Μαρούλι: Το χρώμα του Δείχνει πόσο Αντιγηραντικό είναι!

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Μαρούλι: Το χρώμα του Δείχνει πόσο Αντιγηραντικό είναι!

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από Ιταλούς και Ισπανούς ερευνητές υποδεικνύει ότι η αντιγηραντική δράση του μαρουλιού διαφέρει ανάλογα με το χρώμα του.

Οι ερευνητές εφάρμοσαν τη μέθοδο ηλεκτρονικού παραμαγνητικού συντονισμού (EPR) ώστε να μελετήσουν τις σύνθετες ουσίες που βρίσκονται στο πράσινο μαρούλι (Batavia), το πρασινοκόκκινο μαρούλι (Marvel of Four Seasons) και το κόκκινο μαρούλι (Oak Leaf).

Διαπίστωσαν ότι το πράσινο μαρούλι περιέχει υδατοδιαλυτές αντιοξειδωτικές ουσίες που επιδρούν με αργό έως μέτριο ρυθμό. Το πρασινοκόκκινο μαρούλι περιέχει τρία είδη σύνθετων ουσιών που επιδρούν με γρήγορο, μέτριο και αργό ρυθμό. Τέλος, το κόκκινο μαρούλι περιέχει σύνθετες ουσίες που επιδρούν με μέτριο έως γρήγορο ρυθμό.

Τα αντιοξειδωτικά του μαρουλιού προστατεύουν τα κύτταρα από τη φθορά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Η ταχεία δράση των συστατικών του κόκκινου μαρουλιού συνεπάγεται λοιπόν ότι βοηθά να εξουδετερωθούν γρηγορότερα οι βλαβερές ελεύθερες ρίζες.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο onmed.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα 5 Βασικά Σημεία που Πρέπει να Προσέξετε στο Σπίτι για να το Προστατέψετε από Υγρασία

.

Φροντίστε για τη μόνωση του σπιτιού σας για να έχετε οικονομία και καλύτερη απόδοση του κτιρίου συνολικά, και ειδικότερα στην υγρασία και τη μούχλα.

Διατροφή με Πολύ Αλάτι και Υπέρταση: Πώς θα Προστατευτείτε

.

Η υπερβολική ποσότητα αλατιού μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της πίεσης και σε εμφάνιση υπέρτασης σε προηγούμενα υγιείς, ή σε απορρύθμιση της πίεσης στους ήδη υπερτασικούς.

Αυτό Είναι το Νο1 Καλοκαιρινό Χρώμα Μαλλιών!

.

Μήπως πρέπει να σκεφτείτε αυτό το χρώμα μαλλιών φέτος;

Οι 7 Τροφές που Κάθε Καρδιολόγος Θέλει να Αρχίσετε να Τρώτε!

.

Αυτές τις τροφές πρέπει να βάλετε στη διατροφή σας τώρα!

Ποιες Τροφές Απομακρύνουν τις Τοξίνες από το Σώμα

.

Μία διατροφή αποτοξίνωσης, πρέπει να περιλαμβάνει τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην εξάλειψη των τοξινών από τον οργανισμό.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

pancakes
Αλμυρά Pancakes Light από τον Άκη Πετρετζίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μοσχαράκι με Κολοκύθα στη Χύτρα Ταχύτητας από τον Άκη Πετρετζίκη