Έχετε Στρες; Επικοινωνήστε με τους Φίλους σας, Λένε οι Επιστήμονες

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Έχετε Στρες; Επικοινωνήστε με τους Φίλους σας, Λένε οι Επιστήμονες

Οι άνθρωποι που μιλάνε με κάποιο φίλο τους έστω και μια φορά την ημέρα, λέγοντας απλά τα νέα τους και υπενθυμίζοντας ότι τον σκέφτονται, είναι πιο ευτυχισμένοι και έχουν λιγότερο άγχος.

Αυτό είναι το συμπέρασμα νέας μελέτης η οποία διερεύνησε τους τύπους επικοινωνίας που έχουν ήδη αποδειχθεί από παλαιότερες έρευνες ότι δένουν τους ανθρώπους.

Ειδικότερα, εξέτασαν πώς επτά χαρακτηριστικά μιας φιλικής συζήτησης, όπως η ανταλλαγή των νέων, η ουσιαστική συζήτηση, το χιούμορ, η ακρόαση των προβλημάτων, η εκδήλωση ενδιαφέροντος, η εκτίμηση και οι ειλικρινείς φιλοφρονήσεις επηρέασαν την ψυχολογία 900 φοιτητών από πέντε πανεπιστημιουπόλεις.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να χρησιμοποιήσουν μια από τις επτά συμπεριφορές επικοινωνίας σε μία μόνο ημέρα και το ίδιο βράδυ περιέγραψαν τα συναισθήματά τους.

Όπως αποδείχθηκε, δεν είχε σημασία το χαρακτηριστικό της επικοινωνίας, αλλά ή ίδια η πράξη της προσέγγισης ενός φίλου με κάποιον από αυτούς τους τρόπους που έκανε τελικά τη διαφορά.

Οι φοιτητές που είχαν τις περισσότερες ποιοτικές συζητήσεις σημείωσαν περισσότερες μέρες που ένιωθαν καλά στο τέλος της ημέρας στο ημερολόγιό τους.

«Η μελέτη αυτή υποδηλώνει ότι όποιος βρίσκει χρόνο για συνομιλίες υψηλής ποιότητας, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του. Μπορούμε να αλλάξουμε το πώς νιώθουμε την κάθε ημέρα μέσω της επικοινωνίας. Αρκεί μόνο μία φορά» σημειώνει ο καθηγητής Επικοινωνιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Κάνσας και ειδικός σε θέματα φιλίας Jeffrey Hall.

Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η υψηλής ποιότητας επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο, συνδέεται στενότερα με την ευημερία από ό,τι η επαφή μέσω αυτών των δικτύων.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο onmed.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Πράγματα που Χρειάζεστε στο Σπίτι για την Ψυχική και Σωματική σας Υγεία

.

Αυτά πρέπει να διαθέτει ο χώρος που ζείτε για να είναι υγιής για εσάς και ένα μέρος όπου θα απολαμβάνετε να βρίσκεστε εσείς και οι δικοί σας.

Για να Σωθείτε από τις Κρίσεις Πανικού Κάντε Αυτό!

.

Είναι πολύ απλή η "θεραπεία" που θα σας σώσει από τις κρίσεις πανικού.

Πέντε Ασκήσεις που Βελτιώνουν την Κακή Διάθεση

.

Νιώθετε στεναχωρημένοι, αγχωμένοι, καταθλιπτικοί; Η γυμναστική θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την κακή ψυχολογία.

Στρες και παιδί: 7 Συμβουλές για Γονείς

.

Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά και τα παιδιά βιώνουν στρες καθώς περνούν μέσα από στρεσογόνες καταστάσεις.

Αν Κάνετε Ένα από Αυτά Τότε Σίγουρα Έχετε Στρες!

.

Αυτές οι 4 νευρικές συνήθειες αποτελούν ένδειξη ότι το στρες όχι μόνο σας έχει χτυπήσει την πόρτα, αλλά έχει ήδη εισβάλλει στη ζωή σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Steaks Kουνουπιδιού από τον Άκη Πετρετζίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

μαρμελάδα
Φτιάξτε Πεντανόστιμη Σπιτική Μαρμελάδα με Όποιο Φρούτο Θέλετε Μέσα σε 20 Λεπτά!