Εσωτερική σκάλα: Ανεβάζει την αισθητική σκαλί, σκαλί

Κατηγορίες: LM, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εσωτερική σκάλα: Ανεβάζει την αισθητική σκαλί, σκαλί

Τις σκάλες εσωτερικού χώρου τις χρησιμοποιούμε όλοι σχεδόν καθημερινά, άλλοι στο σπίτι και άλλοι στη δουλειά. Και όπως όλα τα πράγματα, έχουν και αυτές τα (μικρά) μυστικά τους.

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την κατασκευή της ή την αγορά της, μια που το πρώτο δεν αλλάζει και το δεύτερο κοστίζει.

Σχήμα Όπως καταλαβαίνετε καθορίζει τόσο την εικόνα του χώρου όσο και τη λειτουργικότητά της. Συχνά προκειμένου να κερδίσετε χώρο επιλέγετε μια μικρή σκάλα για να το μετανιώσετε στη συνέχεια, καθώς η χρήση της αποδεικνύεται κουραστική.

Είδη Πτυσσόμενες, βασικές, βοηθητικές, κρεμαστές, σταθερές, ευθύγραμμες, κυκλικές, ξύλινες, μεταλλικές, γυάλινες. Κάθε μια όμως από αυτές είναι καλύτερη για μια συγκεκριμένη λειτουργία, οπότε καλύτερα να εξετάσετε με προσοχή τις ανάγκες σας αλλά και τις δυνατότητες του χώρου σας.

Μέγεθος Κρατήστε το καθαρό πλάτος μιας ευθύγραμμης σκάλας (χωρίς τις κουπαστές μαζί) στα 80 εκατοστά. Αν δεν είναι ευθύγραμμη, το πλάτος μπορεί να αυξηθεί 10 εκατοστά – για σταθερό πάτημα στη στροφή.

Ασφάλεια Είναι από τα πιο βασικά και σχετίζεται με το μέγεθος, καθώς στενή σκάλα= επικίνδυνη, φαρδιά= πατάω σταθερά. Τα υλικά παίζουν και αυτά ρόλο στην ασφάλεια – όχι μόνο της κατασκευής αλλά και της κουπαστής ή των χειρολαβών. Αποφύγετε το μέταλλο. Είναι σκληρό υλικό και αν πέσετε θα χτυπήσετε. Το ξύλο είναι πιο φιλικό για άνετη καθημερινή χρήση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρώμα VS ταπετσαρία

.

Το ένα με άπειρες δυνατότητες χρωματικών συνδυασμών, το άλλο με πλούσια μοτίβα για να υιοθετήσετε το στυλ που σας αρέσει. Διαβάστε και αποφασίστε: Να κολλήσω ή να βάψω; Αυτά είναι τα μεγάλα... διλήμματα.

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά

.

Οι ανιχνευτές καπνού είναι ένα σύστημα ασφαλείας που μπορεί να σώσει ζωές − τη δική σας. Μην αμελείτε λοιπόν τόσο την εγκατάστασή τους όσο και τη συντήρησή τους. Διαβάστε και μάθετε τις αιτίες που σας κάνει... μπιπ.

Έπιπλα από Παλέτες: Δείτε τι Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

.

Διαβάστε μερικές γρήγορες ιδέες για το πώς μπορείτε να αξιοποιήστε τις παλέτες στο σπίτι ή τη βεράντα, για ένα μοντέρνο και οικονομικό αποτέλεσμα.

Τα μυστικά της σοφίτας

.

Αν σας αρέσει η ιδέα ενός δωματίου το οποίο θα βρίσκεται ψηλά, στη στέγη του σπιτιού σας, δείτε πώς μπορείτε να την αξιοποιήσετε για να φτιάξετε μια σοφίτα.

Πώς να Ανανεώσετε το Δάπεδο Χωρίς να Αφαιρέσετε το Παλιό

.

Το δάπεδο μεταμορφώνει σημαντικά την εικόνα του χώρου. Μεταμορφώστε το με την ιδέα που σας δίνουμε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ρετρό πλακάκια: Φέρανε τα πάνω-κάτω

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πλακάκια: Τι να γνωρίζετε πριν τα στρώσετε