίδια μπορούν να φράξουν τα λούκια του σπιτιού. Αυτό σημαίνει πως τις βροχερές μέρες το νερό δεν έχει από πού να φύγει και μπορεί να κάνει ζημιά στο υπόγειο ή απλώς να παγώσει εκεί που βρίσκεται δημιουργώντας ολισθηρές και επικίνδυνες επιφάνειες. Για να λύσετε το πρόβλημα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθαρίζετε τα λούκια μία ή δύο φορές τον χρόνο.

επιδιορθώσεις

Φύλλα, σκόνη και διάφορα σκουπίδια μπορούν να φράξουν τα λούκια του σπιτιού.

Το Πρώτο Πράγμα που Πρέπει να Κάνετε αν Στάζει ο Θερμοσίφωνας

Υγρασία στον τοίχο ή στο ταβάνι Πρόκειται για κάτι επείγον – σημαίνει πως υπάρχει κάποιος σωλήνας που στάζει μέσα στον τοίχο ή στο ταβάνι ή πως το νερό μπαίνει απ’ έξω. Αν ο λεκές είναι μόνιμα εκεί, τότε ενδεχομένως υπάρχει πρόβλημα με τα υδραυλικά. Αν δεν διορθώσετε τη ζημιά το σίγουρο είναι ότι η υγρασία θα επεκταθεί.

επιδιορθώσεις

Αν ο λεκές είναι μόνιμα εκεί, τότε ενδεχομένως υπάρχει πρόβλημα με τα υδραυλικά.

Τερμίτες Άλλο ένα σοβαρό θέμα που δεν σηκώνει αναβολή. Οι τερμίτες είναι ξυλοφάγα έντομα και μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές (ακόμα και δομικές) σε μικρό χρονικό διάστημα. Κινήστε, λοιπόν, άμεσα τις διαδικασίες της απεντόμωσης.

επιδιορθώσεις

Eνα σοβαρό θέμα που δεν σηκώνει αναβολή.

Μόνωση που έχει αρχίσει να «σκάει» Συχνά τα μονωτικά και στεγανωτικά υλικά που βρίσκονται στις μπανιέρες, τους νιπτήρες, στα παράθυρα κλπ χαλαρώνουν και αρχίζουν να «σκάνε». Εκτός από το γεγονός ότι είναι άσχημο, κάτι τέτοιο θα επιτρέψει στο νερό να εισχωρήσει και να οδηγήσει σε μούχλα. Η επιδιόρθωση δεν είναι ακριβή, οπότε δεν υπάρχει λόγος να την καθυστερείτε.

επιδιορθώσεις

Η επιδιόρθωση δεν είναι ακριβή, οπότε δεν υπάρχει λόγος να την καθυστερείτε.

5 Άμεσες Λύσεις για Συνηθισμένα Οικιακά Προβλήματα

Βρύση που στάζει Αν η βρύση σας στάζει, τότε όσο και να σφίξετε τη λαβή δεν θα λυθεί το πρόβλημά σας. Η αναβολή αυτής της επιδιόρθωσης σημαίνει πως ξοδεύετε νερό και πως πρέπει να υπομένετε τις ενοχλητικές σταγόνες. Επίσης, η ζημιά μπορεί να γίνει χειρότερη. Είναι και αυτή μια εύκολη επιδιόρθωση που δεν χρειάζεται αναβολή.

επιδιορθώσεις

Αν η βρύση σας στάζει, τότε όσο και να σφίξετε τη λαβή δεν θα λυθεί το πρόβλημά σας.

Τουαλέτα που τρέχει Μια ζημιά που σας κοστίζει σε χρήμα καθώς χάνονται μεγάλες ποσότητες νερού. Επίσης ο θόρυβος είναι αρκετός και ενοχλητικός. Δοκιμάστε να «σφίξετε» τη χειρολαβή που ελέγχει το νερό που πάει στο καζανάκι. Αν αυτό δεν λύσει το πρόβλημα, τότε ίσως χρειάζεται να αντικαταστήσετε το σωλήνα ανεφοδιασμού ή τη φλάντζα.

επιδιορθώσεις

Μια ζημιά που σας κοστίζει σε χρήμα καθώς χάνονται μεγάλες ποσότητες νερού.

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα τα υλικά και τις μεθόδους που αφορούν διαφορές κατασκευές στο σπίτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έχετε Φασαρία στο Διαμέρισμά σας; 5+1 Τρόποι για να το Ηχομονώσετε

.

Έξυπνες συμβουλές για να αφήσετε τη φασαρία έξω από την πόρτα σας!

Τα 5 Βασικά Σημεία που Πρέπει να Προσέξετε στο Σπίτι για να το Προστατέψετε από Υγρασία

.

Φροντίστε για τη μόνωση του σπιτιού σας για να έχετε οικονομία και καλύτερη απόδοση του κτιρίου συνολικά, και ειδικότερα στην υγρασία και τη μούχλα.

Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε πριν Βάλετε μια Πόρτα Ασφαλείας

.

Αυτά είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξει κανείς κατά την αγορά μιας θωρακισμένης πόρτας ασφαλείας.

6 Εύκολοι Τρόποι για να Μειώσετε την Κατανάλωση Ενέργειας στο Σπίτι σας

.

Με αυτούς τους τρόπους θα μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας και θα κάνετε οικονομία.

Μονώστε την Ταράτσα με Αυτό το ΥΛΙΚΟ. Tο Αποτέλεσμα θα σας Εκπλήξει!

.

Δώστε στην ταράτσα σας εξαιρετική στεγάνωση με τον πιο απλό τρόπο!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Φτιάξτε Πρωτότυπο Έπιπλο Μπάνιου από... Καρέκλα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

diy
Το πιο Πρωτότυπο DIY Διακοσμητικό για το Σαλόνι σας!