Πώς να Ανανεώσετε το Δάπεδο Χωρίς να Αφαιρέσετε το Παλιό

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Πώς να Ανανεώσετε το Δάπεδο Χωρίς να Αφαιρέσετε το Παλιό

Η αλλαγή του δαπέδου μεταμορφώνει σημαντικά την εικόνα του χώρου σας. Δυστυχώς, όμως, απαιτεί χρόνο αλλά και χρήμα. Μια γρήγορη και οικονομική ιδέα είναι να βάψετε το δάπεδό σας – ακριβώς όπως έκαναν τα παλιά χρόνια στο πάτωμα από τσιμέντο. Μια διακοσμητική ιδέα που φτάνει στα... άκρα!

Προετοιμασία Προτού βάψετε ή βερνικώσετε μια επιφάνεια πρέπει να είναι καθαρή και στεγνή. Αν υπάρχουν τρύπες (π.χ. σε ξύλινα δάπεδα) στοκάρονται, όπως ακριβώς γίνεται στον τοίχο και τρίβονται με γυαλόχαρτο. Αν η επιφάνεια ήταν ήδη βαμμένη, θα την καθαρίσετε πολύ καλά από υπολείμματα βρωμιάς, π.χ. λάδι, με απορρυπαντικό για τα πιάτα. Αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει καλά.

Τα πιο Ιδιαίτερα Ξύλινα Πατώματα που θα σας Ενθουσιάσουν

σ

Φροντίστε πριν βάψετε μια επιφάνεια να είναι καθαρή και στεγνή.

Αν σε κάποιο σημείο υπάρχουν μεταλλικά στοιχεία, καθαρίστε τα καλά με νέφτι. Τρίψτε τα να φύγουν τυχόν ρινίσματα και στεγνώστε καλά. Ό,τι υλικό κι αν υπάρχει, θα πρέπει να ασταρωθεί πολύ καλά για να δημιουργηθεί το κατάλληλο υπόστρωμα και μετά να βαφτεί.

Κάντε το Πάτωμα σας Ξεχωριστό Εύκολα και Οικονομικά

Τεχνική Αν πρόκειται να βάψετε πλακάκια, θα πρέπει πρώτα να περάσετε τους αρμούς και όλη την επιφάνεια με αστάρι, ώστε να γίνει η επιφάνεια όσο πιο λεία και ομοιόμορφη γίνεται. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσετε μεγάλο ρολό και θα αρχίσετε να βάφετε την επιφάνεια σταδιακά, ώστε να μπορείτε να μετακινηθείτε ή να βγείτε από το δωμάτιο. Στην ίδια λογική με τους τοίχους, μπορείτε να βάψετε ρίγες ακόμα και τετράγωνα στο δάπεδο σας.

thehomeissue_dapedo03

Δεν χρειάζεται να βγάλετε τα παλιά σας πλακάκια. Απλά βάψτε τα από πάνω σε χρώμα της επιλογής σας.

Ξύλινο Πάτωμα: 5 Tips για να το Διατηρείτε στην Εντέλεια!

Προσοχή: Αν πρόκειται να βαφτούν διαφορετικά υλικά, π.χ. ξύλο και πλακάκι, θα πρέπει ίσως να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό τύπο αστάρι για το καθένα. Αφήνετε την επιφάνεια να στεγνώσει πολύ καλά, πρακτικά σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να περιμένετε μία με δύο μέρες και μετά βάφετε το πρώτο χέρι χρώματος. Όταν στεγνώσει καλό είναι να περάσετε και ένα δεύτερο για σταθερότητα και ομοιομορφία.

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα τα υλικά και τις μεθόδους που αφορούν διαφορές κατασκευές στο σπίτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εσωτερική σκάλα: Ανεβάζει την αισθητική σκαλί, σκαλί

.

Τις σκάλες εσωτερικού χώρου τις χρησιμοποιούμε όλοι σχεδόν καθημερινά, άλλοι στο σπίτι και άλλοι στη δουλειά. Και όπως όλα τα πράγματα, έχουν και αυτές τα (μικρά) μυστικά τους.

Κάντε το Πάτωμα σας Ξεχωριστό Εύκολα και Οικονομικά

.

Δείτε πώς θα κάνετε το πάτωμα τον σταρ της διακόσμησής σας.

Laminate Δάπεδο: Πώς να το Καθαρίσετε και να το Συντηρήσετε

.

Απλοί και εύκολοι τρόποι για να καθαρίζετε το λάμινεϊτ δάπεδό.

5 Tips για Πεντακάθαρο Πάτωμα Χωρίς Καθάρισμα!

.

Δείτε πώς να διατηρείτε το πάτωμα καθαρό για περισσότερο χρόνο.

Ξύλινο Δάπεδο ή Πλακάκι στην Κουζίνα: Ποιο να Επιλέξετε

.

Αν και εσείς έχετε το δίλημμα ποιο υλικό να χρησιμοποιήσετε στο πάτωμα της κουζίνας σας διαβάστε την απάντηση στην ερώτηση της Μαρίας Φωτοπούλου.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ο Πιο Οικονομικός Τρόπος για να Μεταμορφώσετε το Υπνοδωμάτιό Σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

πάτωμα
4 Υλικά που είναι Ιδανικά για Δάπεδα Κουζίνας