Ετοιμάζοντας το Βρεφικό Δωμάτιο, σας Λέμε σε τι Πρέπει να Ξοδέψετε Χρήματα και σε τι Όχι

Κατηγορίες: ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΙΚΟ

Ετοιμάζοντας το Βρεφικό Δωμάτιο, σας Λέμε σε τι Πρέπει να Ξοδέψετε Χρήματα και σε τι Όχι

Δεν είναι καιρός για σπατάλες, δείτε χρήσιμες και μη αγορές, για το βρεφικό δωμάτιο.

Η οικογένεια μεγαλώνει και πρέπει να φτιαχτεί το παιδικό δωμάτιο για το μωράκι που καταφθάνει. Γνωρίζουμε πως ο ενθουσιασμός σας είναι μεγάλος και δεν έχετε αυτοσυγκράτηση στις αγορές σας. Όμως η εποχή που διανύουμε δεν είναι και η ευκολότερη, και όλα θέλουν ένα μέτρο.

Εμείς σας λέμε πού αξίζει να ξοδέψετε τα χρήματά σας φτιάχνοντας το παιδικό δωμάτιο και πού όχι!

Δεν ξοδεύετε για:

1. Διακόσμηση δωματίου

thehomeissue_vrefiko01

Πάρτε ένα πινέλο και αυτοσχεδιάστε.

Η διακόσμηση του βρεφικού δωματίου τα τελευταία χρόνια σας απασχολεί περισσότερο απ’ ότι παλαιότερα και αυτό γιατί έχει εξελιχθεί. Δεν υπάρχει λόγος όμως να ξοδεύετε χρήματα για πίνακες και διακοσμητικά που ουσιαστικά σε τίποτα δεν χρησιμεύουν. Μπορείτε βάφοντας μόνο έναν τοίχο του δωματίου, να το μετατρέψετε αμέσως σε ένα μαγικό δάσος, ένα όμορφο παλάτι ή και στην ξεχασμένη χώρα του πουά! Και προσέξτε δεν το λέμε για να προσλάβετε κάποιον ζωγράφο, εδώ πάμε να αποταμιεύσουμε. Το λέμε γιατί πιστεύουμε πως ένας από τους δυο γονείς, αν όχι και οι 2, μπορούν να πάρουν μια παλέτα με χρώματα και ένα πινέλο και να προσπαθήσουν να ζωγραφίσουν ό,τι πιο χαρούμενο τους έρχεται στο μυαλό για το μωράκι τους.

12 Βήματα για Ένα Τέλειο Βρεφικό Υπνοδωμάτιο!

thehomeissue_vrefiko02

Μπορείτε μάλιστα να κολλήσετε και μερικά όμορφα διακοσμητικά αυτοκόλλητα στους τοίχους.

2. Αγορά κούνιας

Εδώ ξοδεύετε πολλά και το κατανοούμε γιατί οι επιλογές που εμφανίζονται ξαφνικά μπροστά στα μάτια σας είναι πάρα πολλές. Διαφορετικά μεγέθη, ιδιαίτερα διακοσμημένες κούνιες, πολλά και διαφορετικά υλικά κατασκευής είναι πράγματα για τα οποία δεν γνωρίζετε κατά πόσο είναι σημαντικά για τη βρεφική κούνια.

Βρεφικό Δωμάτιο: Οι πιο Οικονομικές Ιδέες για να του Δώσετε Απίστευτο Στιλ

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε πρώτα απ’ όλα, είναι πόσο ασφαλής είναι η κάθε κατασκευή για το μωρό σας. Και είστε οριακά να διαθέσετε κοντά στα 1000 ευρώ για μια κούνια, αλλά όχιιι σας προλάβαμε! Σημασία έχει να είναι φτιαγμένη από γερό υλικό και να είναι ανάλογη του ύψους των γωνιών. Αυτό γιατί αν είναι πολύ ψηλή θα δυσκολεύεστε με το να κρατήσετε το μωρό -και δεν είναι ώρα για παιχνίδια- και από την άλλη αν είναι πολύ κοντή θα σας προκληθούν προβλήματα στη μέση.

thehomeissue_vrefiko03

Εδώ δεν ισχύει το "όσο πιο ακριβή τόσο πιο καλή".

Τώρα επειδή και το design σας ενδιαφέρει, δεν μπορούμε να σας αφήσουμε έτσι. Μπορείτε ανάλογα με το φύλο του μωρού και το ύφος του δωματίου να γεμίσετε την κούνια με κορδέλες – φιογκάκια. Μπορείτε ακόμη αν είναι κορίτσι να κρεμάσετε ένα τούλινο κουρτινάκι πάνω από την κούνια και να το μετατρέψετε σε ό,τι πιο πριγκιπικό.

8 Σούπερ Οικονομικές Ιδέες για ένα Τέλειο Βρεφικό Υπνοδωμάτιο!

3. Μαξιλάρια και κουβερτάκια

thehomeissue_vrefiko04

Το μόνο που θέλετε είναι κουβερτάκια από καλής ποιότητας υλικά.

Εδώ αποταμιεύετε αποφεύγοντας να αγοράζετε βρεφικά λευκά είδη με την υπογραφή σχεδιαστών. Κουβερτάκια και σεντονάκια με χαρούμενα παιδικά σχέδια μπορείτε να βρείτε σε πολύ προσιτές τιμές. Το σημαντικό είναι η ποιότητά τους. Πρέπει προσέχετε το ποσοστό τοξικότητας του υφάσματος. Προτιμάτε τη μουσελίνα, το ζέρσεϊ και τη βαμβακερή ποπλίνα που δίνουν μια πιο απαλή αίσθηση στο βρέφος.

5 Βήματα για να Φτιάξετε ένα Ξεχωριστό Βρεφικό Υπνοδωμάτιο!

4. Αλλαξιέρα – Συρταριέρα

thehomeissue_vrefiko05

Γλιτώστε χρήματα παίρνοντας ένα έπιπλο που θα σας χρησιμεύσει και αργότερα που το μωρό σας θα μεγαλώσει.

Αυτή και αν είναι εξοικονόμηση χρημάτων. Συνήθως θέλετε να αγοράζετε όλο το έπιπλο με την ενσωματωμένη αλλαξιέρα, το οποίο πόσο θα το χρησιμοποιήσετε; Τρία χρόνια; Μετά είναι κάτι άχρηστο που θα το χαρίσετε ή θα το πετάξετε. Στο βρεφικό δωμάτιο θα έχετε σίγουρα μια συρταριέρα και αυτό που προτείνουμε είναι να τοποθετήσετε μεμονωμένα την αλλαξιέρα πάνω της. Έτσι το κόστος του επίπλου μειώνεται στο 90% και στο τέλος η αλλαξιέρα πετιέται και η συρταριέρα μένει.

To Βρεφικό Υπνοδωμάτιο... Αλλιώς: 6 Φανταστικές Ιδέες Για τη Διακόσμησή Του

Ξοδεύετε για:

1. Στρώμα

thehomeissue_vrefiko06

Προσέξτε πολύ την αγορά του βρεφικού στρώματος.

Αφού περιορίσατε τα έξοδα της κούνιας, ήρθε η ώρα να ξοδέψετε κάτι παραπάνω για το εσωτερικό της, το βρεφικό στρωματάκι. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να εφαρμόζει ακριβώς περιμετρικά της κούνιας, δηλαδή να είναι πολύ οριακά. Δεν θέλουμε να έχετε αφήσει το παραμικρό κενό.

Πριν και Μετά: Δείτε Πώς Μια Ντουλάπα Μεταμορφώνεται σε Βρεφικό Υπνοδωμάτιο

Η τοξικότητα και η υφή του υφάσματος είναι επίσης ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να ελέγξετε. Να σας ενημερώσουμε πως υπάρχουν και στρωματάκια extra απορροφητικά, για τις μέρες που δεν προλάβατε το μωράκι σας και δεν υπάρχει χρόνος για να στεγνώσετε το στρωματάκι. Δώστε σημασία στην σωστή στάση του μωρού σας  και χαρίστε του έναν ευχάριστο υπνάκο αγοράζοντας σωστά, ειδικά κατασκευασμένα στρωματάκια για μωρά.

2. Κουβερτάκι με μονόγραμμα

thehomeissue_vrefiko07

Ένα κουβερτάκι με το μονόγραμμα του ονόματος του μωρού σας θα το έχετε ενθύμιο μια ζωή.

Είπαμε τα σεντονάκια και τα μαξιλαράκια να είναι καλής ποιότητας, αλλά όχι και με την υπογραφή σχεδιαστή. Δεν θα ήταν όμως πολύ ωραίο να έχετε ένα ειδικής παραγγελίας κουβερτάκι με το μονόγραμμα του ονόματος του μωρού σας; Είναι κάτι που θα το φυλάξετε και θα το έχετε ενθύμιο μια ζωή.

Τα πιο Κατάλληλα Χρώματα για Βρεφικά Υπνοδωμάτια

3. Καναπές Πολυθρόνα

thehomeissue_vrefiko08

Μια αναπαυτική πολυθρόνα για τη μαμά είναι σίγουρα ένα απαραίτητο έξοδο.

Και ναι ήρθε η ώρα να σκεφτείτε λίγο και τον εαυτό σας. Έχετε να ξενυχτάτε για εβδομάδες προσπαθώντας να κοιμίσετε και πάλι το μικρό σας. Με το σκεπτικό πως η κούνια βρίσκετε στο παιδικό δωμάτιο και όχι στο δωμάτιο των γονιών, ένα έξοδο που αξίζει να κάνετε είναι να αγοράσετε την πιο αναπαυτική πολυθρόνα που θα βρείτε και να την τοποθετήσετε δίπλα στην κούνια.

Βρεφικό Υπνοδωμάτιο: 6 Βήματα που θα το Μεταμορφώσουν!

thehomeissue_vrefiko09

Φτιάξτε το πιο όμορφο και οικονομικό βρεφικό δωμάτιο για το αγγελούδι σας.

Γιατί ένα είναι σίγουρο. Οι φορές που θα σας πάρει ο ύπνος περιμένοντας να αποκοιμηθεί και πάλι το μωράκι σας, θα είναι πάρα πολλές.

Δείτε όλα όσα αφορούν το παιδί πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τα Παιδιά μου Μοιράζονται το Ίδιο Δωμάτιο. Τι Χρώμα να Βάψω τους Τοίχους»;

.

Απαντήσαμε στην ερώτηση της Κατερίνας Ευαγγελινού που βρίσκεται σε φάση αλλαγής δωματίου από μπεμπέ σε παιδικό - εφηβικό και δεν ξέρει τι να κάνει με τον ελεύθερο χώρο που μένει στους τοίχους.

Τα πιο Κατάλληλα Χρώματα για Βρεφικά Υπνοδωμάτια

.

Αυτά είναι τα καλύτερα χρώματα για το βρεφικό υπνοδωμάτιο.

Βρεφικό Υπνοδωμάτιο: 5 Βήματα που θα το Μεταμορφώσουν!

.

Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να κάνετε το βρεφικό υπνοδωμάτιο τον απόλυτο παράδεισο για το αγγελούδι σας με 5 έξυπνους τρόπους.

Τα 7 πιο Σημαντικά Tips για Ασφάλεια Μέσα στο Παιδικό Δωμάτιο

.

Οι γονείς πρέπει πρώτα να κοιτάνε την ασφάλεια του χώρου για το παιδί τους και στη συνέχεια την αισθητική του.

Φτιάξτε το Τέλειο Βρεφικό Υπνοδωμάτιο με 8 Σούπερ Οικονομικές Ιδέες!

.

Ναι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ονειρεμένο βρεφικό υπνοδωμάτιο χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

12 Βήματα για Ένα Τέλειο Βρεφικό Υπνοδωμάτιο!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πριν και Μετά: Δείτε Πώς Μια Ντουλάπα Μεταμορφώθηκε σε Βρεφικό Υπνοδωμάτιο