Βρεφικό Δωμάτιο: Οι πιο Οικονομικές Ιδέες για να του Δώσετε Απίστευτο Στιλ

Κατηγορίες: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΙΚΟ

Βρεφικό Δωμάτιο: Οι πιο Οικονομικές Ιδέες για να του Δώσετε Απίστευτο Στιλ

Και ποιος δεν θέλει να φτιάξει το πιο όμορφο και στιλάτο βρεφικό δωμάτιο για το μωρό του; Η απάντηση είναι προφανής: Όλοι το θέλουν και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να το καταφέρουν. Εμείς σας έχουμε εκπληκτικές ιδέες, εύκολες λύσεις και οικονομικές προτάσεις για να φτιάξετε μόνοι σας το πιο στιλάτο δωμάτιο για το μωρό σας που έρχεται στον κόσμο. 

Χρώμα Μπορεί τα βρέφη να μπορούν να διακρίνουν πιο εύκολα τα έντονα χρώματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα στο πρώτο του δωμάτιο. Αφήστε τα έντονα χρώματα μόνο για τα παιχνίδια του και επιλέξτε παλ αποχρώσεις, χρώματα με βάση το λευκό, δηλαδή, για να διακοσμήσετε το χώρο που κοιμάται. Τα έντονα χρώματα μπορεί να το κουράσουν.

Ένα υπέροχο χρώμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε είναι κορίτσι είτε αγόρι είναι το πράσινο της μέντας καθώς είναι ένα πολύ φωτεινό και χαλαρωτικό χρώμα. Συνδυάστε το με κίτρινο, γκρι ανοιχτό και μπεζ. Φροντίστε μόνο να μην βάφετε μεγάλες επιφάνειες σε γκρι και λευκό γιατί πρόκειται για δύο αρκετά ψυχρά χρώματα για βρέφος.

12 Βήματα για Ένα Τέλειο Βρεφικό Υπνοδωμάτιο!

thehomeissue_vrefos01

Το πράσινο της μέντας είναι ένα χρώμα που ταιριάζει σε κάθε βρεφικό υπνοδωμάτιο.

Εάν το δωμάτιο είναι αρκετά μικρό μπορείτε να βάψετε από το 1 μέτρο του τοίχου και πάνω. Αυτό θα βοηθήσει στο να δείχνει ο χώρος μεγαλύτερος. Προτιμήστε ένα ανοιχτό κίτρινο που θα φωτίσει το χώρο και θα ενισχύσει το φυσικό φως του δωματίου. Το κίτρινο είναι επίσης ένα χρώμα ιδανικό και για κορίτσια και για αγόρια. Για να «σπάσετε» το λευκό του τοίχου τοποθετήστε έπιπλα με χρώμα.

thehomeissue_vrefos02

Το κίτρινο είναι ένα χρώμα που ταιριάζει και σε αγοράκια και σε κοριτσάκια.

Ταπετσαρία Υπάρχουν ταπετσαρίες με παιδικές παραστάσεις για κορίτσια ή για αγόρια ή και κάποιες πιο ουδέτερες που θα μεταμορφώσουν το χώρο και θα μετατρέψουν ένα απλό δωμάτιο σε ένα ονειρεμένο βρεφικό.

Η Tiffani Thiessen Έφτιαξε το Βρεφικό Δωμάτιο του Γιου της με Έμπνευση από την Ταινία Star Wars

Εάν, όμως, στο ίδιο δωμάτιο υπάρχει και άλλο παιδάκι διαφορετικής ηλικίας ή εάν θέλετε ένα δωμάτιο πιο ουδέτερο σε στιλ, προτιμήστε μια πιο ουδέτερη ταπετσαρία που δεν ταιριάζει αποκλειστικά και μόνο σε βρέφος. Ντύστε περιμετρικά το δωμάτιο και βάψτε σε ένα πιο έντονο χρώμα το σοβατεπί, τη διακοσμητική μπορντούρα στο ταβάνι ή ακόμα και το πλαίσιο του παραθύρου.

thehomeissue_vrefos03

Μια όμορφη ταπετσαρία μποεί να μεταμορφώσει στην κυριολεξία ένα δωμάτιο.

Μπορείτε, επίσης, να δημιουργήσετε το δικό σας σχέδιο στον τοίχο χωρίς να πρέπει να τοποθετήσετε ταπετσαρία. Σε ένα σκληρό χαρτί όχι τόσο απορροφητικό σχεδιάστε ένα συννεφάκι. Κόψτε προσεκτικά το εσωτερικό και χρησιμοποιήστε το χαρτί ως στένσιλ. Τοποθετείστε το αυτοσχέδιο στένσιλ στον τοίχο και με ένα μικρό ρολάκι περάστε το χρώμα που θέλετε από πάνω.

Βρεφικό Δωμάτιο: 8 Οικονομικές Ιδέες Διακόσμησης

thehomeissue_vrefos04

Μπορείτε αντί να βάλετε ταπετσαρία, να σχεδιάσετε κάτι μόνοι σας.

Εάν σας αρέσει η πολυχρωμία μπορείτε να την περιορίσετε σε ένα σημείο του τοίχου για να μην είναι υπερβολικό το αποτέλεσμα. Ένα πολύ ωραίο σημείο είναι αυτό που βρίσκεται πίσω από την κούνια. Χρωματίστε ή τοποθετήστε ταπετσαρία σε φάρδος όσο είναι και η κούνια. Για να μπορέσετε να οριοθετήσετε την περιοχή, αριστερά και δεξιά, κολλήστε ή καρφώστε ένα ξύλινο πιχάκι.

thehomeissue_vrefos05

Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να βάλετε χρώμα μόνο στον τοίχο που βρίσκεται πίσω από την κούνια.

Ξύλο στο δωμάτιο Πολύ ζεστό αποτέλεσμα θα έχετε εάν ντύσετε το ταβάνι με ξύλινες σανίδες. Το ξύλο είναι φυσικό υλικό και θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση της θερμοκρασίας του δωματίου. Τοποθετείται πολύ εύκολα μέσα σε μια μέρα και αν ασχολείστε με κατασκευές μπορείτε πολύ εύκολα να το τοποθετήσετε και μόνοι σας. Βάψτε το με ένα άχρωμο λούστρο για να αποφύγετε να σας κλείσει το χώρο μια σκουρόχρωμη απόχρωση. Αυτό που θέλετε είναι να δημιουργήσετε ένα φωτεινό και ζεστό χώρο.

Δημιουργήστε ένα Παραμυθένιο Βρεφικό Δωμάτιο που δεν Γνωρίζει... Φύλο!

thehomeissue_vrefos06

Το ξύλο είναι ιδανικό για ένα βρεφικό υπνοδωμάτιο.

Τα αυτοκόλλητα Εάν θέλετε να εντάξετε τη φύση στο δωμάτιο του μωρού σας, μπορείτε να βρείτε πανέμορφα αυτοκόλλητα για τον τοίχο με δέντρα, γρασίδι και ζωάκια. Κολλάνε και ξεκολλάνε πανεύκολα και θα μοιάζουν σαν να τα έχετε ζωγραφίσει. Μπορείτε, επίσης, να διακοσμήσετε με ξύλινα ραφάκια πάνω στα κλαδιά. Είναι πολύ οικονομικά και μπορείτε με αυτόν τον τρόπο να αλλάξετε διακόσμηση πολύ εύκολα καθώς θα μεγαλώνει το παιδάκι σας.

thehomeissue_vrefos07

Τα αυτοκόλλητα στους τοίχους είναι μια οικονομική και πολύ όμορφη επιλογή.

Η δική σας γωνιά Μην παραμελήσετε να φτιάξετε και τη δική σας γωνιά μέσα στο βρεφικό δωμάτιο. Μια πολυθρόνα θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για τους πρώτους μήνες. Ειδικά το πρώτο διάστημα θα περνάτε αρκετές ώρες εκεί, γι’αυτό θα πρέπει να εξασφαλίσετε μια ξεκούραστη και αναπαυτική διαμονή. Μια πολυθρόνα με ένα υποπόδιο σε συνδυασμό με ένα μικρό τραπεζάκι για να ακουμπάτε ό,τι χρειάζεται είναι απαραίτητα.

Έτσι Διακοσμεί το Βρεφικό Δωμάτιο μια Σταρ του Χόλιγουντ

thehomeissue_vrefos08

Μην ξεχάσετε να βάλετε στο βρεφικό δωμάτιο και μια αναπαυτική πολυθρόνα για εσάς.

Η αλλαξιέρα Για μεγαλύτερη οικονομία μπορείτε, αντί να αγοράσετε ειδικό έπιπλο-αλλαξιέρα, να μετατρέψετε μια συρταριέρα που ήδη έχετε σε έπιπλο ειδικό για αυτή τη χρήση. Απλά τοποθετήστε επάνω στη συρταριέρα το ειδικό στρωματάκι από αφρολέξ που προορίζετε για να αλλάζετε το μωρό σας.

thehomeissue_vrefos09

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε έπιπλο-αλλαξιέρα.

Τα συρτάρια Για να δώσετε μια νότα πιο χαρούμενη στη συρταριέρα του μωρού σας και να φαίνεται εκπληκτική ακόμα και όταν μένουν ανοιχτά τα συρτάρια, μπορείτε να ντύσετε τα πλαϊνά με ύφασμα. Επιλέξτε ένα χρωματιστό ύφασμα και απλά κολλήστε το με κόλλα.

thehomeissue_vrefos10

Κάντε τη συρταριέρα πιο φωτεινή ντύνοντάς της με ένα χρωματιστό και χαρούμενο ύφασμα.

Για πλήρη οργάνωση στο σημείο που αλλάζετε το μωράκι σας κρεμάστε ακριβώς πάνω από το έπιπλο μια κρεμάστρα. Σε κάθε γαντζάκι κρεμάστε καλαθάκια αποθήκευσης.

thehomeissue_vrefos11

Τα καλαθάκια αποθήκευσης είναι πολύ χρήσιμα.

Τα παιχνίδια Φτιάξτε μόνοι σας και με τα πιο φυσικά υλικά το παιχνίδι που συνήθως κρεμάμε πάνω από την κούνια για να απασχολούνται τα μωρά όση ώρα είναι ξαπλωμένα. Βρείτε ένα κλαδί στο μήκος και το σχήμα που σας εξυπηρετεί και κρεμάστε επάνω διάφορα αντικείμενα, όπως ορδέλες σε διάφορα χρώματα και σχέδια, ξύλινα αντικείμενα ή εάν θέλετε κάποια κουδουνάκια για διακριτικό ήχο. Όσο πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον μεγαλώνει το μωρό σας τόσο το καλύτερο.

thehomeissue_vrefos12

Φτιάξτε μόνοι σας και με τα πιο φυσικά υλικά το παιχνιδάκι με το οποίο θα απασχολείται το μωρό σας όσο είναι ξαπλωμένο.

Ένα έργο τέχνης Το πιο ωραίο έργο τέχνης που μπορείτε να κρεμάσετε, είναι αυτό που θα φτιάξετε μόνοι σας. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να πάρετε από ένα κατάστημα με είδη χειροτεχνίας χρώμα ειδικό για ενασχόληση των παιδιών. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι δεν θα βλάψει το δέρμα του. Περάστε ένα ρολό από το χρώμα, στραγγίστε το καλά, και περάστε το μια φορά από την παλάμη του χεριού σας. Ακουμπήστε την παλάμη σας στο χαρτί. Πριν ακολουθήσει ο επόμενος περιμένετε να στεγνώσει η πρώτη παλάμη.

thehomeissue_vrefos13

Πόσο γλυκιά και όμορφη είναι η παλάμη των τριών μελών της οικογένειας...

Χρησιμοποιήστε τα κουκλάκια του παιδιού σας που έχουν σκρατς στα άκρα τους ή αυτά που έχουν μακριά άκρα για να κρατήσετε την κουρτίνα ανοιχτή. Έτσι θα δώσετε έναν πιο παιχνιδιάρικο τόνο στο δωμάτιο.

thehomeissue_vrefos14

Με τα παιχνίδια του παιδιού σας μπορείτε να κρατάτε την κουρτίνα στη θέση της.

Το χαλί Το χαλί που θα διαλέξετε για το παιδικό δωμάτιο θα πρέπει να είναι άριστης ποιότητας, με αντιαλλεργιακά και αντιμυκητιακά υλικά. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα πρέπει να είναι και πανάκριβο. Προσέξτε μόνο τα χρώματα να είναι ανεξίτηλα γιατί ειδικά τα παιδικά χαλιά πλένονται πολύ πιο τακτικά από οποιοδήποτε άλλο χαλί.

thehomeissue_vrefos16

Επιλέξτε προσεκτικά το χαλί που θα βάλετε στο βρεφικό δωμάτιο.

Δείτε όλα όσα αφορούν το παιδί πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

12 Βήματα για Ένα Τέλειο Βρεφικό Υπνοδωμάτιο!

.

Μάθετε τι πρέπει να υπάρχει στο υπνοδωμάτιο που θα υποδεχτεί το δώρο του πελαργού!

Βρεφικό Υπνοδωμάτιο: 5 Βήματα που θα το Μεταμορφώσουν!

.

Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να κάνετε το βρεφικό υπνοδωμάτιο τον απόλυτο παράδεισο για το αγγελούδι σας με 5 έξυπνους τρόπους.

Αυτούς τους Κανόνες Πρέπει να Ακολουθεί Κάθε Μπαμπάς που Έχει Κόρη!

.

Αυτοί είναι οι κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε πιστά αν έχετε κόρες.

Πριν και Μετά: Δείτε Πώς Μια Ντουλάπα Μεταμορφώθηκε σε Βρεφικό Υπνοδωμάτιο

.

Κι όμως, μια μικρή ντουλάπα μπορεί να φιλοξενήσει ένα ονειρεμένο βρεφικό υπνοδωμάτιο.

Η Tiffani Thiessen Έφτιαξε το Βρεφικό Δωμάτιο του Γιου της με Έμπνευση από την Ταινία Star Wars

.

Αυτό είναι το υπέροχο και πολύ διακριτικά διακοσμημένο παιδικό δωμάτιο του γιου της Tiffani Thiessen με έμπνευση από το Star Wars.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Το Τέλειο Διακοσμητικό για το Γαμήλιο Τραπέζι σας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δημιουργήστε το πιο Όμορφο Παιδικό Δωμάτιο με Αυτές τις Ιδέες!