Ψήφος στις ψηφίδες

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Ψήφος στις ψηφίδες

Με τις ψηφίδες μπορείτε να διακοσμήσετε σχεδόν όλα τα αντικείμενα του σπιτιού σας, από έπιπλα μέχρι διακοσμητικά, προσεγγίζοντας διαφορετικά στυλ. Δοκιμάστε τες.

Τα κομμάτια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δεν είναι μόνο κομμάτια από σπασμένα πλακίδια. Αντίθετα, μπορεί να είναι σχεδόν από τα πάντα, καθρέφτη, βότσαλα, μπουκάλια, ποτήρια, πιάτα, χάντρες, κούπες, κομμάτια ξύλου.

Φυσικά ανάλογα με το υλικό από το οποίο θα είναι τα κομμάτια που θα χρησιμοποιήσετε, θα εξαρτηθούν και τα υπόλοιπα υλικά που θα συνδυαστούν, π.χ. η κόλλα. Αν αποφασίσετε να σπάσετε εσείς οι ίδιοι κάποια παλιά αντικείμενα για να χρησιμοποιήσετε τα κομμάτια, δώστε προσοχή στον τρόπο που θα τα σπάσετε, ώστε να μην έχετε μεγάλες απώλειες αλλά να σας μείνουν χρήσιμα κομμάτια. Τοποθετήστε τα μέσα σε ένα ύφασμα και σπάστε με ένα σφυρί.

Προσοχή, μη χτυπάτε με μανία αλλά με ελεγχόμενες κινήσεις, ενώ για να φτιάξετε πιο μικρές ψηφίδες, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα ειδικό εργαλείο με το οποίο θα μπορείτε να κόψετε τις αιχμηρές γωνίες και να κάνετε μικρές προσαρμογές για να χωρέσει ένα κομμάτι στη θέση ακριβώς όπου το θέλετε.

Για αρχή, πειραματιστείτε με πιο απλά σχέδια, οπότε το αποτέλεσμα θα είναι ασφαλές και γρήγορο. Μην παιδευτείτε πολύ από την αρχή και το βαρεθείτε. Κάτι που επίσης θα σας φανεί χρήσιμο είναι να διαλέξετε το σχέδιο που θέλετε να δημιουργήσετε και να το σχεδιάσετε επάνω σε ένα χαρτί, ώστε να λειτουργήσει σαν οδηγός στο μοτίβο σας.

Στη συνέχεια, ξεχωρίστε τα κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος για να βρίσκετε εύκολα κάθε φορά το κομμάτι που χρειάζεστε. Προχωράτε βάζοντας την κόλλα στην επιφάνεια που θέλετε, π.χ. στο τραπέζι, και αρχίζουμε να κολλάμε τις ψηφίδες. Αφού στεγνώσει βάζουμε τον αρμόστοκο για να γίνει ομοιογενείς η επιφάνεια του και να διορθωθούν τα κενά και τυχόν ατυχίες. Αφήστε το να στεγνώσει για όσο διάστημα συμβουλεύουν οι οδηγίες στο κουτί, σκουπίστε καλά την επιφάνεια με τις ψηφίδες με βρεγμένο βετέξ και... τέλος.

Tip: Οι επίπεδες επιφάνειες αποδεικνύονται ευκολότερες να τις χειριστούμε, όπως και τα τυχαία, πολύχρωμα μοτίβα συγκριτικά με τα γεωμετρικά, τα οποία θα απαιτούν ακρίβεια και είναι πιο χρονοβόρα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φτηνά Έπιπλα: Έτσι θα τα Κάνετε να Φαίνονται Πανάκριβα!

.

Έξυπνα και στιλάτα κόλπα για να δώσετε στα κοινότυπα έπιπλα μια πινελιά... πολυτέλειας!

Εσωτερική σκάλα: Ανεβάζει την αισθητική σκαλί, σκαλί

.

Τις σκάλες εσωτερικού χώρου τις χρησιμοποιούμε όλοι σχεδόν καθημερινά, άλλοι στο σπίτι και άλλοι στη δουλειά. Και όπως όλα τα πράγματα, έχουν και αυτές τα (μικρά) μυστικά τους.

Τσιμεντόλιθοι και... διακόσμηση!

.

Οι τσιμεντόλιθοι είναι αρκετά αδιάφοροι για να τους κοιτάξετε και δεύτερη φορά. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να αλλάξετε γνώμη; Δείτε τους με άλλο μάτι και δημιουργήστε για τον κήπο σας.

Όλα τα Tips για να Ανανεώσετε τα Παλιά σας Έπιπλα

.

Υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήστε να ανανεώνετε τα παλιά σας έπιπλα. Δείτε ποια είναι αυτά.

Έπιπλα από Παλέτες: Δείτε τι Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

.

Διαβάστε μερικές γρήγορες ιδέες για το πώς μπορείτε να αξιοποιήστε τις παλέτες στο σπίτι ή τη βεράντα, για ένα μοντέρνο και οικονομικό αποτέλεσμα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Χρώμα VS ταπετσαρία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ρετρό πλακάκια: Φέρανε τα πάνω-κάτω