Το Πρώτο Πράγμα που Πρέπει να Κάνετε αν Στάζει ο Θερμοσίφωνας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Το Πρώτο Πράγμα που Πρέπει να Κάνετε αν Στάζει ο Θερμοσίφωνας

Στάζει ο θερμοσίφωνας και έχετε πανικοβληθεί; Μην το κάνετε αυτό στον εαυτό σας! Πάρτε μια βαθιά ανάσα και συνεχίστε το διάβασμα παρακάτω. Σας έχουμε τη λύση!

Αν παρατηρήσατε πως ο θερμοσίφωνάς σας στάζει, μην σας πιάνει κατευθείαν ταχυπαλμία. Δεν είναι απαραίτητη ένδειξη πως κάτι σοβαρό συμβαίνει.

Αυξήστε την Απόδοση του Θερμοσίφωνα με τους πιο Απλούς Τρόπους

1. Ξεκινήστε κλείνοντας κατευθείαν τον διακόπτη παροχής νερού στον θερμοσίφωνά σας. Οι περισσότεροι θερμοσίφωνες που υπάρχουν στα σπίτια στην Ελλάδα είναι ηλεκτρικοί και ως γνωστόν νερό και ηλεκτρισμός είναι ένας πολύ επικίνδυνος συνδυασμός. Γι'αυτό μην παραμελήσετε σε καμία περίπτωση να κλείσετε την παροχή νερού. Αν ο θερμοσίφωνάς σας έχει και αυτός κάποια βαλβίδα on/off βάλτε την στο off.

Προσοχή, όσο καλοί και αν είστε στις κατασκευές και επιδιορθώσεις στο σπίτι, μην κάνετε τίποτα χωρίς α ρωτήσετε κάποιον ειδικό.

Προσοχή, όσο καλοί και αν είστε στις κατασκευές και επιδιορθώσεις στο σπίτι, μην κάνετε τίποτα χωρίς να ρωτήσετε κάποιον ειδικό.

2. Στη συνέχεια τσεκάρετε καλά τον θερμοσίφωνα γύρω-γύρω για να εντοπίσετε από πού στάζει. Ελέγξτε πολύ προσεκτικά τον θερμαντήρα νερού, τις βαλβίδες, τους σωλήνες και την ίδια τη δεξαμενή για να εντοπίσετε πού υπάρχει διαρροή. Ένας τέτοιος έλεγχος θα βοηθήσει πολύ ώστε να ξέρετε τι θα πείτε στον υδραυλικό σας αν τελικά χρειαστεί να τον καλέσετε.

Tip Προσέξτε να μην βάλετε το χέρι σας στον θερμοσίφωνα και στο σημείο που στάζει γιατί η θερμοκρασία του νερού είναι τόσο υψηλή που θα σας δημιουργήσει έγκαυμα.

5 Ηλεκτρικές Συσκευές που Καίνε Πάρα Πολύ Ρεύμα

3. Πάρτε μια πετσέτα και σκουπίστε τις σταγόνες που έχουν στάξει.

4. Ελέγξτε κάθε 2-3 ώρες αν στάζει ο θερμοσίφωνας στο ίδιο σημείο.

Αν υπάρχει από την αρχή μεγάλη διαρροή, κλείστε την παροχή νερού και καλέστε υδραυλικό.

Αν υπάρχει από την αρχή μεγάλη διαρροή, κλείστε την παροχή νερού και καλέστε υδραυλικό.

5. Αν δεν παρατηρήσετε άλλες σταγόνες τότε το πιο πιθανόν είναι να μην υπάρχει πρόβλημα και ίσως το νερό που είχατε δει προηγουμένως να έχει στάξει από κάποιον άλλο σωλήνα.

6. Αν εξακολουθεί να υπάρχει διαρροή, κλείστε τον διακόπτη παροχής νερού σε όλο το σπίτι και καλέστε κάποιον υδραυλικό.

Προσοχή Μην προσπαθήσετε να επιδιορθώσετε μόνοι σας το πρόβλημα γιατί ακόμα και λίγες σταγόνες νερού μπορεί να είναι ένδειξη σοβαρού προβλήματος. Μια λάθος επιδιόρθωση μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε πλημμύρα. Το σφίξιμο μιας λάθος βαλβίδας μπορεί επίσης να δημιουργήσει πρόβλημα. Για παράδειγμα, υπάρχει μια βαλβίδα που βρίσκεται στην κορυφή του θερμαντήρα νερού και συνδέεται σε ένα σωλήνα που τρέχει κάτω από την πλευρά της δεξαμενής. Αυτή η βαλβίδα δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτά βιδωμένη γιατί το νερό διαστέλλεται όταν θερμαίνεται και η δεξαμενή του νερού μπορεί να εκραγεί εάν η βαλβίδα εκτόνωσης της πίεσης είναι πολύ σφιχτή. Γι'αυτό πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση καλέστε κάποιον ειδικό.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με Αυτό το Gadget θα Μπορείτε να Βλέπετε Όλα όσα Συμβαίνουν στο Σπίτι σας ενώ Λείπετε

.

Ανησυχείτε ποιος μπαινοβγαίνει στο σπίτι σας όταν δεν είστε εκεί; Αυτή η κάμερα θα σας στέλνει φωτογραφίες του στο κινητό σας.

Αυτό το «Πλυντήριο Ρούχων» Χωράει Ακόμα και στην Τσέπη σας

.

Δείτε το πιο μικροσκοπικό πλυντήριο ρούχων που υπάρχει.

Αυτό Είναι το Δωρεάν Καθαριστικό που Έχετε Άφθονο στο Σπίτι σας

.

Αυτό είναι το αποτελεσμαστικό φυσικό καθαριστικό στο οποίο δεν πάει ο νους σας.

4 Έξυπνοι Τρόποι για να Κρύψετε τα Καλώδια των Συσκευών σας

.

Με αυτούς τους τρόπους δεν θα φαίνεται κανένα καλώδιο στο σπίτι σας!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

4 Tips για να Επιλέξετε το Σωστό Χαλί για το Υπνοδωμάτιο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Καθαρίστε Ολόκληρο το Μπάνιο με ΑΥΤΟ το Πανάκι σε 15 Λεπτά
More in BOI MEN, TIPS, ΣΠΙΤΙ
Close