Ένα στρώμα με... τύπο

Κατηγορίες: ΑΓΟΡΑ, ΥΛΙΚΑ, ΣΠΙΤΙ, ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

Ένα στρώμα με... τύπο

Για να μη μετράτε προβατάκια από την κούραση και την αϋπνία. Διαλέξτε τον κατάλληλο τύπο στρώματος (οικολογικό, latex, νερού, αφρού, αέρα) και όνειρα γλυκά!

Κλασικό στρώμα Ο πιο απλός και διαδεδομένος τύπος στρώματος που κατασκευάζεται από σπείρες χάλυβα ανάμεσα σε πολλαπλά στρώματα μόνωσης που βοηθούν στην απορρόφηση των κραδασμών. Οι επιλογές για έναν άνετο ύπνο είναι πολλές: από πολύ μαλακό μέχρι πολύ σκληρό. Φυσικά, αντίστοιχη ποικιλία υπάρχει και στις τιμές αλλά για να μην ξυπνήσετε από κάνα ελατήριο που θα πεταχτεί καθώς στριφογυρίζετε, δώστε την απαιτούμενη προσοχή στην ποιότητα των υλικών.

Μια βόλτα στην αγορά θα σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε με τα νέα υλικά και τις νέες τεχνολογίες.

Μια βόλτα στην αγορά θα σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε με τα νέα υλικά και τις νέες τεχνολογίες.

Οικολογικό στρώμα Προϋπόθεση για να θεωρείται οικολογικό ένα στρώμα είναι να φέρει το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Σήμα, το οποίο πιστοποιεί ότι το προϊόν που επιλέξατε:
- Είναι χρωματισμένo με βαφές που δεν βλάπτουν το περιβάλλον και την υγεία.
- Για την κατασκευή του γίνεται ελεγχόμενη χρήση επιβραδυντικών φλόγας και άλλων επικίνδυνων επεξεργασιών των υφασμάτων.
- Αποφεύγονται τα υλικά που είναι επικίνδυνα για την υγεία και διασφαλίζουν αντοχή και οικονομία.
- Τα ελατήρια δεν επικαλύπτονται με επίχρισμα μολύβδου.

Ορθοπεδικό ή ανατομικό στρώμα; Υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που μας βοηθούν να καταλάβουμε τον διαχωρισμό τους: Τα ορθοπεδικά αποτελούνται από συνδεδεμένα ελατήρια που στηρίζουν τη σπονδυλική στήλη ώστε να μην κυρτώνει, ενώ τα ανατομικά από ανεξάρτητα ελατήρια που επιτρέπουν στο στρώμα να ακολουθεί τη φυσική καμπύλη της σπονδυλικής στήλης. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει η ποιότητα του υφάσματος που περικλείει τα ελατήρια στα ανατομικά στρώματα, αφού όσο καλύτερης ποιότητας είναι τόσο μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και καλύτερη απόδοση θα έχει.

Στρώμα Latex ή αφρού μνήμης;  H στήριξη της σπονδυλικής στήλης γίνεται με φυσικό τρόπο – με το βάρος του ίδιου του σώματος. Επιλέγονται από άτομα με άσθμα ή αλλεργίες, καθώς είναι ανθεκτικά στη σκόνη. Βασική διαφορά τους είναι τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται: Το latex γίνεται από φυσικό ή συνθετικό λατέξ, ενώ το αφρού από βισκοελαστικό (αφρώδες αντιαλλεργικό ελαστικό). Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά τους τώρα, το αφρού είναι πιο μαλακό και εύκαμπτο συγκριτικά με το λατέξ, το οποίο όμως με τη σειρά του είναι δύο φορές πιο ανθεκτικό από το στρώμα αφρού μνήμης. Η ποιότητα του στρώματος αφρού είναι ευθέως ανάλογη με την πυκνότητα του αφρού που περιέχει, όσο μεγαλύτερη πυκνότητα τόσο πιο ανθεκτικό και πιο… ακριβό.

Στρώμα νερού Η παλαιότερη αναφορά που έχουμε για τη χρήση στρώματος νερού είναι πριν από 3.000 χρόνια και μαρτυρά ότι οι Πέρσες κοιμούνταν επάνω σε σακιά από δέρμα κατσίκας, γεμισμένα με νερό, τα οποία θερμαίνονταν όλη τη μέρα από τον ήλιο. Τα χρόνια περνούν, τα σακιά εξελίσσονται, όπως και η τεχνολογία και σήμερα πλέον όταν μιλάμε για στρώματα νερού εννοούμε μαλακών πλαισίων, δηλαδή ο σάκος νερού συγκρατείται από ειδικά πλαίσια σφουγγαριού. Τελευταία τα πλαίσια σφουγγαριού χωρίζονται σε δύο τμήματα, αυτό των πλαϊνών και αυτό της πάνω και κάτω μεριάς τα οποία ανά ζευγάρι ενώνονται μεταξύ τους με μια μεμβράνη δημιουργώντας την πισίνα.

Η συγκεκριμένη στήριξη εξασφαλίζει στο στρώμα μαλακών πλαισίων τη δυνατότητα να στέκεται είτε μόνο του είτε σε ένα κανονικό πλαίσιο κρεβατιού. Για να ελέγεχεται ο βαθμός του κυματισμού ενός στρώματος νερού, χρησιμοποιούνται κύλινδροι ή αφρώδες υλικό. Τέλος, ανακαλύφθηκε ότι η κατάσταση της φαινομενικής έλλειψης βαρύτητας βοηθάει  στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με χρόνια κατάκλιση.

Στρώμα με αέρα Θεωρούνται ιδανικά για κάμπινγκ ή ολιγοήμερη φιλοξενία στο σπίτι. Είναι οικονομικά, ελαφριά, εύκολα στη μετακίνηση και στην αποθήκευση. Τονίζουμε ξανά ότι τα παραπάνω καλά, μπορεί να αποδειχθούν κακά αν παρασυρθείτε σε μακροχρόνια χρήση, ιδιαίτερα αν είστε ψηλοί ή βαριοί, διότι δεν παρέχει επαρκή στήριξη στη σπονδυλική στήλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαμηλά Κρεβάτια: Η νέα Τάση Πάει ένα Βήμα Παραπέρα!

.

Πάρτε ιδέες από αυτά τα μοντέρνα χαμηλά κρεβάτια και εμπνευστείτε για το δικό σας!

Μαύρο Κρεβάτι: Ιδέες για να Διακοσμήσετε τον Χώρο σας Γύρω από Αυτό

.

Το μαύρο κρεβάτι δημιουργεί προκλήσεις στη διακόσμηση του υπνοδωματίου σας. Κι όμως υπάρχουν ιδέες και λύσεις για να αποφύγετε πιθανούς (σκοτεινούς) σκοπέλους!

8 Πράγματα που Θα Δώσουν Ξεχωριστό Χαρακτήρα στο Υπνοδωμάτιο

.

Οκτώ πράγματα που θα μετατρέψουν το υπνοδωμάτιό σας σε όαση άνεσης, χαλάρωσης και ζεστασιάς.

10 Εναλλακτικές Ιδέες για να Δημιουργήσετε το Δικό σας Κεφαλάρι στο Κρεβάτι σας!

.

Εμπνευστείτε από αυτές τις μοναδικές ιδέες και δημιουργήστε το δικό σας κεφαλάρι.

10 Πράγματα που Χρειάζεται το Υπνοδωμάτιό σας και δεν το Ξέρετε

.

Με αυτά τα 10 πράγματα η καθημερινότητά σας θα γίνει πιο όμορφη


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κουζίνα με νησίδα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Το ελληνικό δαιμόνιο κατακτά την Apple
More in ΑΓΟΡΑ, ΣΠΙΤΙ, ΥΛΙΚΑ, ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ
Κουζίνα με νησίδα

Αντικειμενικά η κουζίνα είναι ένας χώρος που δεν αλλάζει εύκολα αλλά ούτε τακτικά. Αν προτιμάτε μια πρόταση με νησίδα στη...

Close