«Θέλω να βγάλω το μωσαϊκό από το δάπεδο, τι να βάλω;»

Κατηγορίες: ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Θέλω να βγάλω το μωσαϊκό από το δάπεδο, τι να βάλω;»

Η φίλη μας Αναστασία Χιώτη από το Μενίδι μάς ρωτάει: «Στο σπίτι μου έχω μωσαϊκό και θέλω να το αλλάξω. Υπάρχει μια προσιτή λύση την οποία μου προτείνετε»;

Κατ’ αρχάς, το να αφαιρέσετε το μωσαϊκό και να τοποθετήσετε οποιοδήποτε νέο δάπεδο δεν είναι μια οικονομική λύση – έχει αρκετή φασαρία. Η πιο οικονομική λύση παραμένει η επικόλληση πλακιδίων πάνω από το μωσαϊκό σας. Αν όμως θέλετε να έχετε ξύλινο δάπεδο αυτό που μπορεί να γίνει με οικονομικό τρόπο είναι να τοποθετήσετε ημιμασίφ ξύλινες σανίδες.

Αν θέλετε κάτι διαφορετικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική της τσιμεντοκονίας ή του χυτού βιομηχανικού δαπέδου όπου έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε το χρώμα αλλά και το πόσο γυαλιστερό θα είναι το πάτωμά σας. Το αποτέλεσμα θα ισορροπεί ανάμεσα στο retro και στο industrial όμως αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί και από την επίπλωση ή τη διακόσμηση που θέλετε να υιοθετήσετε.

Τέλος, προτού προχωρήσετε σε οποιαδήποτε απόφαση είστε πράγματι σίγουρη ότι δεν θέλετε το μωσαϊκό σας; Είναι μια τεχνική την οποία δεν βρίσκεις πια εύκολα τεχνίτες να γνωρίζουν πώς να την κατασκευάσουν, πράγμα που το κάνει πολύ ιδιαίτερο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξύλινο δάπεδο και πλακάκια: «Ποιος είναι ο σωστός συνδυασμός»;

.

Η Χαρά Ταξιαρχοπούλου αναρωτιέται με τι πλακάκια να συνδυάσει το παρκέ του σαλονιού της. Εμείς της δώσαμε την απάντηση!

«Έχω Μαρμάρινο Πάτωμα. Πώς Μπορώ να το Γυαλίσω;»

.

Η ερώτηση έρχεται από τη φίλη μας Μαρία Πούλοιου από τον Βόλο, η οποία θέλει να μάθει «πώς μπορώ να γυάλισω το παλιό μαρμάρινο πάτωμα του σπιτιού μου»;

«Να Προτιμήσω Ξύλινο Δάπεδο ή Πλακάκι στην Κουζίνα;»

.

Αν και εσείς έχετε το δίλημμα ποιο υλικό να χρησιμοποιήσετε στο πάτωμα της κουζίνας σας διαβάστε την απάντηση στην ερώτηση της Μαρίας Φωτοπούλου.

«Μπορώ να... αλλάξω πλακάκια, χωρίς να τα βγάλω»;

.

H φίλη μας Ελένη Μπουρνέλη, μας ρωτάει: «Δεν μου αρέσουν τα πλακάκια στο μπάνιο. Με έχουν κουράσει, όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα αλλάξω. Υπάρχει λύση, δηλαδή θα μπορούσα να τα βάψω; Κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό, τι γίνεται μετά»;

"Τι χρώμα παρκέ να διαλέξω για το δάπεδο του σπιτιού μου";

.

“Θα τοποθετήσω παρκέ στο επάνω δάπεδο του σπιτιού μου και ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: Η σκάλα έχει επίσης παρκέ σε καφέ χρώμα, ούτε σκούρο ούτε ανοιχτό, και τα έπιπλα είναι λευκά. Ποιο χρώμα παρκέ μπορεί να συνδυαστεί και με τα δύο;”.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Πώς μπορώ να κρύψω ένα δοκάρι στο παιδικό δωμάτιο»;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

"Τι χρώμα παρκέ να διαλέξω για το δάπεδο του σπιτιού μου";
More in ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ
«Πώς μπορώ να κρύψω ένα δοκάρι στο παιδικό δωμάτιο»;

Η φίλη μας Ελένη Καρέλα από τη Βάρη μάς ρωτάει: «Πώς θα μπορούσα να κρύψω ένα άσχημο, μεγάλο δοκάρι στη...

Close