Αυτά Είναι τα 5 Λάθη που Κάνουν την Κουζίνα σας να Φαίνεται «Άσχημη»

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

Αυτά Είναι τα 5 Λάθη που Κάνουν την Κουζίνα σας να Φαίνεται «Άσχημη»

Όλοι έχουμε δει κουζίνες που μας φάνηκαν «άσχημες» και σίγουρα όλοι κάποια στιγμή είχαμε μια ιδέα που δεν ήταν προς όφελος της… κομψότητας της κουζίνας μας. Κιτς διακοσμητικά, σχέδια που δεν βρίσκονται σε αρμονία μεταξύ τους και πορτοκαλί κουζίνες είναι λίγα μόνο από τα χαρακτηριστικά που κάνουν μια κουζίνα να φαίνεται άσχημη και εμάς να αναρωτιόμαστε τι να σκεφτόταν ο ιδιοκτήτης όταν την έφτιαχνε.

Για να αποφύγετε, λοιπόν, τέτοιου τύπου κακοτοπιές και για να μην βρεθείτε να τρώτε ή να μαγειρεύετε σε μια… άσχημη κουζίνα, διαβάστε ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε.

Η κουζίνα από άλλη εποχή Όταν λέμε άλλη εποχή δεν εννοούμε μια μοντέρνα μπαρόκ κουζίνα, αλλά την κουζίνα που έχει ξεμείνει από την δεκαετία του 1970. Τα ντουλάπια είναι από ξύλο με ξεχασμένα σχέδια και όλα τα χαρακτηριστικά της παραπέμπουν σε κάτι που έχει ξεπεραστεί και δεν έχει καμιά αντιστοιχία με το σήμερα. Δυστυχώς, αν η κουζίνα σας ανήκει σε αυτή την κατηγορία, η απόλυτη – και μοναδική – λύση είναι να αλλάξετε τα ντουλάπια.

Η κουζίνα από άλλη εποχή.

Τα Καλύτερα Χρώματα για την Κουζίνα σας είναι Αυτά!

Η οπτικά ακατάστατη κουζίνα Οι κουζίνες αυτές έχουν πολλά χρώματα, πολλά πράγματα, πολλά υλικά και γενικά έχουν… πολλά! Έχουν τόσα πολλά που το μάτι δεν ξέρει που να σταθεί και που να κοιτάξει. Οι κουζίνες αυτές δεν είναι στην πραγματικότητα ακατάστατες, ούτε βρώμικες, όμως δίνουν αυτή την αίσθηση. Για να λύσετε το πρόβλημα πρέπει να κάνετε μια «οπτική ανακαίνιση». Βγάλτε τα μαγνητάκια από το ψυγείο, βάλτε τα σκεύη μέσα στα ντουλάπια για να μην φαίνονται και αν χρειάζεται, αλλάξτε την όψη των ντουλαπιών.

Η οπτικά ακατάστατη κουζίνα.

Η κουζίνα – πλακάκι Τα πλακάκια στην κουζίνα είναι μια διακοσμητική προσέγγιση που μας αρέσει πολύ. Η κουζίνα όμως που δεν έχει τίποτα άλλο εκτός από… πλακάκια είναι κουραστική και κακόγουστη. Μοιάζει περισσότερο με κουζίνα εστιατορίου, παρά με κουζίνα σπιτιού. Και σε αυτή την περίπτωση η καλύτερη λύση είναι να απομακρύνετε τα πλακάκια και να βάψετε την κουζίνα σας. Ωστόσο, αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα, σας έχουμε μια άλλη λύση που θα λειτουργήσει εξίσου καλά.

Η κουζίνα – πλακάκι.

7 Tips για να Αποκτήσετε την Κουζίνα των Ονείρων σας!

Η κουζίνα «ένα χρώμα» Γι αυτήν την κουζίνα δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αρκεί να δείτε την φωτογραφία και θα καταλάβετε πως οι κουζίνες που είναι ένα και μοναδικό χρώμα (δεν εννοούμε τις λευκές κουζίνες βέβαια) είναι από βαρετές έως… άσχημες. Ευτυχώς το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση λύνεται εύκολα: ξαναβάψτε την κουζίνα σας και αν όντως σας αρέσει το χρώμα που επιλέξατε αφήστε το σε έναν τοίχο και φροντίστε να το συνδυάσετε με τρόπο που να φέρνει την ισορροπία στον χώρο.

Η κουζίνα «ένα χρώμα».

Η κουζίνα με ψεύτικα τούβλα Τα ψεύτικα τούβλα στην κουζίνα δεν είναι απαγορευτικά, αλλά θέλουν πολύ προσεκτικό χειρισμό, διαφορετικά μπορούν να δημιουργήσουν οπτικό χάος. Εδώ η κλίμακα των τούβλων είναι τελείως διαφορετική από την κλίμακα που έχουν τα πλακάκια στο πάτωμα  με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ανισορροπία. Για να λύσετε το πρόβλημα αντικαταστήστε ή το πάτωμα ή τα τούβλα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι προτιμότερο να αντικατασταθούν τα τούβλα γιατί το σκούρο χρώμα τους, «συνθλίβει» τον χώρο μεταξύ πάγκου και ντουλαπιών που είναι επίσης σκούρα (και παραπέμπουν ελαφρώς και στην «Κουζίνα από άλλη εποχή»!).

Η κουζίνα με ψεύτικα τούβλα.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

9 Πράγματα που Νομίζετε ότι δεν Χρειάζεστε στην Κουζίνα!

.

Δείτε 9 πράγματα που μπορείτε να βάλετε στην κουζίνα σας για να την κάνετε πιο λειτουργική και να έχετε περισσότερο ελεύθερο χώρο.

Αυτά Είναι τα Τραπέζια που Μπορείτε να Βάλετε Ακόμα και στην πιο Μικρή Κουζίνα

.

Δείτε πού μπορείτε να βάλετε τραπέζι ακόμα και στην πιο μικρή κουζίνα.

Δεν Έχετε Πάγκους στην Κουζίνα; Σας Έχουμε τη Λύση!

.

Όσο πιο μικρός είναι ο χώρος της κουζίνας σας τόσο πιο δύσκολο είναι να έχετε τους πάγκους και τους αποθηκευτικούς χώρους που χρειάζεστε.

Δείτε την Πανεύκολη Μεταμόρφωση Αυτής της Κουζίνας!

.

Το χρώμα και τα αυτοκόλλητα πλακάκια ήταν αρκετά για να μεταμορφωθεί αυτή η κουζίνα.

6 Λόγοι να Βάλετε Αυτά τα Πλακάκια στην Κουζίνα σας

.

Σας παρουσιάζουμε φωτογραφικά πειστήρια που αποδεικνύουν γιατί τα πλακάκια αξίζουν μια θέση στην κουζίνα σας!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 Οικονομικές Αλλαγές που Μπορείτε να Κάνετε στο Σπίτι που Νοικιάζετε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

4 Παράξενα Πράγματα που Πρέπει να Δοκιμάσετε στη Διακόσμηση του Σπιτιού σας (Τουλάχιστον 1 Φορά)