Ο Λόγος που Βουλώνουν τ' Αφτιά σας από το Άγχος

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Ο Λόγος που Βουλώνουν τ' Αφτιά σας από το Άγχος

Τα βουλωμένα αυτιά είναι μια ενοχλητική εμπειρία, που συχνά περιγράφεται ως αίσθημα αυξημένης πίεσης ή ήχοι σαν “σκάσιμο” στα αυτιά.

Αν και συνήθως συνδέεται με σωματικές αιτίες, όπως λοιμώξεις του αυτιού ή αλλαγές υψομέτρου, το άγχος μπορεί να οδηγήσει και σε αίσθηση ότι έχετε βουλωμένα αυτιά.

Αυτό το άρθρο διερευνά πώς το άγχος μπορεί να προκαλέσει πίεση στο αυτί και τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε αυτά τα συμπτώματα.

Πώς το άγχος μπορεί να προκαλέσει βουλωμένα αυτιά
Το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε μια ποικιλία σωματικών συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των αισθήσεων φραγμένων αυτιών. Η σύνδεση μεταξύ του άγχους και της πίεσης του αυτιού περιλαμβάνει διάφορες φυσιολογικές αποκρίσεις:

1. Μυϊκή ένταση

Το άγχος συχνά προκαλεί σύσφιξη των μυών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων γύρω από τη γνάθο και τον λαιμό. Αυτή η μυϊκή ένταση μπορεί να επεκταθεί στους μύες μέσα και γύρω από τα αυτιά, οδηγώντας σε ένα αίσθημα πίεσης ή πληρότητας.

2. Υπεραερισμός

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στον τρόπο αναπνοής, όπως υπεραερισμό. Ο υπεραερισμός μπορεί να μεταβάλει την πίεση στο μέσο αυτί, οδηγώντας σε μια αίσθηση πληρότητας ή ήχους σαν σκασίματα. Αυτό συμβαίνει επειδή η ευσταχιανή σάλπιγγα, η οποία βοηθά στην εξισορρόπηση της πίεσης στα αυτιά, μπορεί να γίνει λιγότερο αποτελεσματική, όταν διαταράσσονται ο τρόπος αναπνοής.

3. Κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας

Όταν είστε ανήσυχοι, μπορεί να αποκτήσετε μεγαλύτερη επίγνωση των σωματικών αισθήσεων. Αυτή η αυξημένη επίγνωση μπορεί να σας κάνει να αντιλαμβάνεστε περισσότερο τις φυσιολογικές αλλαγές της πίεσης του αυτιού, με αποτέλεσμα να τις εκλαμβάνετε ως προβληματικές ή πιο σοβαρές απ' ό,τι είναι.

4. Ορμόνες του στρες

Το άγχος πυροδοτεί την απελευθέρωση ορμονών του στρες όπως η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη. Αυτές οι ορμόνες μπορούν να επηρεάσουν τη ροή του αίματος και την πίεση σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των αυτιών, συμβάλλοντας στην αίσθηση πληρότητας ή απόφραξης.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο onmed.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να Μειώσετε το Άγχος σε 5 Μόλις Λεπτά

.

Αν αφήσουμε ανεξέλεγκτο το άγχος μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας με πολλούς τρόπους.

Στρες και παιδί: 7 Συμβουλές για Γονείς

.

Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά και τα παιδιά βιώνουν στρες καθώς περνούν μέσα από στρεσογόνες καταστάσεις.

Στρες: Πώς Μπορούμε να το Χρησιμοποιήσουμε Υπέρ μας

.

Καθηγήτρια του Στάντφορντ εξηγεί πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας.

Με Ποιον Τρόπο η Υπερβολική Ανησυχία Επηρεάζει την Υγεία σας

.

Η ανησυχία είναι μια φυσική απάντηση σε πιθανές απειλές και προκλήσεις, αλλά όταν γίνεται χρόνια, μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη σωματική και ψυχική σας υγεία.

Πώς Επιδρά το Στρες που Βιώνουμε Καθημερινά στο Σώμα μας;

.

Το χρόνιο στρες μπορεί να επηρεάσει πολύ την ποιότητα της ζωής μας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μαροκινό Κοτόπουλο με Ρύζι Μπασμάτι από τον Άκη Πετρετζίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να Αφαιρέσετε Έναν Λιπαρό Λεκέ από Πικέ Κουβέρτες