Βάψτε τα Πλακάκια της Κουζίνας σας και Κάντε τα να Δείχνουν σαν Καινούργια

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

Βάψτε τα Πλακάκια της Κουζίνας σας και Κάντε τα να Δείχνουν σαν Καινούργια
Η ανακαίνιση μίας κουζίνας μπορεί να φαντάζει δαπανηρή υπόθεση. Όμως, με λίγη φαντασία και μεράκι, μπορείτε να την ανανεώσετε ριζικά, χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Μία εύκολη και οικονομική λύση είναι να βάψετε τα πλακάκια.

Πώς να βάψετε τα πλακάκια της κουζίνας σας:

Υλικά:

  • Ειδική μπογιά για πορσελάνινες και κεραμικές επιφάνειες
  • Αστάρι για πλακάκια
  • Απολιπαντικό καθαριστικό
  • Σαπούνι
  • Νερό
  • Χαρτοταινία
  • Πινέλο
  • Ρολό βαψίματος
  • Σφουγγάρι
  • Άσπρο χρώμα (προαιρετικά)
  • Ειδική επίστρωση για πλακάκια (προαιρετικά)

Βήματα:

1- Καθαρίστε τα πλακάκια: Ξεκινήστε καθαρίζοντας σχολαστικά τα πλακάκια με ένα απολιπαντικό καθαριστικό και έπειτα με σαπούνι και νερό. Βεβαιωθείτε ότι έχουν στεγνώσει εντελώς πριν προχωρήσετε.

2- Προστατέψτε τις γύρω επιφάνειες: Καλύψτε με χαρτοταινία τους πάγκους, τα ντουλάπια και τα δάπεδα γύρω από τα πλακάκια που θέλετε να βάψετε.

3- Εφαρμόστε το αστάρι: Απλώστε μία στρώση από το ειδικό αστάρι για πλακάκια σε ολόκληρη την επιφάνεια που θέλετε να βάψετε. Αφήστε το να στεγνώσει καλά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

4- Βάψτε τα πλακάκια: Ξεκινήστε βάφοντας τα πλακάκια με το χρώμα της επιλογής σας. Εφαρμόστε 2-3 λεπτές στρώσεις, αφήνοντας κάθε στρώση να στεγνώσει καλά πριν βάψετε την επόμενη. Αν το χρώμα σας είναι πολύ πηχτό, αραιώστε το λίγο με νερό για να απλώνεται πιο εύκολα.

5- Διορθώστε τα λάθη: Αν στάξει χρώμα στους αρμούς, μπορείτε να το αφαιρέσετε με ένα σφουγγάρι εμποτισμένο σε λευκό χρώμα.

Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους:

1. Καλύψη: Το λευκό χρώμα έχει την ιδιότητα να καλύπτει αποτελεσματικά το χρώμα που έχει λεκιάσει. Ενώ άλλα χρώματα μπορεί να αφήνουν υπολείμματα ή να δημιουργούν ανομοιόμορφες επιφάνειες, το λευκό τείνει να δένει ομοιόμορφα με τον υπόλοιπο αρμό, καλύπτοντας αποτελεσματικά το λάθος.

2. Ανάμειξη: Ανάλογα με το χρώμα που χρησιμοποιήσατε για τα πλακάκια, το λευκό μπορεί να αναμιχθεί εύκολα με αυτό, δημιουργώντας μια πιο φυσική μετάβαση.

3. Ευκολία: Το λευκό χρώμα είναι εύκολα διαθέσιμο και οικονομικό, καθιστώντας το μια πρακτική λύση για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

4. Ανθεκτικότητα: Το λευκό χρώμα, όταν εφαρμοστεί σωστά, είναι αρκετά ανθεκτικό και δεν ξεθωριάζει εύκολα με την πάροδο του χρόνου.

Εναλλακτικές λύσεις:

Εκτός από το λευκό χρώμα, υπάρχουν και άλλες επιλογές για την αφαίρεση χρώματος από τους αρμούς:

  • Χαρτί κουζίνας: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτί κουζίνας εμποτισμένο με νερό ή καθαριστικό για να σκουπίσετε προσεκτικά το χρώμα.
  • Σφουγγάρι: Ένα υγρό σφουγγάρι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσετε το χρώμα, αρκεί να το κάνετε με απαλές κινήσεις για να μην χαλάσετε τον αρμό.
  • Ξύστρα: Σε περίπτωση που το χρώμα έχει στεγνώσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ξύστρα για να το αφαιρέσετε προσεκτικά.πλακάκια

Σημαντικό:

  • Ανεξάρτητα από την μέθοδο που θα επιλέξετε, φροντίστε να δράσετε άμεσα για να αφαιρέσετε το χρώμα, πριν στεγνώσει και γίνει πιο δύσκολο να καθαριστεί.
  • Χρησιμοποιήστε απαλές κινήσεις για να αποφύγετε να χαλάσετε τους αρμούς ή να αφήσετε σημάδια.
  • Αν το χρώμα είναι επίμονο, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ειδικό καθαριστικό για αρμούς.

Προληπτικά μέτρα:

πλακάκια

Για να αποφύγετε να λεκιάσετε τους αρμούς κατά τη διάρκεια του βαψίματος, μπορείτε να λάβετε τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

  • Καλύψτε τους αρμούς με χαρτοταινία πριν ξεκινήσετε το βάψιμο.
  • Χρησιμοποιήστε λεπτές στρώσεις χρώματος για να αποφύγετε να στάξει.
  • Βεβαιωθείτε ότι το πινέλο ή το ρολό σας είναι καλά στραγγισμένο πριν το εφαρμόσετε στα πλακάκια.
  • Καθαρίστε αμέσως τυχόν χρώμα που στάξει στους αρμούς.

5- Εφαρμόστε την επίστρωση (προαιρετικό): Αν θέλετε τα πλακάκια σας να είναι γυαλιστερά και πιο εύκολα στο καθάρισμα, περάστε τα με ειδική επίστρωση για πλακάκια αφού στεγνώσει τελείως το χρώμα. Αφήστε την επίστρωση να στεγνώσει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

6- Απολαύστε το αποτέλεσμα: Αφού στεγνώσει πλήρως η επίστρωση (ή το χρώμα, αν δεν βάψετε με επίστρωση), μπορείτε να τοποθετήσετε τα έπιπλα και τα διακοσμητικά σας και να χαθείτε στην ομορφιά της ανανεωμένης κουζίνας σας!

πλακάκια

Συμβουλές:

Για να πετύχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, φροντίστε να απλώνετε το χρώμα με λεπτές στρώσεις.

Μην πιέζετε πολύ το πινέλο ή το ρολό για να αποφύγετε τις φυσαλίδες.

Αν χρησιμοποιείτε δύο ή περισσότερα χρώματα, αφήστε κάθε χρώμα να στεγνώσει καλά πριν βάψετε το επόμενο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στένσιλ για να δημιουργήσετε σχέδια στα πλακάκια σας.

Εκτός από το βάψιμο των πλακακιών, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να ανανεώσετε την κουζίνα σας οικονομικά:

Αλλάξτε τα χερούλια: Αντικαταστήστε τα παλιά χερούλια στα ντουλάπια και τα συρτάρια με καινούρια σε μοντέρνο ή vintage στυλ. Μπορείτε να βρείτε οικονομικά χερούλια σε διάφορα σχέδια σε καταστήματα με είδη σπιτιού ή online.

Βάψτε τα ντουλάπια: Αν τα ντουλάπια σας είναι σε καλή κατάσταση, αλλά το χρώμα τους έχει ξεθωριάσει ή βαρεθείτε με αυτό, μπορείτε απλά να τα βάψετε. Χρησιμοποιήστε ειδική μπογιά για ντουλάπια κουζίνας και φροντίστε να ταιριάξετε το χρώμα με τα υπόλοιπα στοιχεία της κουζίνας.

Ανανεώστε τους πάγκους: Αν οι πάγκοι σας είναι φθαρμένοι ή θέλετε να αλλάξετε την όψη τους, μπορείτε να τους καλύψετε με αυτοκόλλητα πάγκου. Τα αυτοκόλλητα πάγκου είναι διαθέσιμα σε διάφορα χρώματα, σχέδια και υφές και μπορούν να δώσουν στην κουζίνα σας μια εντελώς νέα όψη.

Προσθέστε φωτισμό: Ο καλός φωτισμός είναι απαραίτητος για κάθε κουζίνα. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον φωτισμό κάτω από τα ντουλάπια, πάνω από τον νεροχύτη ή ακόμα και σε ράφια. Ο φωτισμός LED είναι μια οικονομική και ενεργειακά αποδοτική επιλογή.

Διακοσμήστε με φυτά και λουλούδια: Τα φυτά και τα λουλούδια μπορούν να δώσουν μια ζεστή και φρέσκια πινελιά στην κουζίνα σας. Επιλέξτε φυτά που δεν χρειάζονται πολύ φως ή νερό, αν δεν έχετε πολύ χρόνο για την περιποίησή τους.

Κρεμάστε διακοσμητικά τοίχου: Μπορείτε να κρεμάσετε πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες, αφίσες ή ακόμα και υφάσματα στους τοίχους της κουζίνας σας. Αυτό είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος για να προσθέσετε χρώμα, μοτίβο και προσωπικότητα στο χώρο.

Με λίγη φαντασία και μεράκι, μπορείτε να μεταμορφώσετε την κουζίνα σας και να την κάνετε πιο όμορφη και λειτουργική, χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Λόγοι να Βάλετε Αυτά τα Πλακάκια στην Κουζίνα σας

.

Σας παρουσιάζουμε φωτογραφικά πειστήρια που αποδεικνύουν γιατί τα πλακάκια αξίζουν μια θέση στην κουζίνα σας!

Αυτά Είναι τα 5 Λάθη που Κάνουν την Κουζίνα σας να Φαίνεται «Άσχημη»

.

Μάθετε ποια είναι τα πράγματα που κάνουν τις κουζίνες να φαίνονται άσχημες.

Θέλετε να Βάψετε τα Ντουλάπια της Κουζίνας σας; Δείτε Πόσο θα Πληρώσετε!

.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε και πόσα θα πληρώσετε για να βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 Οικονομικές και Στιλάτες Ιδέες Διακόσμησης για το Υπνοδωμάτιο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Hygge: Φέρτε τη Δανέζικη Ευτυχία στο Σπίτι σας